بندرعباس - ایرنا - کارشناسان مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، تداوم خشونت‌ها و جنایات رژیم جعلی صهیونیسم در غزه را عامل واکنش جدی جبهه مقاومت در منطقه عنوان می‌کنند و این درحالی است که اسرائیل و حامیانش از اعتقاد، توانمندی و اراده راسخ رزمندگان مقاومت اطلاع چندانی ندارد و همین موضوع، سایه شکست بزرگ‌تری را بر سر صهیونیست‌ها سنگین‌تر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها برخی سوالات و شبهاتی از سوی برخی از افراد و جریان‌ها مطرح می‌شود مبنی بر اینکه؛ چرا حماس اقدام به جنگ کرد؟ عملیات و پیروزی حماس بسیار خوب بوده ولی آیا ارزش این را داشت که این حجم از ویرانگری در غزه اتفاق بیافتد، یا مطرح می‌شود که پاسخ حزب‌الله و مقاومت چه خواهد بود، این واقعه می‌خواهد چه عملکردی داشته باشد، یا جمهوری اسلامی چکار می‌خواهد انجام دهد و نهایتا آینده این عملیات را چگونه می‌توان پیش‌بینی کرد و اینکه صهیونیست‌ها چقدر فرصت دارند تا خود را از زیر سایه خشم جبهه مقاومت فراری دهند.

یکی از کارشناسان مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، شامگاه نهم آبان در همایش بصیرتی «طوفان الاقصی» در بندرعباس به بررسی زمینه‌ها، دلایل و پیامدهای عملیات طوفان الاقصی و رواج برخی شبهات در این زمینه پرداخت.

«مسعود اسداللهی» در ابتدای صحبت‌های خود اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای کنگره بزرگداشت شهدای استان لرستان تاکید کردند که مظلومیت مردم غزه بارز است اما تکیه بر مظلومیت مردم غزه نباید باعث شود که آن حماسه بزرگ حماس و دستاوردهای آن تحت‌الشعاع قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه این روزها شبهات زیادی در شبکه‌های اجتماعی درحال دست به دست شدن است که متاسفانه برخی از افراد مذهبی ما هم ناخواسته تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، توصیه کرد: این اوج وحشی‌گری اسرائیل علیه مردم غزه به دلیل ضربه‌های سنگینی است که از حماس خورده است، بنابراین مراقب باشید در دام عملیاتی روانی دشمن نیفتید.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در بیان دلیل حمله حماس(عملیات طوفان الاقصی) علیه اسرائیل و انتخاب این زمان(هفت اکتبر برابر با ۱۵ مهرماه) برای حمله گفت: در فلسطین جنگی تمام نشده بود که حماس بخواهد آن را شروع کند، جنگ در فلسطین به دلیل اشغالگری است، از زمان اشغال فلسطین، مقاومت مشروع هم با آن همراه بوده و تا زمانی که اشغالگری ادامه داشته، مقاومت ادامه دارد.

اسداللهی افزود: عملیات طوفان‌الاقصی سلسله عملیات‌هایی است در مقابل اشغالگری ؛بنابراین حماس جنگ‌افروزی نکرده بلکه مقاومت می‌کند، زیرا طبق قانون بین‌الملل هرکشوری مورد حمله قرار گرفت، با هر وسیله، توان و هر زمانی که بخواهد، حق مبارزه و پس گرفتن سرزمین خود را دارد.

هیچ منطقی نمی‌تواند اشغالگری اسراییل را توجیه کند

وی با بیان این جمله که؛ یک عده این شبه را مطرح می‌کنند که سازمان ملل اسرائیل را به رسمیت شناخته است، گفت: آنچه در سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید اینکه اسرائیل بخشی از سرزمین فلسطین است نه تمام آن هرچند این مطلبی هم در سازمان ملل تایید شده ما آن را قبول نداریم، چون یک توطئه بود.

به گفته اسداللهی؛ گروه‌های مقاومت فلسطین یک خط قرمز به اسم مسجدالاقصی دارند؛ معنای این جمله این است که اگر اسرائیل در هر موضوعی بجز مسجدالاقصی حمله کند، پدافند(دفاع از خود) می‌کنیم اما اگر مسجدالاقصی در خطر بیفتد که منجر به نابودی آن شود، می‌گویند در این خصوص آفند( اقدام به حمله) البته این خط قرمز حزب الله لبنان هم هست اما حزب الله علاوه بر اعتقاد به حفظ مسجد الاقصی، یک خط قرمز به اسم «ایران» دارد.

مشاور سیاسی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: اسرائیلی‌ها به دنبال این هستند که به مردم دنیا القا کنند که چیزی به جز یهودیت در دنیا نبوده و با مشروعیت بخشی به این حرف دروغ خود علیه مسلمانان و حتی مسیحیان جنایت‌های بزرگ انجام دهند.

