یزد- ایرنا- چهارمین جشنواره انار استان یزد پنجشنبه شب با حضور جمعی از مردم، مسئولان و گردشگران از محل کاروانسرای تاریخی صفویه روستای گردشگری سریزد در شهرستان مهریز آغاز شد و ۲ روز ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، حدود ۴۰ غرفه در این جشنواره پیش بینی شده که علاوه بر غرفه غذاهای بومی و محلی، فرآورده‌های مختلف تولیدی انار نیز عرضه می‌شود.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم گشایش این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره‌های مختلف فرهنگی و محلی نقش مهمی در معرفی مناطق کشور و همچنین بیان ظرفیت‌های بالقوه‌ هر منطقه دارد که باید در معرض دید مردم و گردشگران قرار گیرد.

" سید مصطفی فاطمی " افزود: هم‌اکنون جشنواره‌های محلی از کردستان تا خراسان در حال برگزاری است و ماه مهر و آبان هر سال جزو ماه‌هایی به شمار می رود که مردم با برگزاری آئین‌های مختلف با برداشت محصول انار شکرگزاری می‌کنند.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم با حفظ فرهنگ گذشته انار که یک محصول بومی ایرانی است را برای کشور نگه داریم و آئین آن را حفظ و خود محصول را نیز به کشور و دنیا معرفی کنیم.

همچنین مسئول برگزاری جشنواره استانی انار در شهرستان مهریز گفت: این جشنواره با هدف معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های تاریخی، گردشگری و کشاورزی روستای سریزد دایر و طی سال‌های گذشته مورد استقبال خوب آحاد مردم مناطق مختلف استان واقع شده است.

مجید سریزدی افزود: حدود ۴۰ غرفه در این جشنواره پیش بینی شده که علاوه بر غرفه غذاهای بومی محلی، فرآورده‌های مختلف تولیدی انار عرضه می‌شود و تقویت محصول انار و زنده سازی و واکاوی درختان کهنه به نو و کاشت درختان جدید همراه با حفظ برند این محصول از اهداف برگزاری این جشنواره است.

روستای سریزد با ۷۰۰ نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال شهرستان مهریز قرار دارد که ۸۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان به کشت انار از نوع ارقام تفتی، شهوار، میخوش و حصیبی اختصاص دارد.

سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۱۰ هزار هکتار آن را باغ‌ها تشکیل می‌دهد و مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب یزد قرار دارد.

برداشت انار در مناطق مختلف استان یزد از اوایل مهرماه آغاز شده و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد؛ سطح زیرکشت انار در استان ۶ هزار و ۸۰۶ هکتار که ۲۱۵ هکتار آن نهال است و یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد.

یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد.

بیشترین ارقام انار مرغوب استان شامل ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا، قصدالدشتی و ملس سریزد است و محصول تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استان‌های همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

بخشی از محصول به صورت تازه خوری، مقداری هم به رب انار و ساندیس فرآوری و مقداری هم به‌صورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.

استان یزد یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.