به گزارش خبرنگار ایرنا،پروژه شهر سلامت شیراز در بزرگراه شیراز - سپیدان در فاصله هشت کیلومتری شیراز در منطقه ای نزدیک به روستای کلستان با وسعت ۹۶۴ هکتار در حال احداث است.
شهر سلامت شیراز در آینده به عنوان یکی از قطبهای درمانی و گردشگری سلامت در منطقه و خاورمیانه خواهد بود که با ارائه خدمات متنوع گردشگری سلامت موجب جذب گردشگران سلامت و سرمایههای داخلی و بین المللی میشود.
همچنین تأسیس این شهر با تقویت مبادلات و ارتباطات با سایر کشورها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس افزون بر ارتقای نظام کالبدی فعالیتی و اقتصادی شهر شیراز و استان فارس به عنوان یکی از منابع درآمدی به تقویت بنیانهای اقتصادی کشور کمک میکند.
کاربریهای موجود در شهر سلامت شیراز
مجتمع بیمارستانی، کلینیک و پاراکلینیک، خدمات مراقبتی، سرای بازنشستگی، باغ شفابخش، فضاهای فرهنگی، تفریحی و تندرستی، اسکان موقت، هتل و مهمانسرا، خدمات اداری، تجاری و بازرگانی، پارک علم و فناوری سلامت، باغ تحقیقات گیاهان دارو، فضاهای آموزشی و پژوهشی، لجستیک و انبارداری از کاربریهای موجود در شهر سلامت شیراز به شمار میرود.
ایجاد شهر سلامت شیراز از تصویب تا اجرا
تصویب ایجاد شهر سلامت شیراز با هدف ارتقا و استفاده از پتانسیلهای درمانی این شهر و تبدیل آن به قطب توریسم درمانی کشور یکی از مصوبات سالهای گذشته بود اما مسئولان برای تحقق این هدف از همان ابتدا با مشکلات بسیاری مواجه شدند؛ با این حال پروژه ساخت شهر سلامت شیراز که با مساحت ۹۹۲هکتار و با امکاناتی همانند بیمارستان، کلینیکهای تخصصی، مراکز جراحی، مراکز توانبخشی، آب درمانی و مراکز رفاهی در ۲۱ کیلومتری اراضی شمال غربی شیراز و در جنوب جاده شیراز به سپیدان واقع شده، در دولت سیزدهم به صورت جدی در دستور کار مسئولان استان قرار گرفت و در طول این مدت اقدامات قابل توجهی برای پیشبرد این پروژه انجام شد.
مذاکره با سرمایهگذار قطری
با توجه به زمان بر شدن جذب سرمایهگذار در شهر سلامت و در پی تلاشهای استاندار فارس در مسیر رفع موانع زیرساختی این شهر، جذب سرمایه گذار شهر سلامت به قرارگاه جهادی سرمایهگذاری کوثر واگذار شد و در نهایت در روزهای نخست تیرماه ۱۴۰۲ معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار برای ساخت هتل بیمارستان در شهر سلامت شیراز با یک سرمایهگذار قطری مذاکره کرد و در پی آن بازدید این سرمایهگذار از شهر سلامت، ملاقات با استاندار فارس، ملاقات با معاون هماهنگی امور اقتصادی و مدیران و کارشناسان سرمایهگذاری خارجی قرارگاه جهادی سرمایهگذاری کوثر صورت گرفت.
فرصت یک ماه استاندار فارس برای جذب سرمایهگذار بیشتر
استاندار فارس نیز که از ابتدای مسئولیت خود در دولت سیزدهم تحقق ایده شهر سلامت شیراز را پیگیری کرده است، ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ در جلسه بررسی روند پروژه شهر سلامت اعلام کرد: این پروژه میتواند قسمت قابل توجهی از مشکل بیکاری را در استان حل کند.
محمدهادی ایمانیه در این جلسه گفت: ایجاد پروژههای مختلف شامل کارخانه تولید دارو، چندین کلینیک، منازل مسکونی، بیمارستان و مجتمع فرهنگی از جمله ظرفیتهای تعریف شده در این پروژه بزرگ است.
استاندار فارس پس از بررسی جوانب مختلف پروژه شهر سلامت به مدیر عامل این مجموعه فرصتی یک ماهه داد تا سرمایهگذار یا سرمایهگذران جدیدی را برای اجرای جدیتر آن پیدا کند.
روز چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱ معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری هم که معتقد است توسعه گردشگری سلامت در فارس به ویژه پروژه شهر سلامت این استان نیازمند سرمایهگذاری خارجی است، اعلام کرد: یکی از مشکلات اساسی در راهاندازی شهر سلامت مسیرهای دسترسی به ویژه محور شمال غرب و گویم است و استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران خرد و منابع سرگردان بانکی، بهرهگیری از ظرفیتهای بورس و فرابورس، اخذ تسهیلات و جذب سرمایهگذاران دارای سابقه مثبت از راهکارهای توسعه گردشگری سلامت و تکمیل پروژه شهر سلامت است.
