به گزارش خبرنگار ایرنا، چند روزی است که شور و شوق تازهای در دلش زنده شده، پس از سه سال انتظار و زندگی کردن با چهرهای که آتش، زَخمِ عمیقی بر آن به جا گذاشت حالا پژواکی از امید در وجودش طنینانداز شده است.
نامش محمدطاهاست؛ قهرمانی کوچک با دِلی بزرگ و دستانی پُرسخاوت که قصه تلخ او روایتی از ایثار و شجاعت است؛ روایتی که برخی با شنیدش او را «حسین فهمیده» نسل امروز میدانند.
روایتی از روز حادثه
از آن روز که چهار نفر را از مرگ نجات داد سه سال میگذرد؛ در آن زمان تنها هَشت سال سن داشت اما با همین سن و سال کم، پس از آتش گرفتن خودرو وَنی که در آن با چند کودک دیگر مشغول به بازی بودند با شجاعت محبوس شدگان در آتش را نجات داد و خودش دچار سوختگی شدید شد.
بعدازظهر یکی از روزهای سرد زمستان بود که محمدحسین برادر محمدطاها، امیرمحمد پسر همسایه، علیاصغر پسر دایی و مرسانا دخترعمه ۲سالهاش در انتهای خودرو ون مشغول بازی بودند؛ خودرویی که محل پختوپز غذای بیرونبر بود و در آن روز هم مادر امیرمحمد در این خودرو مشغول پختن غذا روی اجاقی کوچک بود.
صدای شادی و خنده بچهها فضا را پُر کرده بود؛ شاید در آن لحظه هیچکس نمیدانست پُشت تمام این لحظههای نشاطآور کودکانه حادثهای تلخ در کمین است.
دُرست زمانی که مادر امیرمحمد برای شُستن دستهایش از وَن خارج میشود، اجاق گاز و کپسول به دلیل نَشتی گاز آتش میگیرد، آتشی که هر لحظه شعلهورتر میشود.
طولی نمیکشد که چهار کودک متوجه این اتفاق میشوند؛ آنها برای لحظهای مات و مبهوت به رقص شعلههای سَرکش آتش خیره میمانند و خنده و شادی در چهره آنها جای خود را به وحشت و بیقراری میدهد.
امیرمحمد که حدود ۱۴ سال دارد پیش از شعلهورتر شدن آتش خود را از خودرو بیرون میاندازد اما چهار کودک دیگر در میان شعلههای آتش محبوس میشوند.
شعلههای آتش شروع به پیشروی میکنند و ۲پسر نوجوان دیگر به دلیل استنشاق گاز، نیمه بیهوش کف خودرو میافتند؛ اینجا بود که محمد طاها به کمک این کودکان میشتابد و یک تنه دخترعمه ۲ساله، برادر و پسردایی ۱۴ سالهاش را از زبانههای آتش بیرون میکشد و در حالی که صورت، گردن، گوشها، دست و پاهایش در آتش سوخته بودند خود را به اهالی منطقه و خانوادهاش میرساند تا خبر دهد که همبازیهایش در آتش سوختهاند.
ردپای آتش بر چهره قهرمان ۸ساله
پس از این حادثه تلخ کودکانی که با تلاش محمد طاها از آتش نجات یافتند به صورت سرپایی درمان شدند اما محمد طاها که سوختگی صورت و بدنش شدیدتر از دیگر کودکان بود یک ماه در آیسییو بستری و پس از مرخصی از این بخش به بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) شیراز منتقل شد.
صورت این نوجوان فداکار به واسطه سوختگی شدید، آسیب فراوانی دیده بود؛ آسیبی که به چند عمل جراحی پلاستیک نیاز داشت، این در حالی بود که تهیه داروها و پمادهای درمانی هم هزینههای گُزافی را برای خانواده او به همراه داشت و آنها در این شرایط نیازمند مساعدتی در خور این قهرمان کوچک از سوی نهادهای حمایتی بودند.
دیداری با استاندار
مردادماه سال ۱۴۰۱ بود که استاندار فارس در سفر به شهرستان خرمبید به دیدار محمد طاها رفت و پس از در جریان قرار گرفتن وضعیت او دستور داد که شرایط لازم برای درمان رایگان این نوجوان فراهم شود.
