به گزارش ایرنا، حسین قدیانی روز پنجشنبه در مراسم پایانی جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس ذیل کنگره سراسری ۱۰ هزار شهید آذربایجان شرقی در تالار اجتماعات دانشگاه پیام نور تبریز، اظهار کرد: با وجود اینکه ابعاد و حوزه های سخت افزاری هشت سال دفاع مقدس در قالب های مختلف در سال های گذشته مورد توجه قرار گرفته است، اما به موازات آن حوزه های نرم افزاری این جنگ نابرابر آن گونه که باید بازتاب رسانه ای و علمی و دانشگاهی نداشته است.
وی یکی از اهداف اصلی و مهم نهادهای اجرایی، دانشگاهی، آموزشی و تربیتی در سال های پس از جنگ را توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس برشمرد و با ابراز تاسف از اینکه در این زمینه آنچنان که باید عمل نشده است، اظهار کرد: بر این اساس باید تمام نهادها و به خصوص دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نسبت به تبیین و تشریح ابعاد نرم افزاری دفاع مقدس و دستاوردهای بسیار بزرگ مهندسان و کارشناسان دفاعی و نظامی پرداخته و نسل های جدید و جوان را نسبت به این مسایل آگاه کنند.
قدیانی با تاکید بر اینکه تاکتیک ها و تکنیک های رزمندگان اسلامی در طول دوران دفاع مقدس به دلیل بدیع و نوآورانه بودنشان اکنون در آکادمی های نظامی جهان تدریس شده و مورد بحث و بررسی قرار می گیرد، ایجاد موانع طبیعی و غیرطبیعی در جریان عملیات والفجر ۸ را از جمله این نوآوری و فناوری های ایران در این دوران برشمرد.
به گفته وی از قبیل چنین مسایل فنی و مهندسی و فناورانه در طول هشت سال دفاع مقدس بسیار زیاد بود که هنوز در کشور و به خصوص مراکز علمی و تحقیقاتی پیرامون آنها مطالبی عنوان نشده یا به ندرت شاهد پرداخت به چنین موضوعاتی هستیم.
قدیانی دفاع مقدس را هویت انقلاب اسلامی دانست و با بیان اینکه این دوران بهترین دوران برای مطالعات علمی تاریخ انقلاب اسلامی است، یادآور شد: این دفاع جانانه در ابعاد مختلفی همچون ایمانی، اعتقادی، تاکتیکی، علوم نظامی و دفاعی، فرهنگی و فناوری قابل بررسی های علمی، دانشگاهی و پژوهشی است که ماحصل این همه دستاورد جایگاه کنونی جمهوری اسلامی در جهان و نظام بین الملل می باشد.
وی ادامه داد: نگاهی گذرا به شرایط و وضعیت سیاسی، اقتصادی و دفاعی ایران در سال های دفاع مقدس و حضور و ظهور انواع دستاوردها، فناوری ها و نوآوری ها کنونی نشان دهنده عمق و وسعت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی در معادلات منطقه ای و جهانی است.
قدیانی گفت: جمهوری اسلامی ایران به برکت دفاع مقدس به صلابت و اقتدار کنونی دست یافته و هیمنه آمریکای جنایت کار در جهان شکسته شده است و این دستاوردی بسیار بزرگ برای مردم مقاوم ایران به شمار می رود.
دبیر هم اندیشان نهاد رهبری با اشاره به مقاومت و ایستادگی مردم غزه در برابر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در ۲۶ روز گذشته، اظهار کرد: چنین مقاومتی نشات گرفته از انقلاب اسلامی و مقاومت بی مانند مردم ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس حاصل شده است.
قدیانی افزود: در حالی که در دهه های گذشته ارتش اسرائیل تنها ظرف ۶ روز مقاومت ۶ کشور عربی منطقه را در هم شکست، امروز در برابر مقاومت ملت فلسطین عاجز مانده و نمی تواند کاری از پیش ببرد.
مرجعیت فکری، علمی و مردمی سازی علوم و فنون برای ایجاد دانشگاه های تمدن ساز لازم است
دبیر جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس نیز با تاکید بر اینکه برای واکاوی فرهنگ دفاع مقدس ناگزیر به انتقال آن به سطح جامعه هستیم، گفت: برای تحقق این هدف باید از شیوه ها و روش های فناورانه برای مقابله با انواع تهدیدات سخت و نرم دشمنان استفاده کنیم.
نادر ارسلانی دانشگاه های نسل پنجم را تمدن ساز و مکتب ساز دانست و یادآور شد: پیش نیاز ایجاد چنین مراکز علمی در کشور مرجعیت فکری و علمی بودن و مردمی سازی علوم و فنون است که باید گام های استوارتر و محکم تری در این زمینه برداشته شود.
وی جریان سازی و گفتمان سازی را از عوامل اصلی و مهم مردمی سازی تحولات علمی دانست.
به گزارش ایرنا، در این مراسم از سه محصول فناوری محققان و مخترعان آذربایجان شرقی شامل تولید کفش و کف طبی ویژه نیروهای مسلح، دستگاه تصفیه آب ویژه پساب های صنعتی و شیرآبه های خانگی و بهسازی خاک برای کاهش مصرف آب رونمایی شد.
همچنین علاوه بر تجلیل از ۱۹ نفر از خانواده های شهدا، محققان و نوآوران برتر، از ۲ عنوان کتاب تحت عنوان " هوش مصنوعی در بازبینی آثار فاخر دفاع مقدس" و جلد اول " نشان" از مجموعه ۱۵۰ جلدی موضوع بندی وصیت نامه های شهدای آذربایجان شرقی نیز رونمایی شد.
رونمایی از سایت "نجما" ( نهضت جوانان مساله محور ایران اسلامی) از دیگر برنامه های جنبی مراسم پایانی جشنواره علمی، پژوهشی و فرهنگی دفاع مقدس در تبریز بود.