نوید عملیات اجرایی فاز یک شهر بین المللی سلامت
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز و نائب رئیس هیات مدیره شرکت شهرسلامت شیراز نیز روز سهشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ در توضیح این کلان پروژه گفت: وسعت فاز یک شهر بین المللی سلامت شیراز ۱۰۰ هکتار است و در مدت ۲۴ ماه توسط شرکت سد و عمران پارس گستر به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته سعید مصفا این ظرفیتها محیطی امن و شاد را برای گردشگران خارجی و داخلی فراهم خواهد آورد و همچنین بستر مناسبی برای سرمایه گذاری خواهد بود.
او همچنین نوید عملیات اجرایی فاز یک شهر بین المللی سلامت شیراز با اعتباری افزون بر یک هزار و یکصد میلیارد تومان را همزمان با نیمه شعبان داد.
آغاز عملیات اجرایی توسعه زیرساختهای فاز اول
طولی نکشید که این وعده تحقق یافت و این ابر پروژه فارس همزمان با سالروز میلاد منجی عالم بشریت(عج) بر مدار سازندگی قرار گرفت و عملیات اجرایی توسعه زیر ساختهای نخستین فاز آن در آیینی با حضور مسئولان ارشد استان فارس آغاز شد.
شهر سلامت شیراز که با هدف تبدیل شدن به یکی از قطبهای درمانی و گردشگری سلامت در منطقه و خاورمیانه در حال ساخت است در روزهای گذشته پذیرای شماری از مسئولان و هیأت دولت بود و در این بازدید مقرر شد تدابیر لازم برای رفع موانع ساخت و تسریع عملیات احداث اتخاذ شود.
مصوبات این پروژه در سفر رییسجمهور
در واقع در سفر رییسجمهور و هیأت دولت به استان فارس چند مصوبه به این پروژه اختصاص یافت.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری_صنعتی و ویژه اقتصادی در این سفر در خصوص این مصوبات گفت: عمده مصوبات سفر به شهر بینالمللی سلامت شیراز که جزئی از منطقه ویژه اقتصادی شیراز است ارتباط دارد و طی جلسهای که با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام گرفت؛ مقرر شد از محل سهم دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از سهام دارهای شهر سلامتشیراز مبلغی بالغ بر۴۰۰ میلیارد تومان از محل مولدسازی دارائیهای دانشگاه علوم پزشکی به این پروژه اختصاص یابد.
اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان به شهر سلامت
حجت الله عبدالملکی افزود: به منظور توسعه شهربینالمللی سلامت، سازمان برنامه بودجه پذیرفت مبلغی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده سهم سلامت طی ۲سال و هر سال ۲۰۰ میلیارد تومان به این پروژه مهم اختصاص دهد.
آن طور که عبدالملکی گفت: منطقه ویژه اقتصادی شیراز مشکلی در پرداخت هزینهها به عنوان سهامدار عمده شهر بین المللی سلامت شیراز ندارد.
بازدید استاندار از شهر سلامت
و حالا با وجود اینکه هنوز مدت زمان زیادی از سفر هیأت دولت به فارس نگذشته است، استاندار فارس از این پروژه بازدید کرد.
استاندار فارس که معتقد است یک سال گذشته دوران طلایی پیشرفت شهر بینالمللی سلامت شیراز بوده، در این بازدید گفت: از دهه ۸۰ ساخت این شهر درمانی در شیراز در دستور کار قرار گرفت و هدف از احداث این شهر، ماندگاری پزشکان و جامعه سلامت در کشور، جذب پزشکان خارج از کشور و رونق گردشگری سلامت است.
محمدهادی ایمانیه افزود: این شهر با مساحت یک هزار هکتار دارای بهترین آب و هوا بوده که با ساخت بیمارستان های پیشرفته و مجهز، هتل،دی کلینیک های متنوع با رشته های مختلف و دیگر مراکز درمانی و سلامت سهم بسزایی در بخش درمان و سلامت استان و گردشگری سلامت کشور ایفا خواهد کرد.
استاندار فارس از احداث شهر بینالمللی سلامت با مساحت یک هزار هکتار در استان خبر داد و گفت: ان شاءالله در نیمه اول سال ۱۴۰۴ زیرساختهای این شهر فراهم خواهد شد.
ایمانیه با اشاره به ساخت واحدهای مسکونی برای کارکنان شهر سلامت، تاکید کرد: مجتمعهای ورزشی، خدمات و رفاهی، کارخانه داروی گران قیمت کم حجم، فرآوری گیاهان دارویی در این شهر ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه آینده درخشانی پیش روی شهر بینالمللی سلامت شیراز در کشور قرار دارد، ادامه داد: از تمامی سرمایه گذاران داخل و خارج از کشور برای حضور و سرمایهگذاری در شهر سلامت شیراز دعوت میکنیم و از لحاظ اقتصادی و اجتماعی یقینا برای سرمایه گذاران سود سرشاری خواهد داشت.