اسداللهی در پاسخ به این شبه که برخی می‌گویند مسجد الاقصی که همیشه در خطر بوده چه عاملی باعث شد که این بار حماس اقدام به حمله کرد؛ گفت: از حدود یکسال پیش دولت نتانیاهو تایید شد که به گفته خود اسرائیلی‌ها بدترین دولت در طول تاریخ این رژیم است؛ ولی هیات فعلی دولت کودک‌کُش رژیم اسرائیل از افراطی‌ترین و خطرناک‌ترین افراد تشکیل شده اما خود نتانیاهو با همین افراد مشکل دارد، زیرا از دید او تنها خطری که اسرائیل را تهدید می‌کند، ایران است؛ بنابراین راهبرد او از همان ابتدا نابودی ایران بوده اما چون اسرائیل به تنهایی قادر به سرنگونی ایران نیست به دنبال درگیرکردن ایران و آمریکا است‌.

دروغ اسراییلی‌ها از معبد سلیمان

این کارشناس در حوزه مسائل فلسطین تصریح کرد: افرادی که با نتانیاهو ائتلاف کرده‌اند در ادبیات سیاسی آنها اسمی از ایران نیست، اولویت این‌ها ۲ چیز است؛ اعتقاد دارند که پدرانشان در ۱۹۴۸ که اسرائیل تاسیس کردند اشتباه کردند که قسمت اعظم مردم فلسطین را اخراج کردند ولی همه را اخراج نکردند و معتقدند باید مسجدالاقصی را ویران کنیم و تمام فلسطینی‌های باقی‌مانده و مردم غزه را باید اخراج کنیم.

وی گفت: با توجه به این نوع اعتقادات و سیاست‌های جنایتکارانه تمامی گروه‌های اسرائیلی‌ها به این نتیجه می‌رسیم که مسجد الاقصی درخطر است، آن‌ها به دروغ می‌گویند حضرت سلیمان نبی یک معبدی (هیکل سلیمان) داشته که زیر مسجدالاقصی قرار دارد، به همین دلیل باید این مسجد باید خراب شود و باید این معبد را از زیر خاک بیرون بیاوریم و آن را بازسازی کنیم درحالی که مسجدالاقصی چون نماد مقدس برای فلسطینی‌هاست.

اسداللهی با بیان اینکه حفظ مسجد الاقصی از دلایل اصلی حمله حماس در عملیات طوفان الاقصی بوده است، گفت: این گروه‌های افراطی در دولت نتانیاهو کارشان به جایی رسید که با بریدن سر یک خوک و پاشیدن خون آن به مسجد الاقصی به این مسجد جسارت کردند درحالی که خوردن خوک در شریعت یهود حتی حرام است اما گروه‌های حماس بارها هشدار دادند که در برابر این توهین‌ها ساکت نخواهند ماند بنابراین حفظ مسجد الاقصی از دلایل اصلی حمله حماس در عملیات طوفان الاقصی بود.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی ادامه داد: یک عده هم علت و تحلیل دیگری دارند که حماس این عملیات را در این زمان انجام داد برای این که مانع عادی سازی روابط اسرائیل با عربستان شود، هرچند حماس چنین چیزی را علنا اعلام نکرده اما اگر این تحلیل هم درست باشد، نشان دهنده هوش و ذکاوت حماس است.

و اما چرا حماس ۱۵مهر برابر با هفتم اکتبر را برای عملیات طوفان الاقصی قرار داد؟

اسداللهی در این رابطه در خصوص چرایی انتخاب ۱۵ مهر برای آغاز «طوفان الاقصی» توضیح داد: هر سال در نیمه اول مهر ماه در اسرائیل عید سال نو یهودی‌هاست از طرفی سالگرد جنگ ۱۹۷۳ است که در این مناسبت تعداد زیادی توریست‌های یهودی و حتی غیریهودی از سراسر دنیا به اسرائیل می‎روند که درآمد زیادی را نصیب دولت کودک‌کُش می‌کند.

وی افزود: برآورد دستگاه امنیتی اسراییل این بود که گروه‌های فلسطینی تلاش خواهند کرد در تعطیلات عید آنها در کرانه باختری عملیات انجام ‌دهند به همین دلیل تمام تمرکز نظامی و امنیتی‌اش را در کرانه باختری قرار داد یعنی در این مدت ۲ هفته ۶۰ درصد نیروی زمینی ارتش اسرائیل در کرانه باختری مستقر شد.

