قزوین - ایرنا - مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در قزوین با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از خانواده‌های افراد مرگ مغزی نسبت به اهدای عضو بیمارشان رضایت دارند، گفت: نگرش آحاد جامعه امروز نسبت به اهدای عضو تغییر یافته تا جایی که حدود ۵۰ درصد از پیوند اعضای صورت گرفته در این استان مربوط به اهدای عضو از موارد مرگ مغزی است.

سعید مظفری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سال جاری ۱۰ مرگ مغزی در استان ثبت شد که از این تعداد ۶ مورد رضایت خانواده ها را برای اهدا داشتند و در نهایت چهار نفر از این افراد کلیه، کبد و نسوج خود را به بیماران نیازمند اهدا کردند.

وی با بیان اینکه تعداد افراد نیازمند در فهرست پیوند عضو روز به روز تغییر می کند، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۵۰ متقاضی قزوینی در فهرست انتظار برای پیوند عضو قرار دارند که بیشتر آنها به کلیه، کبد و سایر اعضا نیازمند هستند.

مظفری با بیان اینکه تاکنون ۵۵ هزار کارت رضایت اهدای عضو در استان صادر شده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با فرهنگ سازی های انجام شده طی سال های اخیر نگاه مردم به مقوله اهدا عضو تغییر پیدا کرده و ۹۸ درصد رضایت خانواده های افراد مرگ مغزی که دارای کارت عضویت هستند را به دنبال داشته است.

به گفته این مسوول، همچنین عمل پیوند اعضا محدودیت سنی ندارد و هر فرد مرگ مغزی می‌تواند با اهدای ارگان‌های حیاتی خود از قبیل قلب، ریه ها، کبد، کلیه ها و روده جان یک تا هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای بافت و نسوج خود نیز یک تا ۵۳ نفر را از معلولیت رهایی ببخشد.

وی خاطر نشان کرد: تشخیص و تایید مرگ مغزی براساس ضوابط آیین‌نامه اجرایی هیات وزیران توسط چهار پزشک متخصص نورولوژی، جراح مغز و اعصاب، داخلی و یک متخصص بیهوشی‌ صورت می‌گیرد.

مظفری با اشاره به اینکه هر یک از این پزشکان جداگانه بیمار را معاینه می کنند و در صورت اتفاق آرا ، مرگ مغزی بیمار را تایید می کنند، تاکید کرد: پس از اعلام رضایت اولیای دم، بیمار دچار مرگ مغزی به اولین بیمارستان تخصصی جهت پیوند اعزام می شود تا براساس لیست در انتظار، افراد نیازمند عضو پیوندی، عمل پیوند برروی آنها انجام شود.

مدیرعامل انجمن اهدا عضو قزوین با بیان اینکه، هر فرد مرگ مغزی، جان هشت بیمار را می تواند نجات ببخشد، تصریح کرد: بیشترین آمار افراد مبتلا به مرگ مغزی جوانان بین ۲۰ تا ۴۰ سال هستند که متاسفانه شایع ترین دلیل مرگ مغزی در بین آنان نیز تصادفات جاده‌ای است.

مظفری ادامه داد: در علم پزشکی، ۱۴ روز زمان مورد نظر برای پیوند اعضای فرد مرگ مغزی در نظر گرفته شد اما برخی اعضا در کمتر از ۲۴ ساعت قابلیت پیوند دارند که باید طی این مدت برای رضایت خانواده ها تلاش های لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به چالش های پیش رو در اهدای عضو اینگونه افراد، خاطرنشان کرد: عدم باور مرگ مغزی به عنوان مرگ اصلی، عدم آگاهی خانواده ها در بحث اهدا، نداشتن اطلاع از تفاوت بین کما و مرگ مغزی، ترس از سرزنش اطرافیان و عدم آگاهی شهروندان از قرار گرفتن در لیست انتظار عضو برخی از چالش های پیش رو در بخش اهدای عضو است.

مظفری افزود: هم اکنون به عنوان تنها انجمن اهدا عضو در استان قزوین فعالیت داریم و در تلاشیم شعبه این انجمن را در شهرستان های دیگر استان نیز دایر کنیم.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در قزوین یادآور شد: افرادی که تمایل دارند کارت اهدای عضو دریافت کنند و عضو انجمن اهدای عضو ایرانیان شوند می توانند با ارسال کد ملی خود به سامانه ۳۴۳۲ در این عمل انسانی و خیرخواهانه شرکت کنند.