به گزارش خبرنگار ایرنا، علی بهادری جهرمی بعدازظهر شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) افزود: یکی از فلسفه های قرآن کریم که برخی روزها را به ایام الله نام می برد این است که ایام و موقعیت های خاص این ظرفیت و توانایی را دارند که بتوانند پرده هایی از حقیقت را نمودار کنند و به طور قطع نیز ۱۳ آبان در انقلاب اسلامی یکی از این ایام بود و به برکت اخلاص انقلابیون و راهبرد حضرت امام راحل از آن بهره مند شدیم.
وی ادامه داد: آغاز سالروز ۱۳ آبان با تبعید امام راحل در سال ۴۳ بود، بعد از آن کشتار دانش آموزان در آبان ۵۷ و سپس پاسخ قاطع و کوبنده دانشجویان و بخشی از دانش آموزان در آبان ۵۸ به اقداماتی که آمریکاییان و رژیم سلطنتی علیه ملت ایران داشتند.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه بعد از جنگ جهانی دوم که آمریکا و البته هم پیمانانش به عنوان قدرت برتر، پیروز جنگ شد و به ویژه بعد از جنگ سرد که بلوک شرق در برابر بلوک غرب سر خم کرده بود، تاکید کرد: این مساله باعث شد تا آمریکا یک جا همه قدرت را به دست بگیرد، یک هیمنه قدرت را در سطح جهانی برای خود درست کرده بود گویی که این نظام و حکومت یک حکومت شکست ناپذیر و دست نیافتنی خواهد بود که البته با ابزارهای مختلف نظامی، اقتصادی، رسانه ای، سیاسی و نهادهای حقوقی و زیرساخت های مالی، به ویژه آقایی و سروری دلار که در جهان ایجاد کرده بود، سیاست های خود را پیش برد.
سخنگوی دولت ادامه داد: واقعه ۱۳ آبان نشان داد که نه یک حکومت، نه یک مجموعه ای از کشورها، نه یک مجموعه نظامی، بلکه صرفا یک مجموعه خودجوش انقلابی دانشجویی، یعنی یک جمع دانشجویی بدون سلاح و بدون امکانات ظاهری و مادی به تنهایی در تهران اقدامی انجام داد که هیمنه پوشالی این قدرت استعماری و استکباری جهانی را زیر سووال برد، خردش کرد تا جایی که این صدا تا قلب نیویورک رفت و در نهایت نیز منجر به این شد که کارتر، رییس جمهور وقت تک مرحله ای شود و در مرحله دوم دیگر رای نیاورد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که یک جمع دانشجویی به جهانیان نشان داد که با دست خالی و با اقدام انقلابی و اخلاص و انتخاب درست می شود جهان را متاثر از این کارها کرد، این شکست بزرگی برای آمریکا بود.
وی با اشاره به اینکه شیاطین ۲ ابزار برای کار خود در طول تاریخ داشته و دارند، که اولین آن تحریف (حقیقت را با دروغ تلفیق کردن) و سپس انعکاس دهند و دوم نیز ارعاب (ترساندن) است که در طول تاریخ همه قصه حضرت مسلم را در این رابطه شنیده ایم،
به گفته وی، ۱۳ آبان این ترس و هیمنه سازی پوشالی را از بین برد، به همین دلیل حضرت امام اسم این روز را گذاشت "انقلاب دوم"، یعنی در یک مرحله مردم در پی وقوع یک انقلاب دیکتاتوری را برزمین زدند و در مرحله بعد نیز دانشجویان نظام سلطه را بی آبرو کردند و هیچ کاری هم نتوانستند بکنند.
وی با اشاره به وقایع اخیر غزه، اظهار کرد: این مسیر (۱۳ آبان) به جهانیان نشان داد که مقاومت و حضور در صحنه استقلال، حتما پیروزی می آورد و اتفاقاتی که این روزها از سوی مقاومت و بسیاری از نقاط دیگر منطقه بر علیه آمریکایی ها صورت می گیرد، میزان اهمیت، جایگاه و اثرگذاری جنبش های جوانان است.