این کارشناس در حوزه مسائل فلسطین ابراز کرد: در این مدت ۲ هفته اسراییلی‌ها تمام جشن‌ها و مطرب‌بازی‌هایشان را انجام دادند و خوشحال بودند از اینکه تدابیر امنیتی‌شان به قدری قوی بوده که فلسطینی‌ها نتوانستند حتی یک عملیات ساده انجام دهند؛ اما فریب خوردند، حماس روز آخر تعطیلات اسرائیلی‌ها که مصادف با هفت اکتبر (یکی از شکست‌های مهم اعراب) است، ساعت ۶ صبح که همه بعد از ساعت‌های طولانی عیش و مستی در خواب بودند، برای حمله ترکیبی(هوایی، زمینی و دریایی) طوفان الاقصی انتخاب کرد؛ عملیاتی که شاهکار حماس بود و بقول مقام معظم رهبری شکستی که اسرائیل از این عملیات خورد، غیرقابل ترمیم است.

ذلت ضد ایرانی‌ترین صهیونیست اسرائیل

اسداللهی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از عملیات طوفان الاقصی به زلزله تعبیر کردند که پیام‌های زیادی دارد، خاطرنشان کرد: حماس در این عملیات ضد ایرانی‌ترین صهیونیست یعنی اسرائیل را به ذلت کشاند.

وی در پاسخ به شبهه‌ دیگری که برخی می‌گویند چرا ایران از حماس و گروه‌های فلسطینی حمایت می‌کند، گفت: حماس یک عملیاتی برای کشور خودشان انجام داد اما نتیجه مستقیم و غیرمستقیم آن این بود که آن دشمن اصلی ایران امروز به ذلت کشیده شده و دومین نفع این عملیات این بود که طرح عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان و کشورهای عربی را خنثی کرد.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی ادامه داد: اسرائیل اگر می‌خواست به ایران حمله کند هیچ گزینه‌ای نداشت مگر اینکه از آسمان عربستان وارد می‌شد و گزینه دیگر آن اینکه از آسمان اردن و عراق وارد شود که با این حمله حماس، این طرح اسرائیلی‌ها خنثی شد.

اسداللهی با بیان اینکه راهبرد جمهوری اسلامی در موضوع حمله اسرائیل به ایران کاملا روشن و این راهبرد در خلیج‌فارس نیز مشخص است، یادآور شد: ایران معتقد است امنیت در خلیج فارس یا برای همه یا برای هیچ‌کس؛ بنابراین دوستی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس به جای خود اما کوتاهی آنها به ضرر خودشان تمام خواهد شد.

وی گفت: شبه دیگری که این روزها به خصوص پررنگ‌تر شده اینکه ایران کمک مالی به حماس و حزب‌الله می‌کند، درحالی که بیش‌ترین حمایت مالی از حماس توسط قطر انجام می‌شود.

اسداللهی ادامه داد: جنگی که گروه‌های مقاومت انجام می‌دهند جنگ چریکی(شهری یا نامتقارن) است منطق آن با جنگ کلاسیک متفاوت است پیروزی آن نیز متفاوت است، در این نوع جنگ چون اسرائیل توانایی با حماس ندارد، دست به کشتار مردم می‌زند، برای همین است که تلفات در جنگ‌های چریکی زیاد است.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی اضافه کرد: تا الان یک نفر علیه حماس شعار نداده، همان خانواده‌هایی که جان و هستی‌شان را از دست می‌دهند می‌گویند ما در غزه می‌مانیم و از مقاومت دفاع می‌کنیم و نمونه دیگر آن حمله ۳۳ روزه حزب‌الله لبنان به اسرائیل بود که شیعیان زیادی در جنوب لبنان شهید و آواره شدند اما تمام شیعیان لبنان بدون استثتا در پاسخ به سوالات جهت‌دار رسانه‌های مخالف حزب‌الله می‌گفتند: فدای سید(سید حسن نصرالله).

ایمان و امید به مقاومت پایدار، بیرون راندن دشمن اسلام و انسانیت و پیروزی در مردم فلسطین و گروه‌های مقاومت چیزی نیست که بتوان آن را به راحتی کتمان کرد چراکه مردم این سرزمین بیش از ۷۵ سال است که برای خاک خود، خون داده و همچنان مقاوم هستند.

«تیسیر سلیمان» تنها یکی از آن هزاران فلسطینی است که ۲۰ سال رنج و شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی را پشت سر گذاشت و امروز عملیات طوفان الاقصی و به تعبیر مقام معظم رهبری « زلزله» علیه کودک‌کُشان اسرائیلی را به چشم دید.

این عضو هیات موسس کتائب القسام نیز اظهار کرد: در آن زمان که فرزندان کوچکی در فلسطین بودیم وقتی در مسجدالاقصی، مدارس و دانشگاه‌ها قدم می‌زدیم چیزی جز کشتار، خونریزی و قتل عام در خیابان‌های فلسطین نمی‌دیدیم درحالی که چیزی جز چند عدد چاقو و تکه پاره‌های سنگ برای مبارزه به رژیم اسرائیل نداشتیم.

