تهران- ایرنا- ۲۹ عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۳ و ۱۰ عضو هیات علمی این دانشگاه در فهرست دانشمندان دو درصد برتر بر اساس کل دوره فعالیت خود معرفی شدند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی از انتشار فهرست دانشمندان جهان به عنوان دو درصد پر استناد جهان در سال ۲۰۲۳ براساس ارزیابی‌های انجام ‌شده در دانشگاه استنفورد بر مبنای شاخص‌های شناخته شده و اطلاعات مندرج در اسکوپوس خبر داد.

این دانشمندان براساس میزان استناد به مقالات علمی معتبر منتشر شده تا پایان سال ۲۰۲۲ معرفی شده‌اند.

دانشمندان دو درصد برتر ۲۰۲۳ بر اساس کل دوره فعالیت

این فهرست، عملکرد استنادی نویسندگان را از لحاظ نمره شاخص استنادی مرکب آنان در بازه زمانی ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۲ در ۲۲ حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۴ حوزه فرعی تحلیل کرده و بر این اساس نویسندگانی را که در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفته‌اند، به تفکیک در دو «فهرست ۲ درصد دانشمندان پر استناد بر اساس عملکرد کل مدت خدمت» و «فهرست ۲ درصد دانشمندان پر استناد بر اساس عملکرد آخرین سال (۲۰۲۲)» معرفی کرده است.

شاخص استنادی مرکب (composite citation index) طبق اعلام دانشگاه شهید بهشتی، مجموعه ای از ۶ شاخص استنادی است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد در پژوهش خود معرفی و محاسبه کرده اند. شاخص استنادی مرکب، مجموعه ای از شش شاخص استنادی مجزا است که همگی در یک فرمول ریاضی با استفاده از لگاریتم محاسبه شده است. فرمول مورد استفاده برای محاسبه شاخص استنادی مرکب (c score) حاکی از آن است که اثر برخی از شاخص‌ها مانند نرخ خوداستنادی که می‌تواند در حلقه های استنادی موجب دستکاری در شاخص ها شود، خنثی می‌شود. این شاخص به جای تمرکز بر بهره وری (تعداد مقالات) بر تاثیر (تعداد استناد) تمرکز می کند، همچنین نگاهی به اطلاعاتی نظیر هم نویسندگی و موقعیت نویسنده (تکی، اول و آخر) دارد.

این گزارش، بر اساس دیتای سامانه Scopus در تاریخ یکم اکتبر ۲۰۲۳ به دست آمده و توسط آزمایشگاه ICSR آنالیز شده است. همچنین ترتیب نویسندگان بر اساس رتبه آنها بر اساس C Score است.