یاسوج- ایرنا- نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری گفت: مردم داری از بارزترین ویژگی های شخصیتی آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی بود.

به گزارش روز پنشنبه دفتر آیت الله ملک حسینی، یازدهمین سالگرد ارتحال عالم مجاهد آیت‌الله العظمی ملک‌ حسینی نشست جهان‌فکری متفکران مسلمان (حضرت آیت‌الله العظمی ملک‌حسینی(ره)) با حضور نماینده ولی ققیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری، اساتید دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، روحانیون، مدیران، فرماندار شهرستان بویراحمد، معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

حضرت آیت الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی اظهار کرد: یکی دیگر از مهمترین ویژگی های حضرت آیت‌الله ملک‌حسینی (ره) خودشناسی بوده است، مرحوم آیت الله ملک‌حسینی (ره) خود را شناخته بود.

وی افزود: این اولین گامی هست که هر انسان می‌تواند به سوی تعالی بردارد، غفلت و نشناختن خود اوهام وجودی است.

نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: نشتاختن یک اوهام وجودی است، پس هر انسانی که خود را شناخته باشد، سیر و تکامل او مثبت خواهد بود.

آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی تاکید کرد: شناخت خود امر بسیار مهمی است، شناخت ظرفیت خود از کودکی لطفی بود که خداوند متعال به مرحوم آیت‌الله داشت، خیلی از این نعمت محروم هستند.

وی ادامه داد: امروز بسیاری از فرزندان ما از این مسئله محروم هستند البته مقصر نیستند، اگر آنها را به خودشان متوجه می‌ساختند، بسیاری از آنها به لحاظ نبوغ از نوابع فردای جامعه بودند، بده فکر می‌کنم این یکی از فاجعه‌های عصر حاضر است.

نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: انسانی که خود را شناخت و قرار است به سوی حقیقتی که امام معصوم، امام موسی بن جعفر فرمود؛ اولین معرفت، معرفت الهی است. انسان وقتی خودش را شناخت، اینک نوبت این است که خدایش را بشناسد.

آیت‌الله ملک‌حسینی ابراز کرد: انسان با آنچه که در فطرت او نهاده شده و به آنچه می‌اندیشد و اندیشه‌ها را به دست می‌آورد، سیر را طی می‌کند.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی جزو معدود شخصیت های معاصر کهگیلویه و بویراحمد است که در تمامی عرصه ها از دینی و مذهبی گرفته تا سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در میان تمامی فرهنگ ها و قومیت های استان صاحب نفوذ است و در عین حال یک چهره ملی شناخته شده نیز به شمار می آید.

به گزارش ایرنا، کمتر شخصیتی را می توان در جنوب کشور و حتی در استان کهگیلویه و بویراحمد نام برد که مانند آیت الله ملک حسینی در میان اقوام و طوایف مختلف با هر گرایش و سلیقه ای نفوذ داشته باشد و این اثرگذاری همچنان پس از حیاتش پابرچا و ماندگار است .
سیدکرامت الله ملک حسینی فرزند سید صدرالدین معروف به "آقا صدرا" در سوم مهرماه سال ۱۳۰۳ در روستای "گوشه شاه قاسم" متولد شد. او ۴-۵ ساله بود که رضا شاه پهلوی برای سرکوبی عشایر منطقه بویراحمد و تسلط بر آنها، امیر لشکر شیبانی را به منطقه می فرستد. عشایر موفق به شکست دادن فرستاده شاه می شوند، ولی براثر اغتشاش منطقه، مرحوم سید صدرالدین به اتفاق خانواده خویش به روستایی در اطراف یاسوج به نام "چرکس" از توابع "دژکرد" مهاجرت کردند.

