لیلا غریب روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: احداث و اجرای نیروگاههای خورشیدی علاوه بر اشتغال پایدار روستایی با ایجاد درآمد مستمر باعث ماندگار شدن جمعیت در روستاها میشود.
وی تصریح کرد: ایجاد چنین درآمدهایی باعث تکریم خانوادههای متقاضیان اشتغال و همچنین افزایش نسبی درآمد خانواده ها به مرور زمان خواهد شد، از طرفی با این اقدام توسعه انرژی پاک در روستاها افزایشی یافته و اهداف برنامه تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) و بالا بردن سطح مشارکت مردمی نیز محقق میشود.
غریب با بیان اینکه هزینه احداث این نیروگاهها برای خانواده های کم بضاعت به صورت تسهیلات کم بهره پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: اقساط این تسهیلات توسط بانک عامل از محل درآمد حاصل از تولید برق برداشته شده و مابقی آن نیز به حساب خانوار واریز می شود، همچنین اقساط این تسهیلات طی پنج سال به پایان میرسد.
این مسوول بر همکاری بیشتر بانک ها برای ساده گرفتن تضامین از متقاضیان روستایی تاکید کرد و یادآور شد: تولید انرژی پاک در روستاها یکی از اهداف بلند مدت کشور است که تحقق آن به دست روستاییان برای این قشر یک مزیت و امتیاز منحصر به فرد ایجاد میکند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: برق تولیدی از سوی روستاییان با نرخ حمایتی از سوی شرکت توزیع نیروی برق خریداری میشود تا مشوقی برای استمرار در این عرصه باشد.