وی ادامه داد: محمد ضیف که رییس تشکیلات عزالدین قسام بود آن زمان به من ‌می‌گفت که آرزو دارم هزار نفر سرباز داشته باشم تا بتوانم اسرائیل را نابود و فلسطین را فتح کنیم و او ایمان و امید داشت اسرائیل با تمامی قدرتی که دارد، ضعیف‌ترین رژیم روی زمین است.

سلیمان در بیان علت عملیات طوفان الاقصی اظهارداشت: اسرائیل به ادامه رفتارهای خشونت‌آمیز خود با فلسطینی‌ها به ویژه در ماه‌های اخیر، اسلحه و تانک‌ها را برای کشتار جمعی آماده کرده بود و با چشمان خودمان می‌دیدیم که با کفش وارد مسجد الاقصی شده و زنان را لگد می‌زدند و در زندان‌ها شکنجه‌های بی‌رحمانه‌ای علیه اسیران فلسطینی داشتند.

این مبارز فلسطینی با اشاره به وجود ۱۰ هزار اسیر فلسطینی اعم از زنان و کودکان و پیرمردها در زندان‌های اسرائیلی، محمد الضیف روزی آرزو داشت نیروهایش به هزار نفر برساند تا بتواند علیه کشتارهای اسراییلی‌ها بجنگد اما او در حال حاضر و در همین روزها ۴۰ هزار نیروی ورزیده دارد.

وی خاطرنشان کرد: اسرائیل برای جبران ضعف خود زنان و کودکان ما را می‌کشد ولی جرات ورود به غزه را ندارد، ما ۲ راه بیشتر نداریم یا اینکه شجاعانه مبارزه کرده و پیروز می‌شویم یا مبارزه کرده و به شهادت می‌رسیم که در هر ۲ حالت پیروز هستیم.

مسجدالاقصی (با گنبد سبز رنگ) که در کنار مسجد قبه‌الصخره (گنبد طلایی) قرار گرفته و محل معراج پیامبر اکرم (ص) و نخستین قبله مسلمانان است، نماد مقدس برای هر سه دین اسلام، مسیح و یهودیت است؛ اما متاسفانه به خصوص اروپایی‌ها شبهاتی ایجاد کرده‌اند که آن‌ها مسیحی هستند در حالی که حضرت مسیح در فلسطین به دنیا آمده و در این کشور به پیامبری مبعوث شد و تمامی عمرش نیز در این کشور زندگی کرد اما غربی‌ها مسیح را برعکس به مردم دنیا معرفی کرده‌اند.

مسجد الاقصی را داوود نبی بنا نهاد و حضرت سلیمان آن را تکمیل کرد. پیامبر اکرم (ص) تا ۱۷ ماه پس از هجرت به سمت این مسجد نماز می‌گذارد و معراج پیامبر قبل از هجرت از این مسجد صورت گرفته است.

دولت پادشاهی اُردن متولی رسمی مجموعه مسجدالاقصی است. براساس پیمان‌نامه‌ِ صلحی که در سال ۱۹۹۴ میلادی، میان اسرائیل و اُردن بسته‌ شد، مقرر شد تا عبادت یهودی‌ها در محوطه مجموعه مسجدالاقصی منع شود و دولت اُردن متولی رسمی مجموعه مسجدالاقصی باشد. مجموعه مسجدالاقصی زیرنظر مفتی بیت‌المقدس اداره می‌شود.

علت نامگذاری این مسجد به نام مسجد الاقصی، به خاطر دوری آن از مسجدالحرام بوده است. الاقصی در لغت به معنای دور، دورترین و به نهایت رسیده‌ترین است. مسجدالاقصی به معنی دورترین مسجد است.

مسجدالاقصی در حمله ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی به کرانه باختری به تصرف این رژیم درآمد، از آن زمان در اشغال است و از زمان اشغال یهودیان که اعتقاد دارند که بقایای معبد «هیکل» (معبدی که بنا به اعتقادات یهودی توسط سلیمان نبی به دستور خداوند ساخته شده و شرح آن در کتاب مقدس، بخش عهد عتیق آمده است) در زیر مسجدالاقصی قرار دارد، برای تخریب مسجد الاقصی و احیای آن معبد تلاش می‌کنند.

گروه‌های افراطی اسراییلی به دنبال نابودی مسجدالاقصی هستند و این را می‌توان از نام عملیات طوفان‌الاقصی علیه رژیم افراطی و کودک‌کُش اسرائیلی از سوی گروه‌های مقاومت اسلامی فلسطین به خوبی درک کرد.