در این دو سال سید کرامت الله در مکتب خانه همان جا خواندن و نوشتن را فرا گرفت. در همین زمان بود که دوباره نیروهای دولتی به سمت عشایر غیور دنا آمده و اگر چه این بار نیز عشایر آماده دفاع از حیثیت خویش بودند، ولی بر اثر خیانت برخی افراد، نیروهای دولتی موفق به تسلط بر منطقه شده و از طرف شاه طاغوتی یک نفر بر این منطقه حاکم شد و با زور و اجبار، مردم و از جمله پدر مرحوم ملک حسینی را به تل خسرو فرستادند.
سیدکرامت الله از همان ابتدا در مکتب خانه ده، نزد ۲ روحانی به نام های «ملا باقر» و «کربلایی ملا جواد» نصاب الصبیان، دیوان حافظ و گلستان سعدی را فرا گرفت.
بعد در تل خسرو، مدرسه ای ابتدایی تاسیس شد و سیدکرامت الله در آن جا ثبت نام کرده و کتاب های نظم و نثر فارسی، حکم و امثال، تاریخ، جغرافیا و ریاضی، فرائد الادب و مرزبان نامه را فرا گرفت.
سیدکرامت الله از همان زمان نبوغ و هوش خویش را به همگان نشان داد و از شاگردان ممتاز کلاس به شمار می آمد.

در ۱۵ سالگی برای ادامه تحصیل به شیراز رفت و وارد کلاس ششم شد. تحصیلات را در مقطع متوسطه تا سال ۱۳۱۹ ادامه داد و سپس براساس علاقه بسیار و نیز پیشینه روحانیت در خاندان خود، به تحصیل علوم دینی روی آورد.
ادبیات عرب را بیش از همه نزد پدر و عموی خویش( سید امرالله ملک حسینی) که در ادبیات قوی بودند فرا گرفت، تا این که حوادث شهریور ۱۳۲۰ روی داد و رضاخان از ایران رانده شد. در این زمان وی برای ادامه تحصیل وارد مدرسه منصوریه شیراز شد.
سیدکرامت الله به موازات تحصیل معقول، علوم منقول و از جمله فقه و اصول را از محضر علمای شیراز فرا گرفت.

تحصیلات سیدکرامت الله در شیراز پنج سال طول کشید و او برای استفاده بیشتر و تکمیل تحصیلات خویش راهی حوزه علمیه قم شد ودر درس بزرگان حوزه علمیه و مراجع معظم تقلید که اغلب از پرورش یافتگان شیخ عبدالکریم حائری یزدی بودند، حاضر شد و طی سالیان متمادی در فقه و اصول و حکمت دارای تبحر بسیار شد و به درجه‌ اجتهاد رسید.

آیت الله ملک حسینی پس از پیروزی انقلاب با تمام قوا در راه تحقق آرمان های امام خمینی تلاش می کرد و سعی در راه اتحاد نیروهای داخلی و از بین بردن آثار منفی دوران فلاکت بار و فساد انگیز پهلوی از ابتدایی ترین اقدامات وی بود.
آیت الله العظمی ملک حسینی (رحمت الله علیه) از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مدت سه دهه فعالیت های بسیاری در جهت سازندگی و پیشرفت منطقه انجام داده و سعی در راه زدودن غبار کدورت ها، ایجاد روحیه همگرایی برادرانه، رفع معضلات اجتماعی، ترغیب مردم برای شرکت در تظاهرات و حضور در مشارکت های مردمی از جمله رأی دادن در عرصه های مختلف داشت.
خود وی هم مناصب و مسئولیت های مهمی را برعهده داشت که از بین آنها می توان به تاسیس دادگاه انقلاب در استان با صدور حکم امام و دادن اختیارات تامه از سوی امام به وی، ریاست ستاد پشتیبانی جنگ در استان چند سال، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دور دوم و سوم، نمایندگی ولی فقیه در استان بعد از ارتحال امام راحل (ره ) و در زمان رهبری آیت الله خامنه ای ( حفظه الله تعالی) را نام برد.

آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی ۱۲ آبان ماه سال ۹۱ پس از عمری مبارزه و تلاش، دار فانی را وداع گفت.