به گزارش ایرنا، میرهاشم موسوی روز چهارشنبه در جریان چهلوهشتمین سفر استانی که به استان آذربایجانشرقی انجام شد، با بیان بخشی از اقدامات عمرانی سازمان تأمیناجتماعی در دولت مردمی سیزدهم، اظهار کرد: برای توسعه زیرساختهای درمانی و عمرانی ۱۱۵هزار میلیارد ریال اعتبار در بودجه سازمان تعیین شده که این عدد در آغاز دولت سیزدهم ۴۵هزار میلیارد ریال بود و این نشاندهنده اولویت و اهمیت دولت به توسعه خدمات است.
وی همچنین با اشاره به مشکلاتی که در دولتهای قبل موجب شده تا طرح شمس تبریز ( مجتمع مسکونی در حال احداث تامین اجتماعی ) با تأخیر و توقف حدود ۲۰ ساله همراه شود، گفت: مطابق پیگیری انجام شده و تأکیدات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر مرتفع شدن مسائل این طرح، بخشی از منابع مالی پروژه تأمین شده، مقدمات و الزامات قانونی از هیئتامنا و هیئتمدیره سازمان اخذ شده، وضعیت پیمانکاران قبلی در حال پیگیری است و با همراهی خوب مسئولان و ذینفعان ، وضعیت طرح در بخشهای مختلف نظیر انشعابات گاز و آب و برق در حال پیشرفت است.
موسوی با تأکید بر تسریع در تکمیل و اتمام پروژههای ناتمام، دستورات و هماهنگی لازم برای پیشبرد ویژه این پروژه را صادر کرد.
وی خاطرنشان کرد: با تأکیدات رئیسجمهور، حرکت در مسیر ارتقای خدمات در بخشهای مختلف ادامه خواهد یافت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم این موضوع را بهعنوان وظیفه و مأموریت اصلی به ما ابلاغ کردهاست.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین با تأکید مجدد بر ضرورت تسریع در تکمیل و اتمام پروژههای ناتمام گفت: تکمیل تعهداتی که در دورههای قبل ایجاد شده و به هر دلیلی ناتمام مانده از اولویتهای سازمان تأمیناجتماعی است چون که صیانت از حقوق ذینفعان در حوزههای مختلف از اولویتهای راهبردی ماست.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به همراه تعدادی از معاونین و مدیران این سازمان به استان آذربایجانشرقی، پس از بازدید و بررسی شرایط پروژه شمس تبریز؛ در نشستی با مهدی رستمی مدیرعامل شرکت خانهسازی ایران و همچنین معاونین و مدیران سازمان تامین اجتماعی و مدیران استانی مربوطه، گفت: تعهد به زمانبندی و برآورد پروژههای عمرانی از مهمترین مسائلی است که تمام مدیران سازمان میبایست آن را مورد توجه داشته باشند.
وی افزود: تسریع در تکمیل پروژههایی که از دورههای گذشته باقیمانده حقی است که ادای آن موجب ایجاد و تقویت سرمایه اجتماعی میشود و تأخیر آن نارضایتی ذینفعان و ضمانت حقوقی و شرعی را برای تمام افراد مقصر در آن ایجاد میکند.
موسوی ادامه داد: اراده و اولویت این دولت، توسعه خدمات است و توسعه خدمات تأمیناجتماعی هم به سمت مناطق کمبرخودار و محروم بوده است بر این اساس تلاش میکنیم طرحهای توسعهای بیشتری در این مناطق به بهرهبرداری برسد.
۱۱۵ طرح درمانی تامین اجتماعی در مناطق محروم در حال اجراست
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین در دیدار با حجت الاسلام آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با تأکید بر اینکه در حال حاضر از بحرانها و مشکلات تأمین منابع عبور کردهایم و در حال توسعه خدمات هستیم، اظهار کرد: هم اکنون حدود ۱۱۵ پروژه درمانی، عموماً در مناطق محروم در دست اجرا داریم و انشاء الله آنها را با توکل و قوت و قدرت اجرا میکنیم.
وی اعلام کرد: اعتبار حوزه عمرانی سازمان تأمیناجتماعی در آغاز دولت مردمی سیزدهم ۴۵ هزار میلیارد ریال بود که امسال به حدود ۱۱۵ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است و امیدواریم با این توسعه خدمات، بخشی از آلام مردم را تسکین دهیم و کاستیهای برجای مانده از دوران گذشته را جبران کنیم.
دولت روحانی تامین اجتماعی را ابر بدهکار بانکی کرد
وی ادامه داد: ما در اوایل این دولت هر ماه ۲۷ تا ۲۸ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت میکردیم و هر ماه حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد ریال کسری نقدینگی برای پرداخت حقوق داشتیم و این یکی از چالشهای اصلی ما بود که تحتعنوان بحران در صندوق تأمیناجتماعی از آن یاد میشد و در کنار آن استقراض بیرویهای در دوره قبل از نظام بانکی اتفاق افتاده بود و در فاصله سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ به عنوان ابربدهکار بانکی مطرح شده بودیم و حدود هزار تریلیون ریال بدهکار شده بودیم.
موسوی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته ۲ اتفاق بزرگ در این صندوق در این مدت رقم خورد که رویه صندوق را مثبت و رو به رشد کرد، گفت: با کمک و تأدیه بدهی دولت، بدهی سازمان را تسویه کردیم و همچنین حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال را که هزینه سود این تسهیلات بود و باید به نظام بانکی پرداخت میکردیم از روی دوش منابع تأمیناجتماعی برداشتیم.
۲ میلیون بیمه شده جدید تامین اجتماعی در دولت سیزدهم
وی با اعلام اینکه ۲ میلیون نفر از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز بیمهشده جدید وارد صندوق تأمیناجتماعی کردهایم ، ادامه داد: طی این مدت، همچنین طرح بیمه زنان خانهدار و دانشجویان را برای امیدآفرینی و توسعه بیمه اجرا کردیم، کارگاه های کشفی جدید را افزایش دادیم و همچنین کارفرمایانی را که سالیان سال کارگرانشان را بیمه میکردند و خودشان امکان بیمه شدن نداشتند، تحت پوشش قرار دادیم.
پرداخت ماهانه ۴۲ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری
وی افزود: ما امروز بالغ بر ۴۱ تا ۴۲ هزار میلیارد تومان ماهانه حقوق و مستمری میپردازیم ولی در سال ۱۴۰۲ تا امروز حتی یک ریال هم برای پرداخت حقوق از نظام بانکی استقراض نکردهایم.
به گزارش ایرنا، مجتمع مسکونی شمس تبریز در سال ۱۳۸۲ اخذ پروانه شده و سهام آن مربوط به شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران از زیر مجموعه های تامین اجتماعی است.
طرح مجتمع شمس تبریز به علت پاره ای از مشکلات بیش از ۲۰ سال است که به طول انجامیده است.
چندی پیش صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بازدید از این طرح دستورات لازم را برای اجرای طرح صادر کرد.