استاندار فارس ادامه داد: رئیس جمهور در دور دوم سفر خود به استان فارس، شیراز را قطب سلامت در کشور معرفی کرد که با تکمیل شهر سلامت طی چند سال آینده این شهر پذیرای توریستهای سلامت و بیماران کشور و خارجی بیشتر از ظرفیت کنونی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی شیراز و شرکت شهر سلامت به عنوان کارفرما و شرکت پارسگستربه عنوان پیمانکار مشغول اجرای زیرساختهای شهر سلامت هستند، گفت: در نیمه اول سال ۱۴۰۴ زیرساختها فراهم خواهد شد و اکنون گروههای پزشکی و شرکتهای دانش بنیان فعال حوزه سلامت میتوانند با انعقاد تفاهمنامههای اولیه در این شهر بینالمللی زمین مورد نیاز خود را تأمین کنند.
استاندار فارس تأمین زیرساختهای انرژی نظیر گاز، برق، آب و مخابرات شهر سلامت را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: برق مرحله ساخت تأمین شده و در آینده با احداث پست برق، انرژی الکتریکی نهایی مورد نیاز تأمین خواهد شد؛ همچنین با قول مساعدت شرکت گاز، گازرسانی به این شهر اجرا میشود.
ایمانیه با بیان اینکه خوشبختانه مصوبات خوبی در دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان جهت شهر سلامت به تصویب رسیده است افزود: احداث بیمارستان در مراکز شلوغ و پر تردد شیراز هیچ توجیهی ندارد و مراکز درمانی باید در نقاط خوب با شرایط مناسب احداث شود.
به گفته استاندار فارس، مشکلات اصلی شهر سلامت مرتفع شده و اکنون فنس کشی، استقرار نمایندگی گمرک و تأمین آب و برق انجام شده و احداث خیابانهای شهر بینالمللی سلامت شیراز در حال انجام است و قرار است از محل خط سوم آبرسانی به شیراز، آب مورد نیاز فازهای بعدی این شهر تأمین شود.
تأثیر مستقیم رونق گردشگری سلامت بر مثبت کردن تراز تجاری و اقتصادی کشور
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت شهر سلامت شیراز هم با بیان اینکه راه اندازی شهربین المللی سلامت شیراز نقش مهمی در توسعه گردشگری تندرستی و درمان خواهد داشت گفت: صنعت گردشگری بعد از صنایع نفت و خودرو سازی، یکی از صنایع مهم جهان است که نقش پررنگی در حوزه اقتصاد داشته و قطعا سرمایه گذاری در این حوزه سبب رونق تمامی حوزه ها می شود.
سعید مصفا از روند فعالیت ها و اقدامات انجام شده شهر سلامت شیراز با بیان اینکه رونق و راه اندازی شهر سلامت شیراز زمینه ایجاد اشتغال پایدار برای افراد زیادی را فراهم خواهد کرد، افزود: با هدف توسعه صنعت گردشگری در شاخه گردشگری سلامت ، سرمایه گذاران بسیاری با پتانسیل های بالا جهت رونق شهر سلامت اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز ادامه داد: انتخاب و استقرار شرکت پارس گستر به عنوان پیمانکار شهر سلامت در محل سایت این مجموعه اقدام مناسبی در جهت پیشبرد فعالیتها و تأمین زیر ساختهای این مجموعه بوده است.
مصفا با اشاره به اینکه مدیریت شرکت شهر سلامت با تشکیل دفتر فنی در محل سایت شهر سلامت هدایت فعالیت ها و اقدامات این منطقه را بر عهده گرفته است، افزود: قطعا در تلاشیم تا تمام بخش های اداری شهر سلامت را در آینده در داخل سایت تشکیل دهیم.
نائب رئیس هیئت مدیره شهر سلامت شیراز با بیان اینکه با هدف تسهیل و معرفی شهر سلامت به تمام افراد و سرمایه گذاران در حال بازطراحی تمام بخش های شهر سلامت هستیم؛ ادامه داد: بی شک این طرح تا پایان سال آماده و در اختیار جامعه هدف قرار می گیرد.
مصفا با اشاره به اینکه ارز آوری و ایجاد اشتغال از اولویت های مهم راه اندازی این منطقه است، بیان کرد: قطعا رونق گردشگری سلامت تاثیر بسزایی در مثبت کردن تراز تجاری و اقتصادی کشور دارد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیرضمن تقدیر و تشکر از استاندار فارس مبنی بر پیگیری تصویب احداث بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی صنعت نفت در شهر سلامت شیراز ادامه داد: موضوع تاسیس بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی صنعت نفت در دور نخست سفر ریاست جمهوری به استان به تصویب رسید که امیدواریم بزودی شاهد کلنگ زنی این اقدام خوب و مناسب باشیم.
بدون شک شهر سلامت شیراز میتواند پذیرای سرمایهگذاران و پزشکان از سراسر کشور باشد و زمینه مناسبی را برای جذب پزشکان بسیاری از مناطق مختلف کشور فراهم کند و حالا با پایان یافتن سفر رییسجمهور و توجه ویژه هیأت دولت به این پروژه نیاز است اقدامات لازم برای اجرایی شدن هر چه سریعتر عملیات مربوط به شهر سلامت در اولویت مسوولان قرار بگیرد.