حسن علیوند روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه تولید لپه به طور سنتی در این شهرستان رایج بوده و فعالان این بخش مهارت و فن منحصر بفردی در این حوزه دارند افزود: سالانه حدود ۴۸ هزار تن نخود وارد این شهرستان می شود که پس از فراوری و تبدیل به لپه به سایر استان ها صادر می شود.
وی با اعلام اینکه ۹۹ درصد نیاز کشور به لپه در این شهرستان تامین می شود و آذرشهر قطب فراوری و تولید این محصول است، گفت: حدود ۲۰ درصد مواد اولیه (نخود) مورد نیاز برای فراوری در داخل کشور و ۸۰ درصد نیز به صورت وارداتی از کشورهای اتیوپی، هند و روسیه تامین می شود. حدود ۲۰ درصد مواد اولیه (نخود) مورد نیاز برای فراوری در داخل کشور و ۸۰ درصد نیز به صورت وارداتی از کشورهای اتیوپی، هند و روسیه تامین می شود.
علیوند افزود: از ۴۸ هزار تن نخودی که از سایر استان ها و کشورها وارد شهرستان می شود با کسر ضایعات حدود ۴۰ هزار تن لپه سالانه تولید می شود که برای تامین نیاز داخلی، روانه بازارهای کشور می شود.
وی ادامه داد: صادرات این محصول جهت تامین نیاز داخلی ممنوع بوده و تنها در شرایط خاصی به کشورهای همسایه از جمله عراق صادر می شود.
علیوند همچنین بر ضرورت نوسازی و تجهیز کارگاه های فراوری این محصول در شهرستان تاکید کرد و گفت: بیشتر کارگاه های فعال نیاز به بازسازی و نوسازی و همچنین تجهیز و استفاده از دستگاه های بروز دارند و بسته بندی مناسب این محصول، می تواتند ارزش افزوده آن را بالا ببرد.
وی پرداخت تسهیلات به فعالان این بخش را مهم و ضروری عنوان کرد و گفت: نوسانات و افزایش قیمت ارز و بالا رفتن قیمت ماشین آلات، پرداخت تسهیلات کم بهره به این کارگاه ها را ضروری تر کرده از این رو جهاد کشاورزی از ۲ سال قبل ساماندهی و صدور پروانه بهره برداری و نظارت مستمر بر تولید این کارگاه ها را شروع کرده و آماده حمایت از آنهاست.
شهرستان آذرشهر در جنوب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع شده و لپه تولید شده در این شهرستان، شهرت کشوری و جهانی دارد.