تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۵

زنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه پزشکی زنجان گفت: با اجرای طرح نفس تا کنون ۵۴۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند که موفقیت بیش از ۹۸ درصدی طرح نفس را نشان می‌دهد.

مشهود تقی لو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای طرح نفس " نجات فرزندان سالم از سقط" از تیرماه سال گذشته در استان آغاز شد و از زمان اجرای آن تا پایان مهر امسال ۵۵۲ مادر باردار که برای سقط اقدام کرده بودند، شناسایی شدند.

وی اظهار داشت: با اقدامات و مشاوره های بهنگام ۵۴۱ نفر از این مادران از سقط منصرف شدند و به بارداری خود ادامه دادند که نتیجه آن تولد ۲۲۱ نوزاد بوده است.

این مسوول ادامه داد: از مجموع مادرانی که از سقط منصرف شدند، ۲۳ درصد تحت حمایت‌های مالی و معیشتی قرار گرفته و ۷۶ درصد با مشاوره و دریافت آموزش‌های لازم به بارداری خود ادامه دادند.

وی اظهار داشت: هرگاه مادری با شکایت بارداری برنامه‌ریزی نشده و ناخواسته به پایگاه سلامت یا خانه بهداشت مراجعه و درخواست کمک برای انجام سقط جنین و یا معرفی مکانی برای اقدام به سقط می‌کند، توسط تیم سلامت براساس آموزش‌های قبلی مورد بررسی قرار گرفته و علل تقاضای سقط مشخص می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: سپس متناسب با علت مطرح شده آموزش و مشاوره انجام و در صورت انصراف از تصمیم، والدین برای دریافت حمایت‌های لازم اعم از حمایت اقتصادی، بهداشتی و درمانی، روان‌شناختی و یا فرهنگی به کمیته حمایت و پشتیبانی معرفی می‌شود تا با رفع مشکل شناسایی شده، بارداری ادامه یابد.

تقی لو خاطرنشان کرد: در صورت اصرار به سقط، مادر به مرکز نفس ارجاع و تحت مشاوره تخصصی (مامایی و روانشناسی) قرار گرفته و برحسب نیاز و شرایط خانواده جلسات مشاوره تکرار و پس از جلب اعتماد، از همه ظرفیت‌های موجود دانشگاه و سایر ارگان‌های همکار استانی برای رفع مشکل و حمایت خانواده بهره برداری می‎ شود.

وی یادآور شد: در زمان حاضر مراکز نفس در تمامی شهرستان های این استان راه اندازی شده اما متاسفانه آمار بالای سقط‌های جنایی به بحران دامن زده است که باید برای برطرف کردن آن باید برنامه ریزی لازم را انجام داد.