آرش مصلح روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سد تنگ سرخ یاسوج، جزو معدود طرح های آبی کشور است که چندین هدف از جمله، تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، بحث گردشگری، کنترل سیلاب، زیست محیطی و دیگر موارد را یکجا دارد.
وی افزود: اتمام هرچه زودتر این سد مورد درخواست همه اقشار مردم است و همراهی و دلسوزی مقامات عالی نظام و همچنین مدیران مجموعه وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران و استاندار و دیگر مسئولان استان موید این موضوع و باعث دلگرمی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بسیاری از حواشی و فشارهایی که در مسیر ساخت این سد وجود داشت، رفع یا حذف شدند و شرایط به طور کلی مناسب تر از گذشته است که تلاش داریم جبهه های مختلف کاری بیشتری را فعال کنیم.
مصلح تاکید کرد: طبیعتاً تامین اعتبار مالی مهمترین نیاز و کمک لازم در این رابطه خواهد بود که با نگاه ویژه و دلسوزانه نظام اسلامی به این استان و حساسیت و اهمیتی که این سد دارد و همدلی همگانی که شکل گرفته، این امر نیز انشاءالله حاصل خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح های آبی حوزه کارون با اولویت تامین آب آشامیدنی مورد تاکید بوده و سد تنگ سرخ یاسوج نیز یکی از مهمترین این طرح هاست که مجموعه وزارت نیرو، حساسیت و دغدغه مندی ویژه ای نسبت به آن دارد.
پیشرفت فیزیکی سد تنگ سرخ بویراحمد در ابتدای کار دولت سیزدهم ۳۲ درصد بوده که هم اینک به ۵۱ درصد رسیده است و عملیات اجرایی آن با قوت ادامه دارد.
عملیات اجرایی سد تنگ سرخ از سال ۹۰ با حضور وزیر وقت نیرو آغاز شد و از آن زمان تا ابتدای دولت سیزدهم تنها ۵۹۰ میلیارد ریال اعتبار به سد تزریق شده بود.سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود ۲ هزار میلیارد ریال به این سد اعتبار اختصاص داده شده و همچنین یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال هم اعتبار از محل ماده ۵۶ دارد.
هفت هزار میلیارد ریال اعتبار برای سد تنگ سرخ در سفر دوم رئیس جمهور پیشنهاد داده شد که امید می رود با اختصاص این میزان اعتبار پروژه سال آینده آبگیری شود.قرار است آب پایدار شهر یاسوج از سد تنگ سرخ بویراحمد تامین شود و اکنون شبکه پایداری آب از سد تنگ سرخ برای شهر یاسوج و روستاهای اطراف تامین اعتبار و در دست اجرا است.
سد تنگ سرخ بویراحمد با هدف تامین بلندمدت آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن، بهبود گردشگری و کنترل سیلاب در حال ساخت است اما هنوز شبکه پایین دست آن برای تحقق این موارد شروع نشده و مردم این شهرستان از رئیس جمهور درخواست دارند با اختصاص اعتبار شبکه پایین دست سد احداث شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد به سرزمین چشمه سارها و آبشار ها و رودهای خروشان معروف است اما بیشتر شهرهای آن به ویژه در شهرستان بویراحمد در بیشتر ماه های سال با کم آبی و تنش آبی مواجه هستند زیرا بارندگی ها عمدتا تنها در چهار ماه از سال اتفاق می افتد و این روان آب ها از استان خارج می شوند.
سد تنگ سرخ پروژه ای مشترک بین استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس است و میزان آبی که در سال از آن عبور می کند ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که از این میزان ۲۴۰ میلیون متر مکعب آن از استان فارس سرچشمه می گیرد.
قرار است این سد با حجم ۱۲۵ میلیون متر مکعب احداث شود که می تواند ۱۵۷ میلیون متر مکعب در سال تنظیم آب داشته باشد.
از این ۱۵۷ میلیون متر مکعب ۵۶ متر مکعب آن برای آب شرب شیراز و ۱۰۱ میلیون متر مکعب آن سهم استان کهگیلویه و بویراحمد است.
از این ۱۰۱ میلیون متر مکعب ۲۰ میلیون متر مکعب آن برای آب شرب یاسوج در نظر گرفته شده که با تزریق این منبع آبی دیگر شاهد افت فشار و یا قطعی مکرر آب در این شهر توریستی و گردشگری نخواهیم بود.
۳۳ میلیون متر مکعب برای کشاورزی دشت های بویراحمد و دنا، ۱۳.۳ میلیون متر مکعب آن برای چهار شهرک صنعتی ( کارخانه سیمان مارگون، تیپ ۴۸ فتح، صنایع آینده، آب آینده میدان گازی مختار، ۳۵ میلیون متر مکعب آن برای بهبود محیط زیست است.