به گزارش ایرنا، افتتاح پروژه آزادراه شیراز – اصفهان، بهره برداری از خط دوم انتقال آب سد درودزن به شیراز، شرکت در مراسم یادروز حافظ، دیدار با جمعی از هنرمندان، شرکت در آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها، دیدار با جمعی از نخبگان، واگذاری ۱۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن، خود مالک، بافت فرسوده و روستایی، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان حوادث تروریستی در شاهچراغ (ع)، شرکت در جلسه شورای برنامه ریزی و دیدار با فعالان اقتصادی از جمله برنامههای سفر دو روزه رئیس جمهور به استان فارس بود.
آیت الله رئیسی در این سفر، دو دیدار عمومی نیز با مردم استان داشت که یکی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) دومین دیدار نیز در جریان سفر به شهرستان رستم در جمع مردم این شهرستان انجام شد.
استان فارس ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ نیز ایستگاه هفتمین سفر استانی رییس جمهور و اعضای کابینه دولت سیزدهم در دور نخست این سفرها بود، سفری که در بخش های مختلف عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دهها مصوبه در پی داشت.
به جز ۱۱۴ مصوبهای که با اعتبار اولیه حدود ۶۶ هزار میلیارد ریال در سفر نخست مصوب شد، ۳۰ مصوبه دیگر نیز در قالب پروژههای متمم سفر با اعتبار ۲۴ هزار میلیارد ریال برای استان فارس به تصویب رسید.
بیش از سه برابر مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان فارس برای سفر دوم پیشنهاد شده که امیدواریم مورد تایید دولت قرار گیرد.
محمدهادی ایمانیه شامگاه جمعه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس که با حضور رئیس جمهور و شماری از اعضای هیأت دولت سیزدهم و فعالان اقتصادی برگزار شد گفت: تسهیلات ۱۱ برابری نسبت به سفر اول آیت الله رئیسی برای سفر دوم پیشنهاد شده است.
تحقق ۸۵ درصدی مصوبات سفر اول
آیت الله رئیسی شامگاه جمعه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۲ در پایان سفر دو روزه به فارس در نشست خبری با خبرنگاران، یکی از دستورالعملهای دور دوم سفر به استان فارس را بررسی نتیجه مصوبات سفر نخست دانست و گفت: براساس گزارشها ۸۵ درصد این مصوبات به سرانجام رسیده است.
وی افزود: ۱۵ درصد باقیمانده نیز در دست اجرا است اما هنوز نمیتوان در این زمینه گزارش داد.
ظرفیت های گردشگری فارس در خدمت تقویت اقتصاد استان
ظرفیتهای گردشگری فارس در حوزه های فرهنگی، تاریخی، طبیعی و مذهبی فرصت مناسبی برای تقویت اقتصاد این استان است که با فراهم کردن شرایط و تامین زیرساختهای این حوزه می توان جایگاه فارس را در این زمینه بیش از پیش ارتقاء بخشید.
فارس بیشترین تعداد اماکن تاریخی، فرهنگی و مذهبی را در سطح کشور به خود اختصاص داده و بیش از یک سوم اماکن تاریخی، فرهنگی و مذهبی متعلق به این استان پهناور است.
این استان ۱۱ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی دارد، جایگاه این استان به واسطه میزبانی از میراث دورههای تاریخی متعدد و شاعران و هنرمندان خوش آوازه در گردشگری تاریخی و فرهنگی بینظیر است، فارس قطب گردشگری سلامت جنوب کشور به شمار میرود، با میزبانی از حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) پایگاه سومین استان گردشگرپذیر مذهبی است و طبیعت چهار فصل آن نیز چشم نواز و روح نواز است.
رشد مصوبات حوزه گردشگری فارس در سفر دوم دولت
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: مصوبات حوزه گردشگری استان در سفر دوم دولت نسبت به سفر نخست رشد قابل توجهی داشته است.
محمد فرخ زاده افزود: مصوبات نهایی پیشنهاد شده در سه حوزه مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت، مصوبات عمرانی و مصوبات محتوایی است.
او ادامه داد: در فاز اول اجرایی پروژههای مسئولیت اجتماعی نفت، ساماندهی و تهیه طرح بسته سرمایه گذاری، آماده سازی زیرساختهای اولیه تفرجگاههای پرجاذبه استان و موزه منطقه ای با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال، مرمت و نگهداری ابنیه های تاریخی، بقاع متبرکه، مساجد، حسینیه ها و مدارس و همچنین کاوش ها و تکمیل پروژه های نیمه تمام را شامل می شود.
وی اظهار کرد: آغاز فاز اول احداث شهرک صنایع دستی واقع در محور شمال غرب شیراز با اعتبار اولیه ۲۰۰ میلیارد ریال، احداث فاز اول پروژه گردشگری و تفریحی سد تنگ سرخ، تکمیل موزه های نیمه تمام استان فارس و مرمت ساختمان باغ گیاه شناسی ارم، تعمیر و توسعه موزه تاریخ طبیعی و تکمیل یادمان های شهدای گمنام استان از دیگر پروژههای گردشگری مصوب سفر استان است.
معاون استاندار فارس گفت: بهسازی سالن پروازهای خارجی فرودگاه شهید دستغیب شیراز، خط مترو و احداث ایستگاه حرم مطهر شاهچراغ (ع)، ساخت و مرمت زائرسراهای ارزان قیمت، تکمیل زیرساختهای گردشگری مورد نیاز در مجموعه زندیه و بافت تاریخی شیراز بخش دیگری از مصوبات عمرانی پیشنهادی در این سفر بود.
فرخ زاده، در خصوص مصوبات محتوایی هم اظهار کرد: پیشنهاد ایجاد شبکه ملی و بینالمللی تلویزیون گردشگری در فارس، تاسیس پژوهشکده گردشگری و زیارت، ایجاد منطقه آزاد گردشگری در شهرستان سپیدان، راه اندازی ژئوپارک ارژن چوگان و پریشان، هیات امنایی شدن اماکن پر مخاطب فرهنگی و تاریخی فارس، افزایش سقف بیمه شاغلین حوزه فرش دستبافت، صنایع دستی و هنرهای سنتی و پیشنهاد تامین اعتبار جذب ۱۵۰ نفر سرباز امریه ترجیحا دانش آموختگان رشته های مرتبط با میراث فرهنگی از دیگر مصوبات مهم پیشنهادی در این حوزه است.