وی به جمعیت حاضر دانشجویی نیز اشاره کرد و گفت: قدر جمع های خود را بدانید، حد و اندازه این جمع های جهانی است، دانشجوی آینده ساز طوری است که جهانی فکر کند، برخی وقت هم اشکال ندارد که محلی، منطقه ای و استانی فکر کنید، حتما اقدام فرامحلی می تواند اثر جهانی بگذارد، همچنان که پیشینیان ما نشان دادند و از خود اثر جهانی گذاشته و می گذارد.
وی ادامه داد: همانطوری که ۱۳ آبان ماه های ما نشان داد که پیروز نهایی اراده های مستحکم فولادین نخبگان جوان است، حتما عاقبت غزه هم چیزی جز این نخواهد بود، یعنی اراده های مستقل و قوی و پولادین جوانان فلسطینی در نهایت راه را به پیروزی و سرانجام می رساند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه امروز اسراییل ضعیف تر از همیشه شده و غرب هم از همیشه خود ضعیف تر شده، یادآور شد: وقتی می بینیم که همه قدرت هایشان را جمع می کنند تا از پس چهار تا جوان حماس برآیند، ببینید که چقدر ضعیف و بیچاره شده اند، اینها ادعایشان این بود که پادگان برای خود در منطقه ایجاد کرده اند، پس چرا اینقدر هواپیما و مهمات می آروند و می برند؟ معلوم هست که زورشان دیگر نمی رسد و ضعیف شده اند.
وی اضافه کرد: امروز ملت های بیدار جهان واکنش درست انجام می دهند اما متاسفانه در برخی کشورها که باید اقدامات جدی تری در تحریم رژیم صهیونیستی در حق تعیین سرنوشت مسلمانان فلسطینی به عمل آورند، عملکرد قابل دفاعی ندارند. اینها حقیقت را برملا و روشن می کند، این آزمون های تاریخی حقیقت نهان شده را بالاهره برملا می سازد.
سخنگوی دولت افزود: وقتی در ۱۳ آبان مکان جاسوسی آمریکایی ها در تهران رونمایی شد (و البته به دروغ بر سردر آن عنوان سفارتخانه را زده بودند) دروغشان آشکار شد، واقعیت درونی این بود که دربازدیدی که هفته پیش از این مکان داشتیم، دستگاه های جعل پلاک خودرو و شناسنامه را مشاهده کردیم و البته به تواتر ادوات شنود و کدگذاری را هم داشتند، مگر سفارتخانه جعل شناسنامه می کند؟ چکار می کردند با شناسنامه های جعلی؟ ترور می کردند، آدمکشی می کردند، با پلاک جعلی خودرو چکار می کردند؟
وی اضافه کرد: همانگونه که ۱۳ آبان حقیقت واقعی را دانشجویان روشن کردند، امروز حماسه غزه حقیقت واقعی غرب بدون روتوش را به همه نشان می دهد که چقدر مدافع حقوق زنان و کودکان هستند؟ چقدر ضد جنگ و صلح طلبند، واقعیت کارآیی نهادهای بین المللی را هم نشان داد، اینکه چگونه و تا به چه حد آنان مدافع صلح و امنیت هستند.
وی در خصوص سووال یکی از دانشجویان که در خصوص تسهیلات بانکی و تورم موجود در حوزه مسکن، گفت: اهدای تسهیلات به خودی خود ایجاد نقدینگی می کند و پایه پولی را بالا می برد، تورمی که ما قبلا داشتیم چرا ایجاد شد؟ چون نقدینگی ایجاد شده و خلق پول شده بود، یا دولت سهم پول کرده یا بانک ها، اگر بی محابا تزریق منابع داشته باشیم باز می شود خلق پول که ایجاد نقدینگی می شود یعنی تورم پس باید حواسمان باشد وقتی می خواهیم مسکن بسازیم تورم را هم افزایش ندهیم، تورم هم یک مطالبه به حق مردم است و بایستی کاهش پیدا کند
در حوزه تسهیلات، آخرین تصمیم دولت که یک ماه پیش صورت گرفت، ارایه تسهیلات بانکی جهت هدایت شهروندان به سمت شهرهای کوچک و روستاها، به همین جهت میزان این تسهیلات در شهرهای زیر ۲۵ هزار جمعیت و روستاها به سه میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال افزایش یافت و در روستاها این وام با سود ۵ درصد در نظر گرفته شد.
