همدان-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تاکید بر به روز رسانی آموزش های مهارتی گفت: مهارت‌های فنی و حرفه‌ای باید بر اساس نیاز بازار ارائه شود در غیر این صورت اگر مهارتی منجر به اشتغال نشود باید از سیاست‌های فنی و حرفه‌ای حذف شود.

به گزارش‌ خبرنگار ایرنا، سیدمجتبی حسینی روز چهارشنبه در سومین نشست شورای مهارت استان همدان اظهار کرد: دستگاه ها در مهارت آموزی مشارکت کنند که در این راستا تکالیف و تعهداتی پیش بینی و تعیین و اجرای آنها پیگیری شود.

وی ادامه داد: یکی از ضرورت ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی، آموزش مهارت های لازم به سرمایه انسانی است که در راستای افزایش توانایی های دانشی و مهارتی و ارتقای قدرت درک افراد برای انجام کار در محدوده وظایف شغلی توسط دستگاه های مربوطه ارائه می شود.

حسینی با تاکید بر اینکه مهارت آموزی منجر به اشتغال پایدار و کاهش آسیب‌های اجتماعی شود گفت: اعضای شورای مهارت در افزایش آسیب‌های اجتماعی استان سهیم و پاسخگو هستند و باید تحولی ایجاد شود که تاثیر آموزش های مهارتی در جامعه هدف مشهود و قابل اندازه گیری باشد و بتوانیم بسنجیم چند درصد افراد شاغل شدند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: درس کارآفرینی به صورت اختیاری با همکاری کارشناسان صنعت و کارآفرینان در دانشگاه ها تدریس شود.

حسینی ادامه داد: پرداخت تسهیلات مشاغل در اقشار مختلف بررسی و عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی با جدیت پیگیری‌ می شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان نیز در این نشست یادآور شد: این اداره کل در بیست و ششمین جشنواره شهید رجایی در فرآیند ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱ بین دستگاه های اجرایی شرکت کننده در گروه فرهنگی، علمی و آموزشی به عنوان دستگاه برتر انتخاب شد.

وهب مختاران از راه اندازی پنج کارگاه جدید گوهرتراشی، کنترل صنعتی و چرم در مرکز خواهران، کارگاه فناوری هوایی و چرم برادران، مرکز تولیدی چرم دانشگاه آزاد و برق کنترل صنعتی خبر داد و گفت: این کارگاه ها با مساعدت استاندار و اختصاص بودجه سفر رییس جمهور قابل افتتاح است.

وی ادامه داد: در سالجاری با همکاری اداره کل صمت استان تعداد هزار و ۱۲۰ نفر در رشته چله کشی فرش آموزش دیدند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: تفاهم نامه سازمان صمت در راستای توانمند سازی قالی بافان استان، تفاهم نامه با بهزیستی و نظام پرستاری در راستای مراقبت از سالمندان به منظور ارتقا مهارت و توانمندی های مددجویان اداره کل بهزیستی شامل زنان سرپرست خانوار و معتادین بهبود یافته در سطح استان در این اداره کل منعقد شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان نیز گفت: امروز در فضای منابع انسانی و مهارتی با نوعی ناترازی در ورود به کارهای مشترک مواجه هستیم.

یوسف شعبانی ادامه داد: در مراکز علمی این مشکل است که دروس مهارت محور نیست و براساس نیازسنجی بازار نیست و همچنین در مراکز مهارتی نیاز به منابع انسانی احساس می‌شود و فعالان اقتصادی به نیروی کار ماهر نیاز دارند.

وی با تاکید بر اینکه هدف دستگاه‌های اجرایی در مهارت محور بودن نیروهای کار باشد گفت: طرح های تابستانی آموزشی با هدف بلند مدت برنامه ریزی و ظرفیت های موجود در دستگاه‌های اجرایی متمرکز شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: امروز در استان با هجوم تحصیل کرده های بیکار مواجهیم و از طرفی تولیدکننده برای تقاضای نیروی کار ماهر مراجعه می‌کند.

شعبانی افزود: با برنامه ریزی در راستای حضور نیروی تحصیل کرده در زنجیره تولید به صورت بهینه از منابع انسانی استفاده می شود.

۲۲ مرکز دولتی و ۲۱۷ مرکز آموزش خصوصی در استان همدان زیر نظر فنی و حرفه ای فعالیت دارند و ۵۰۰ رشته و حرفه را آموزش می دهند.