زنجان - ایرنا - استان زنجان در دولت سیزدهم در بهبود شاخص‌های مرتبط با بازار کار و اشتغال موفقیت‌هایی را به دست آورده که بخشی از آنها با حمایت از کسب و کارهای خرد و متوسط رقم خورده و ادامه این مسیر در گرو تقویت این حمایت‌هاست.

به گزارش ایرنا، پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای خرد و کوچک راهکاری مناسب برای ایجاد فرصت های شغلی جدید به ویژه فعالیت های خود اشتغالی و مقابله با فقر و توانمندسازی افراد در مناطق کم درآمد است که برخی کشورها در این زمینه به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند.

دولت سیزدهم از بدو شروع فعالیت خود ایجاد اشتغال را جزو اولویت های مهم خود قرار داده و در این راستا برنامه های مختلفی را تدوین و عملیاتی کرده است.

در استان زنجان نیز طرح ها و برنامه های اشتغالزایی همواره جزو مسائل اولویت دار بوده و دستگاههای مختلف اجرایی هر یک بنا به زمینه فعالیت و کارکردشان در این مسیر گام هایی را برداشته اند.

سهم زنجان از هدف‌گذاری ایجاد اشتغال در سال گذشته ۱۴ هزار و ۱۷۰ فرصت شغلی تعیین شده بود که بر اساس اعلام مسئولان بر پایه آمارهای ثبتی دستگاه های اجرایی در سامانه رصد، این هدف‌گذاری به میزان ۱۱۶ درصد یعنی بیشتر از هدف تعریف شده تحقق یافت.

بر اساس اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان براساس برنامه ابلاغی در راستای سیاست‌های اشتغالزایی دولت، امسال ایجاد ۱۴ هزار و ۶۴۹ شغل در استان هدف‌گذاری شده است.

بر اساس گزارش نتایج آمارگیری نیروی کار برای تابستان سال ۱۴۰۲ توسط مرکز آمار ایران، ‌زنجان بیشترین مشارکت نیروی کار، بیشترین نسبت اشتغال در فعالیت‌های اقتصادی و کمترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور کسب کرده است.

حمایت از اشتغال های خرد، زمینه ساز تحقق رونق و عدالت

استاندار زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه به موضوع رونق گرفتن کسب و کارهای کوچک و متوسط باید از محل تحقق عدالت نگاه کنیم، اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی منادی عدالت است و از محل توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک امکان شکوفا شدن استعداد افراد فراهم می شود.

محسن افشارچی ادامه داد: حمایت از کسب و کارهای کوچک موجب مستحکم شدن پایه های عدالت در جامعه می شود.

استاندار زنجان با بیان اینکه در حوزه برنامه های مربوط به اشتغال تیم مدیریتی استان هماهنگ و منظم است، ‌ گفت:زمینه و ساختارها جهت شکل گیری، حمایت و توسعه کسب و کارهای کوچک در استان فراهم است.

افشارچی با اشاره به وضعیت مناسب اشتغال در استان، افزود: حمایت از اشتغال های خرد از طریق تسهیلات قرض الحسنه نقش مهمی در تحقق هدفگذاری های ایجاد اشتغال در کنار طرح های کلان تولیدی و صنعتی دارد.

ایجاد اشتغال برای ۲۹ هزار نفر در استان زنجان از محل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان زنجان نیز با بیان اینکه از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی از طریق این صندوق به ۲۷ هزار متقاضی در استان پرداخت و برای ۲۹ هزار نفر شغل ایجاد شده است.

جمشید مقدم پناه افزود: سال گذشته بیش از یک هزار و ۵۴۹ میلیارد ریال تسهیلات به هزار و ۱۷۹ متقاضی در استان پرداخت شد که در نتیجه آن هزار و ۳۴۲ نفر صاحب شغل شدند.

وی همچنین از فعالیت ۱۲۶ صندق خرد محلی اعطای تسهیلات در استان زنجان خبر داد و گفت: مجموع موجودی این صندوق ها تاکنون به یک میلیارد و ۸۵۵ میلیون ریال رسیده و از طریق آنها ۱۰۳ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۱۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال به متقاضیان اشتغال های خرد پرداخت شده است.