وی در پاسخ به این سووال که آیا دولت برای کاهش اجاره مسکن برنامه دارد، اظهار کرد: بله، دولت لایحه این مساله را نیز تقدیم مجلس کرده است، در افزایش قیمت اجاره ۲ عامل اصلی و فرعی دخالت دارند، عامل اصلی افزایش قیمت مسکن است، اجاره هر چیزی تابع قیمت همان است، مسکن وقتی گران می شود، اجاره آن نیز بالا می رود، ما متاسفانه چون در سال های گذشته تولید مسکن متناسب با نیاز کشور نبود، تا جایی که وزیر راه و شهرسازی دولت قبل اعلام کرده بود که چرا اصلا باید مسکن بسازیم؟ مگر ما مسوول ساخت مسکن هستیم؟ ساخت مسکن را در کشور متوقف کردند و امروز ما دچار فاصله جدی در حوزه عرضه و تقاضا آن شده ایم.
بهادری جهرمی ادامه داد: نیاز مسکن براساس گزارش کارشناسان در سال حدود یک میلیون واحد است اما تولید مسکن ما سالانه به نصف این مقدار هم نمی رسید، در حالی که در ابتدای دهه ۹۰ سالی ۸۵۰ هزار مسکن می ساختیم، ولی ترمز تولید مسکن را کشیدند و برروی عدد ۳۵۰ هزار واحد آوردند، معلوم است که قیمت مسکن دچار بحران و چالش می شود، تا وقتی ساخت مسکن جبران نشود اجاره بها کنترل نمی شود و چون طی ۲ سال گذشته اقداماتی در جهت ساخت و ساز شروع شده الحمدالله طی سه ماه اخیر تورم ساخت مسکن مهار شده و مهار ساخت مسکن و یا خرید و فروش آن اثر می گذارد برروی تورم اجاره مسکن.
وی در پاسخ به حوزه نظارت در بازار مسکن، اظهار کرد: برای نظارت در این بخش نیازمند وضع قوانین هستیم، در حوزه اقدام بسیاری از دفاتر فاقد مجوز را پلمب کردیم و مابقی نیز کنترل شدند اما قوانین در این حوزه ایراد دارند، امکان سقف گذاری برروی قیمت مسکن وجود ندارد و امکان نظارت مستمر بر بنگاه ها نیست، اقتصاد این بخش یک اقتصاد مخرب است، یعنی هر قدر قیمت مسکن گران تر باشد بنگاهی بیشتر سود می برد، دولت لایحه ای به مجلس ارایه داد و مجلس نیز نظرش را داد و این طرح و نظر تجمیع شدند و تبدیل شد به قانون و الان نیز در راه رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان است و در صورت نهایی شدن آن می توان شاهد ارتقای سطح کیفی نظارت ها در این بخش بود.
وی در سووال یکی دیگر از دانشجویان که پرسید آیا دولت اهدای زمین را متوقف کرده است، گفت: نقش دولت در این بخش تصدی گری است و اتفاقا در چهار و پنج محور کار ساخت مسکن را هم پیگیری می کند، دولت با طرفیت نهادها به نفع محرومین اقدام به ساخت و ساز می کند تحت عنوان مسکن حمایتی که از چهار میلیون واحد، حدودا ۵۰۰ هزار واحد اینگونه است و در مابقی ساخت و سازها دولت نقش تسهیل گری را دارد.
