به گزارش ایرنا،درحالی که معابر کم عرض و پلکانی، ساختمان غیرایمن وهشدارهای کارشناسان زندگی را برای ساکنان حاشیه و پایین شهرنفتخیز به کابوس آوار تبدیل کرده بود دولت با طرح احیای بافت فرسوده جانی دوباره به زندگی آنان بخشید به طوری که محلات مسکونی پایین شهر سادات و رادک شاهد تحول اساسی شد اما شماری از مالکان نتوانستند از مزایای این طرح بهره مند شوند و نیازمند حمایت جدی دولت برای ساخت خانه هایشان هستند.
۴۰۰ مالک در بافت فرسوده شهر دوگنبدان که به امید دریافت تسهیلات ویژه خانه های خود را تخریب کردند به علت تمدید نشدن مصوبه دولت نتواستند واحدهای مسکونی خود را از نوبسازند.
با مصوبه هیات دولت چند سال پیش شهر دوگنبدان به عنوان پایلوت احیای بافت فرسوده انتخاب و وام های بانکی ۵۰۰میلیون ریالی با سود چهار درصد؛ تسهیلات بلاعوض به مبلغ ۶۰میلیون ریال و تخفیف هزینه های دستگاه های خدمات رسان برای آنان پیش بینی شد اما این مصوبه تمدید نشد و این طرح مدتی است که راکد مانده است.
حالا مردمان فقیر و تنگدست بافت فرسوده شهر دوگنبدان که به امید حمایت دولت خانه هایشان را تخریب کرده اند نه تنها صاحب خانه های نو نشدند بلکه همان سقف سست و ناپایدار خود را هم از دست داده اند و نیازمند نگاه حمایتی دولت هستند.
گلایه های مردم
یکی از مالکان خانه های بافت فرسوده شهر دوگنبدان که واحد مسکونی خود را برای نوسازی تخریب کرده می گوید:چند سالی می شود که هزینه های اجاره خانه زندگی را بر خانواده من تلخ کرده است.
مرتضی حسینی با یادآوری تبلیغات مسوولان برای مشارکت مردم در احیای بافت فرسوده تاکید کرد: قطع شدن حمایت های دولت جای سوال دارد.
وی تاکید کرد: حکایت مالکانی که خانه های خود را تخریب کرده اند و نتواستند آن را احداث کنند مصداق ضرب المثل معروف از یار مانده و به دوست نرسیده است.
یکی دیگر از مالکان خانه های تخریب شده بافت فرسوده شهر دوگنبدان با اشاره به فقر ساکنان این مناطق گفت: صاحبان واحدهای مسکونی امکان ساخت خانه های خود را ندارند و در صورت حمایت نشدن هرگز قادر به احداث واحدهای مسکونیشان نیستند.
زینب علیزاده با اشاره به پیشنهاد مسوولان برای استفاده از تسهیلات بانکی طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد: استفاده از این طرح به علت بالا بودن نرخ سود آن ( ۱۸ درصد) برای مردمان کم بضاعت این منطقه مقدور نیست.
پاسخ مسوولان
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران گفت:از سرگیری پرداخت وام های بانکی ارزان قیمت،تسهیلات بلاعوض و دیگر حمایت های طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان نیازمند مصوبه جدید هیات دولت است.
محمدمراد راغ پور تاکید کرد: هم اکنون ۴۰۰ واحد مسکونی مناطق مختلف بافت فرسوده شهر دوگنبدان برای احداث نیازمند این حمایت هاست.
وی بیان کرد: در حال حاضر تنها می توانیم با تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن این افراد را حمایت کنیم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران با اشاره به اینکه بیش از یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (چهار درصد) از سال ۱۳۹۴ تاکنون برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان پرداخت شده است عنوان کرد: از سرگیری پرداخت این تسهیلات و تکمیل طرح پیش بینی شده شیرینی این خدمت را در میان اهالی ماندگار خواهد کرد.
راغ پور تاکید کرد: براساس طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که در سال ۱۳۹۴ تصویب شد نوسازی ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی بافت فرسوده این شهر در دستور کار قرار گرفت که تاکنون یکهزار و ۸۰۰ واحد آن نوسازی شده است.
وی بیان کرد: در این طرح همچنین بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض به متقاضیان پرداخت شد.
وی تصریح کرد: این تسهیلات بانکی با سه سال دوره تنفس و ۱۵ سال دوره بازپرداخت پرداخت شده است.
راغ پور تاکید کرد: جمع آوری انشعابهای برق، آب و گاز، تخفیف در پروانههای ساختمانی و ضمانت زنجیرهای از دیگر مشوق های ارائه شده برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان بوده است.
وی زیباسازی، ایمن سازی و رونق اشتغال بخش مسکن در پروژه ملی نوسازی بافت فرسوده را از پیامدهای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان ذکر می کند.
راغ پور تصریح کرد: بافت فرسوده دوگنبدان در زمینی به میزان ۱۶۴ هکتار در هشت محله این شهر واقع شده و در این محلات بیش از ۲۵هزار خانوار سکونت دارند.
طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که سال ۱۳۸۷ تصویب شده بود چند سال به دلیل نبود اعتبار راکد بود اما با پیگیری های انجام شده عملیات اجرایی آن در چند سال گذشته آغاز شد.