به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی اله پور روز چهارشنبه در نشست تخصصی "بررسی وضعیت رویشگاه های ارس خراسان رضوی" با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل افزود: طی سالیان اخیر شیوع آفات و بیماری های گیاهی در مناطق رویشی کشور بویژه اکوسیستم های حساس و شکننده، خسارات جبران ناپذیری را بر محیط زیست و تنوع زیستی تحمیل کرده است لذا بایستی به منظور جلوگیری از این تهدیدات آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی گفت: کوه های هزار مسجد و کپه داغ در شمال خراسان رضوی، جزو غنای زیستی و ذخیره گاه درختان ارس استان محسوب می شوند که نیازمند آمادگی تمامی بخش ها و دستگاه های اجرایی وظیفه مند، برای مقابله با تهدیدات طبیعی و انسان ساز برای کاهش اثرات آسیب رسان و مخاطرات محیط زیستی است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: باید به طبیعت زمانی برای احیاء دهیم و فشار روی مراتع و پوشش گیاهی را کاهش داده و این مهم نیازمند همت همگانی تمامی دستگاه ها، مشارکت مردمی و اقدام جهادی است وگرنه دچار مشکل جدی خواهیم شد.
اله پور گفت: اثرات سوء مسائلی همچون گرد و غبار و هجوم آفت ها بر روی زیست بوم غنی خراسان رضوی تاثیرات منفی خواهد گذاشت.
آینده نگری و پیش گیری در پدافند غیرعامل
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست تخصصی گفت: آموزش یکی از موضوعات مهم در حوزه پدافند غیرعامل است، به نحوی آگاهی بخشی، آموزش و برنامه های ویژه در این حوزه یکی از الزامات برای تمام نهادها و ادارات است که خوشبختانه استان خراسان رضوی به خوبی به بحث آموزش پرداخته و از این نظر هم جایگاه خوبی دارد.
هاشم جنگی، حفظ محیط زیست را از حیطه های با اهمیت در پدافند غیرعامل دانست و گفت: موضوعی که در حوزه پدافند غیرعامل دارای اهمیت است؛ مراقبت، آینده نگری و پیشگیری است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: بدین صورت در اداراتی که بر اساس دستورالعمل و آیین نامه پدافند غیرعامل اقدام کرده اند، کم ترین تهدید و آسیب را مشاهده میکنیم و باید تمام دستگاه های اجرایی در جهت اجرای این دستورالعمل ها اهتمام ورزند.
جنگی گفت: حوزه های محیط زیست، منابع طبیعی و انسان و دام نیز جزو حوزه های پر تهدید هستند؛ تهدیداتی که ممکن است متوجه یک استان و حتی کشور شود و چیزی که در اینجا اهمیت دارد، مدیریت تهدید ها و دانستن چگونه مواجه شدن با این تهدید ها است.
وی ادامه داد: بدین جهت نیاز است تا نگاه جزئی به تهدیدهای نوین داشته باشیم و نوعی عملکرد دشمن را در هر حوزه ای بدانیم تا بتوانیم بر اساس آن برنامه ریزی کرده و آینده نگری داشته باشیم.