مقدم پناه با بیان اینکه می توان رونق هر چه بیشتر اشتغال را از طریق طرح های خرد و کوچک نیز محقق کرد، اظهار داشت: ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری کم، انعطاف پذیری در برابر تغییرات بازار، رقابت پذیری، تمرکز زدایی، توسعه مناطق کم برخوردار و توانایی در تولید کالاهای مورد نیاز شرکت ها و واحدهای بزرگ از مزیت های کسب و کارهای کوچک است.

همبستگی و افزایش مشارکت اقتصادی با حمایت از کسب و کارهای خرد

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان در این باره به ایرنا گفت: بر اساس گزارش نتایج آمارگیری نیروی کار برای تابستان سال ۱۴۰۲ توسط مرکز آمار ایران، ‌زنجان بیشترین مشارکت نیروی کار، بیشترین نسبت اشتغال در فعالیت‌های اقتصادی و کمترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور کسب کرد.

خلیل قاسملو افزود: بر اساس نتایج منتشر شده مرکز آمار ایران، استان زنجان با ۶.۲ درصد نرخ بیکاری در جایگاه اول برای ۲ فصل متوالی سال جاری در بین استان‌های کشور قرار گرفت.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان زنجان در تابستان سال ۱۴۰۱ معادل ۵.۵ درصد بود که ۰.۷ درصد افزایش در نرخ بیکاری استان را شاهد هستیم.

این مسوول افزود: متوسط نرخ بیکاری کشور در تابستان سال ۱۴۰۲ معادل ۷.۹ درصد بوده که یک درصد کاهش در نرخ بیکاری کشور نسبت به تابستان سال قبل اتفاق افتاده است.

قاسملو اظهار داشت: بیشترین نرخ مشارکت نیروی کار در فعالیت‌های اقتصادی با ۵۱.۵ درصد متعلق به استان زنجان است، بر اساس این شاخص جایگاه استان در تابستان سال ۱۴۰۱ نیز اول است و متوسط این نرخ برای کل کشور در تابستان سال جاری ۴۱.۶ درصد بوده که نسبت به تابستان قبل ۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: نرخ مشارکت نیروی کار در فعالیت‌های اقتصادی استان زنجان در تابستان سال ۱۴۰۱ معادل ۴۹.۴ درصد اعلام شده که معادل ۲.۱ درصد در تابستان سال جاری افزایش پیدا کرده است.

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: نسبت اشتغال استان در تابستان سال ۱۴۰۲ که درصد شاغلان افراد ۱۵ سال و بیشتر را نشان می‌دهد با ۴۸.۳ درصد دارای جایگاه اول در بین استان‌های کشور بوده که نسبت به تابستان سال قبل ۱.۷ درصد افزایش داشته است و بر این اساس پیش بینی می‌شود تعداد شاغلان استان زنجان در تابستان سال ۱۴۰۲ شامل ۴۱۴ هزار و ۶۵ نفر باشد که نسبت به تابستان سال قبل حدود ۱۹ هزار و ۲۵۳ نفر افزایش دارد.

قاسملو اظهار کرد: بر اساس محاسبات انجام گرفته، ‌ سهم جمعیت شاغلان استان زنجان از جمعیت شاغلان کشور در سال ۱۴۰۱ معادل ۱.۶۸ درصد و سهم جمعیت بیکاران استان زنجان از جمعیت بیکاران کشور در سال ۱۴۰۱ معادل ۱.۲۹ درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین شرایط مطلوب برای بازار کار هر استان نرخ بیکاری پایین همراه با نرخ مشارکت و یا نرخ اشتغال بالای نیروی کار در فعالیت‌های اقتصادی قلمداد می شود که با این اوصاف استان زنجان در مقایسه با تمام استان‌های کشور دارای بهترین وضعیت از لحاظ بالاترین مشارکت نیروی کار و داشتن کمترین نرخ بیکاری است و با حمایت از کسب و کارهای خرد می توان شاخص مشارکت اقتصادی را نیز در استان بهبود بخشید.

برآیند:

کسب و کارهای کوچک و متوسط از بارزترین نمادهای کارآفرینی و اشتغال محسوب می شود.

با توجه به نقش سازنده این بخش در توسعه اقتصاد، توجه به موفقیت این طرح ها ضامن اشتغال پایدار است، از این رو اختصاص منابع در این راستا می تواند شکوفایی هر چه بیشتری را در این بخش در استان در پی داشته باشد.

برچسب‌ها