دستور رییسجمهور برای رسیدگی به وضعیت محمدطاها
امسال هم محمدطاها همزمان با دومین سفر آیت الله رئیسی به استان فارس که ۲۰ مهر ماه امسال انجام شد، تصمیم گرفت درخواست هایش را با رئیس جمهور درمیان بگذارد؛ او پس از پایان سخنان دکتر رئیسی در حرم مطهر شاهچراغ(ع) خود را با هر مشقتی بود به تیم همراه رساند.
حضور او باعث جلب توجه رئیس مرکز ارتباطات مردمی رئیس جمهور شد و علی رغم اینکه تلاش خانواده اش برای دسترسی به همراهان رئیس جمهور به نتیجه نرسیده بود، با همراهی حجت الاسلام احمد صالحی مادر او نیز دعوت و در حضورش از حرکت شجاعانه این نوجوان ۱۱ ساله فداکار قدردانی شد.
در این سفر رئیس جمهور دستورات لازم را برای پیگیری وضعیت درمان این قهرمان کوچک صادر کرد.
اهدای دوچرخه به محمدطاها
پس از سفر رییس جمهور به استان فارس هم روز سهشنبه ۲آبانماه دوچرخهای به این نوجوان فداکار اهدا و در حاشیه مراسم اهدای این دوچرخه اعلام شد که این قهرمان کوچک میتواند به صورت رایگان از اماکن ورزشی استان استفاده کند.
پیگیری دستور رییسجمهور؛ دعوت از محمد طاها به تهران برای آغاز مراحل درمانی
اما تلاشها برای بهبود وضعیت روحی و جسمی محمدطاها به یک وعده ختم نشد و در حالی که تنها سه هفته از سفر هیأت دولت به فارس و دستور رئیس جمهور برای پیگیری وضعیت درمان محمدطاها میگذرد شرایط لازم برای حضور او در تهران و شروع مراحل اولیه لیزر درمانی زیر نظر پزشکان مجرب در یکی از تخصصیترین مراکز درمان سوختگی فراهم شد.
بدین ترتیب محمد طاها و خانوادهاش روز سهشنبه ۹آبانماه برای آغاز مراحل درمانی خود در بیمارستان حضور یافتند.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری که از لحظه دیدار این نوجوان قهرمان و فداکار در شیراز قول پیگیری درخواستهای او و خانواده اش را داده بود، روز گذشته نیز در کنار این خانواده حاضر شد و نوید اختصاص عنوان «سفیر دانشآموز قهرمان و فداکار مرکز ارتباطات ریاست جمهوری» را به محمد طاها داد.
حجت الاسلام صالحی در این دیدار گفت: بخش عمدهای از مشکلاتی که خانواده محمدطاها داشتهاند حل شده و موارد دیگری هم که درخواست داشتند در حال پیگیری است.
وزیر آموزش و پرورش نیز که از حضور محمدطاها آرمند در تهران مطلع شده بود، در تماس تلفنی، شخصا با این دانش آموز قهرمان صحبت کرد و گفت: اگر روزی در جنگ تحمیلی، ما قهرمانانی مانند حسین فهمیده داشتیم، امروز هم دانشآموزی در قامت آن شهید داریم که جان می بخشد و شجاعانه میان آتش می رود.
وزیر آموزش و پرورش نیز در این تماس تلفنی قول پیگیری درخواستهای این دانشآموز را داد.
محمدطاها قرار است پس از انجام مرحله نخست درمان لیزر به شهر خود باز گردد اما در چند نوبت دیگر به تهران برای پیگیری روند درمان میرود تا دی ماه امسال که احتمالا با نظر پزشکان کار جراحی روی صورت او انجام شود.
حالا او بیش از گذشته امیدوار است که این اقدامات ارزشمند بتوانند مرهمی برای زخمهای سه سالهاش باشند.
اگرچه این حادثه، زخم عمیقی بر وجود محمد طاها به جا گذاشت اما روح بزرگ او را هویدا ساخت و نامش را در زمره قهرمانان ملی جا داد؛ قهرمانی کوچک که میتواند الگویی بزرگ برای همنسلهایش باشد.