به گزارش ایرنا، علیرضا زمانیراد روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان اجتماعی و نخبگان علمی و حوزوی پیرامون آسیبهای اجتماعی شهرستان دزفول در حوزه علمیه خواهران این شهر افزود: حل مسایل مبتلا به اجتماعی نیاز به شناخت دقیق ریشهها و ارایه راهکارهای جدید دارد که بهره گیری از ظرفیت نخبگان علمی و حوزوی در این مسیر ضرورت دارد.
وی با اشاره به برخی آسیبهای اجتماعی مبتلا به روستاها و شهرهای تابعه دزفول ادامه داد: شورای اسلامی شهرستان در نظر دارد با استفاده از صاحبنظران هر منطقه و بهره گیری از ظرفیتهای محلی در کاهش آسیبها موثر باشد.
رییس شورای اسلامی شهرستان دزفول افزود: بسیاری از آسیبهای اجتماعی در کشور و شهرستان شناخته شده و طرحهای متعددی برای حل آن تدوین شده ولی این طرحها در عمل اجرایی نشده است.
وی تغییر مکرر و گسترده مدیران را از عوامل ناکام ماندن طرحهای تدوین شده برای مقابله با آسیبهای اجتماعی دانست و تصریح کرد: تغییر مدیران و نبود الزام به اجرای برنامههای مطالعه شده گذشته و در حال اجرا و سندهای مدون موجب میشود تا مدیران جدید قائل به اجرای طرح مدیران پیشین نباشند.
زمانی راد ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای مردمی راهکار مهم برای حل مسایل و آسیبهای اجتماعی است که باید ظرفیت و بستر لازم برای نقش آفرینی مردم در این زمینه فراهم شود.
وی نبود هم افزایی و ضعف در کار تشکیلاتی را از جمله آسیبهای مدیریتی شهرستان دانست که موجب شده تا ظرفیتهای منطقه به خوبی برای حل مسایل بهکار گرفته نشود.
آمار رو به افزایش طلاق در دزفول نگران کننده است
معصومه زرکی از فعالان اجتماعی حوزه خانواده نیز در این نشست با انتقاد از اجرایی نشدن طرحهای تدوین شده برای حل آسیبهای اجتماعی گفت: همه درمان و درد در مسایل اجتماعی را میدانیم ولی با وجود این شناخت شاهد هستیم که راهکارهای ارایه شده اجرا نشده و نمیشود.
وی گفت: مسایل مبتلا به خانواده از جمله طلاق و آسیبهای آن را همه میدانند ولی به نظر میرسد که حل این مسایل با طرحهای موجود قابل حل نیست و نیاز به راهکار جدید در این زمینه وجود دارد.
زرکی با بیان اینکه وضعیت رو به افزایش طلاق در دزفول نگران کننده است ادامه داد: روزانه حداقل پنج طلاق در دزفول رقم میخورد به گونهای که هفته گذشته متاسفانه رکورد ۹ طلاق طی یک روز در دزفول ثبت شد که جای نگرانی است.
به گزارش ایرنا، این نشست که با حضور نخبگان و فعالان اجتماعی و تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه از شهرهای مختلف دزفول برگزار شد، مسایل مختلف آسیب شناسی مطرح و کارگروهی برای بهره گیری از ظرفیت نخبگان علمی و حوزوی و همچنین فعالان اجتماعی برای تدوین طرحهای منسجم و عملیاتی برای اجرا در شهرها و روستاهای تابعه دزفول تشکیل شد.
برخورد سلیقهای برخی مسوولان و دستگاهها در مواجهه با آسیبهای اجتماعی، نگاه تنگ نظرانه، تک بعدی و غیرکارشناسی، عدم حمایت از گروههای مردمی، نداشتن تضمین اجرایی برای طرحهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی و همچنین بین بخشی بودن آسیبهای اجتماعی و عدم کار منسجم میان دستگاههای مختلف از جمله مسایل مطرح شده در این نشست بود.