به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین شریفی روز چهارشنبه در بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی انجمن شیمی ایران در تالار شیخ مفید دانشگاه قم، بیان داشت: این استان با برخورداری از شهرکهای صنعتی مهم و راهبردی در شمار قابل توجهی از صنایع مرتبط با شیمی در کشور جایگاه ویژهای دارد، این مساله موجب بازار کار خوب برای دانشجویان رشته شیمی دانشگاه شدهاست به نحوی که ما فارغ التحصیل بیکار در رشته شیمی و علوم مرتبط با آن در قم نداریم، مگر این که خودشان تمایلی برای ورود به بازار کار نداشته باشند.
وی افزود: با توجه به ظرفیت یاد شده، درحال حاضر بسیاری از صنعتگران استان نیازمند استفاده از فارغ التحصیلان رشته شیمی هستند و دانشگاه قم بر اساس رسالت خود و تعامل خوبی که با بخش صنعت دارد، تاکنون توانسته بخش قابل توجهی از نیروی انسانی مورد نیاز صنعتگران استان را تامین کند و همچنان با توجه به بازار کار خوب این رشته به دنبال گسترش ظرفیتهای آموزشی دانشگاه در این بخش است.
در بخش صنعت، قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.
قم به دنبال گسترش علوم در همه حوزههای مورد نیاز کشور است
رییس دانشگاه قم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی حرکت گستردهای برای نشر علم از قم صورت گرفت و این استان علاوه بر علوم انسانی و اسلامی که در آن حرفهای زیادی برای گفتن دارد، در سایر حوزههای علمی نیز به موفقیتهای چشمگیری رسید که از جمله آن موفقیتهای سالهای اخیر دانشگاه قم در حوزه علم شیمی است.
وی افزود: در حال حاضر با وجود جوان بودن رشته شیمی در دانشگاه قم، اساتید صاحب نامی در این حوزه فعالیت میکنند که جز یک درصد استادان برجسته جهان هستند و مقالات آنان به عنوان منبع در تحقیقات علمی مورد استفاده پژوهشگران در نقاط مختلف جهان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار حدود یک سوم مقالات دانشگاه قم در رشته شیمی ارائه شدهاست و این نشان دهنده تلاش استادان این رشته برای حضور موفق در عرصههای بینالمللی و کنفرانسهای علمی در سراسر جهان است که افتخار علمی مهمی برای استان و کشور به شمار میآید.
معرفی شیمیدان برجسته کشور در سال ۱۴۰۲
گفتنیاست در این کنفرانس آرش قربانی استاد تمام دانشگاه بوعلی همدان به عنوان شیمیدان برگزیده سال ۱۴۰۲ انتخاب و از وی تجلیل شد.
بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی انجمن شیمی ایران برای اولین بار در دانشگاه قم برگزار میشود؛ شیمی آلی با صنایع مختلفی در ارتباط است و فارغ التحصیلان زیادی دارد.
حدود ۷۰۰ نفر در این کنفرانس شرکت دارند و در اختتامیه کنفرانس نیز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حضور خواهد داشت، این کنفرانس سه روزه با حضور ۳۰ استاد برجسته کشور ترتیب یافتهاست.
دانشگاه قم با داشتن چهار هزار دانشجوی خارجی از ۲۴ ملیت رتبه نخست جذب دانشجویان بینالمللی را در میان دانشگاههای دولتی کشور کسب نمودهاست.
همچنین با توجه به رویکردی که دانشگاه قم در جذب دانشجویان بینالمللی دارد و به دنبال افزایش تنوع ملیت دانشجویان خارجی است، نام این دانشگاه با تصویب هیات امنا به «دانشگاه بین المللی قم» تغییر خواهد کرد.
مسئولان دانشگاه قم تاکید دارند از آنجایی که قم شهری بینالمللی است و تعداد قابل توجهی از افراد با ملیتهای مختلف در آن ساکن هستند، دانشگاه قم از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرده و در راستای تقویت دیپلماسی علمی کشور که رکن ماندگار دیپلماسی عمومی است تمام توان خود را بهکار گرفتهاست.
دانشگاه قم هم اکنون دارای ۶ دانشکده، هشت مرکز پژوهشی و فناوری، ۳۳ گروه آموزشی، ۱۴۰ رشته تحصیلی و مرکز آموزشهای آزاد و مجازی و پردیس بین الملل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است. مسئولان دانشگاه بر اساس راهبردی تعیین شده به دنبال ارتقا جایگاه دانشگاه و رساندن دانشگاه قم به عنوان یکی از ۱۰ دانشگاه برتر کشور هستند.
حدود ۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه قم در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول بهتحصیل هستند که حدود نیمی از این تعداد را بانوان فرهیخته پردیس خواهران و صدها نفر را دانشجویان غیر ایرانی از کشورهای مختلف جهان تشکیل میدهند.
نزدیک به ۳۰۰ عضو هیات علمی از فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی در مراتب گوناگون علمی در دانشگاه قم حضور دارند که برخی از ایشان جز نخبگان ملی کشور محسوب میشوند.