به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، روند توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و استفاده از برق پاک بهجای برق تولیدی از نیروگاههای فسیلی از ابتدای دولت سیزدهم مورد توجه جدی این دولت قرار گرفت.
بر همین اساس، «علیاکبر محرابیان» وزیر نیروی دولت سیزدهم یکی از برنامههای کاری خود را توسعه ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر اعلام کرد.
وی با بیان اینکه دولت برنامهای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر دارد، خاطرنشانکرد: بازار توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیستتوده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخهای تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایهگذاران است.
برپایه این گزارش، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در بخش خورشیدی با سرعت بیشتری در کشور در جریان است. برای این بخش مجوز ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی پیشتر صادر شده بود که اکنون مراحل احداث خود را سپری میکند.
همچنین در هفتههای اخیر سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران بهعنوان متولی توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و صندوق توسعه ملی، تفاهمنامهای برای تامین مالی ساخت چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به امضا رساندند. (اینجا بخوانید)
اما توسعه سایر انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی بادی بهکندی به پیش میرفت.
در همین زمینه، ششم شهریور امسال مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) گفت: ساخت سههزار مگاوات نیروگاه بادی در دالانهای بادی کشور در انتظار صدور مجوز شورای اقتصاد است.
«علی شبنورد» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: ساخت سههزار مگاوات نیروگاه بادی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه پیگیریهای ساخت این میزان نیروگاه بادی در کشور در مراحل پایانی خود قرار دارد، گفت: موافقت شورای اقتصاد با ساخت این میزان نیروگاه کمک شایانی به توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و نیز تامین برق مورد نیاز کشور خواهد کرد.
مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای ساتبا ادامهداد: پس از صدور مجوز توسط شورای اقتصاد، مناقصههای لازم برگزار خواهد شد و سپس کار وارد مراحل اجرایی میشود. (اینجا بخوانید)
این روند ادامه داشت تا آنکه در روزهای اخیر مجوز لازم برای ساخت سه هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور صادر شد. مطابق این مصوبه، نرخ فروش برق سرمایهگذاران از طریق مناقصه، تعیین و بهصورت ارزی پرداخت میشود.
مطابق مصوبههای قبلی شورای اقتصاد، نرخ تعیین شده برای فروش برق متاثر از تغییرات قیمت سوختهای فسیلی نخواهد بود.
مطابق مصوبه، بازپرداخت دولت به سرمایهگذاران نیروگاههای بادی به مدت چهار سال و نیم به قیمت ۹.۵ سنت تضمین شده است. همچنین قابلیت فروش برق این نیروگاهها در تابلوی سبز بورس نیز وجود دارد.
البته مشخصات فنی توربینهای بادی و سایر تجهیزات نیروگاههای بادی مطابق استانداردهای مورد تأیید وزارت نیرو خواهد بود.
اکنون و بر اساس این مصوبه، شرکتهای بخش خصوصی علاقهمند به توسعه نیروگاههای بادی میتوانند ورود کرده و با ساخت نیروگاههای بادی قدمی در تأمین برق پایدار دوستدار محیطزیست بردارند.