وی ادامه داد: امسال هدف گذاری ما اهدای ۵۰۰ هزار قطعه زمین به خودمالکانی است که خود می خواهند سازنده مسکن باشند و تا الان نیز ۳۵۰ هزار قطعه زمین نیز واگذار شده و در عین حال نیز ۵۰۰ هزار قطعه در حوزه روستایی هدف گذاری شده که امسال همه آن محقق خواهد شد..
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه دولت هیچ تعارف و شوخی در حوزه فساد و تخلف با کسی ندارد، اظهار کرد: عملکرد و رویکرد دولت در این زمینه روشن و مشخص است و آثار و اقدامات نیز بیانگر این موضوع است، دولت خود پیشگام مبارزه با فساد بوده و در این رابطه نیز شماره ۲۷۷۷ جهت اعلام گزارش فساد در نظر گرفته شده تا با دریافت گزارش ها، موضوع در بازرسی ویژه مورد بررسی قرار می گیرد، البته نگاه دولت در این زمینه پیشگیری است تا در ابتدا اتفاق و تخلفی صورت نگیرد.
وی به افزایش میزان حقوق دانشجویان تخصصی پزشکی هم اشاره کرد و گفت: تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم حقوق دانشجویان تخصصی پزشکی ۳۰ میلیون ریال بود اما طی ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم این میزان به ۱۱۰ میلیون ریال افزایش یافت و در حوزه اساتید نیز بایستی اذعان کرد که سقف کارانه پزشکی در دولت سیزدهم برداشته شد و جزو مصوبات سال اول دولت هم بود، در واقع نگاه دولت در عادلانه کردن پرداخت ها بوده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: دولت همچنین با تشکیل صندوق بیماران خاص، سال گذشته ۵۰ هزار میلیارد ریال منابع برای آن در نظر گرفته شد چون بیمار خاص، درد بیماری دارند و هزینه های درمانی آنان بالا بوده تا از این طریق بتوانند به صورت رایگان بیماری خود را درمان کنند.
به گفته وی، دولت برای رسیدن به اهداف خود در پی ایجاد زیرساخت های لازم است تا جایی که در حوزه بیمارستای و طی ۲ سال گذشته ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور اضافه کرد که این یعنی معادل ۱۰ درصد کل تخت های بیمارستانی کشورد.
بهادری جهرمی با اشاره به قانون جوانی جمعیت، تصریح کرد: در گذشته این مساله را قبول نداشتند و نمی خواستند که اجرایی شود اما دولت سیزدهم پیشگام قانون جوانی جمعیت و تصویب آیین نامه های آن بود تا جایی که حق عائله مندی در پی اجرای این قانون، ۲ برابر شد، یا اینکه ما چیزی تحت عنوان وام فرزند آوری نداشتیم اما الان این وام در بعضی حوزه ها بیش از تکلیف پرداخت شده است، بیمه شدن نوزادان تا پنج سالگی و بیمه شدن مادر باردار تا ۲ سالگی و درمان نازایی با نرخ دولتی، همه و همه تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در حوزه حداقل حقوق کارگران نیز بایستی اذعان کرد که این حقوق در سال ۹۹ حدود ۳۲ میلیون ریال بود که الان به ۷۹ میلیون ریال افزایش پیدا کرده که البته کم است، همزمان یارانه افراد از ۵۰۰ هزار ریال به چهار میلیون ریال رسید و این نشان می دهد جهت گیری دولت طی ۲ سال گذشته بیشتر به سمت توجه به طبقه پایین بوده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: در موضوع حداقل بگیران هم مساله ای اتفاق افتاد، دولت طی ۲ سال گذشته در ارایه لایحه بودجه به مجلس پیشنهاد افزایش حقوق حداقل بگیران را ۳۰ و حداکثر بگیران را نیز تا ۱۰ درصد داد، یعنی حالت پلکانی معکوس به نفع طبقات پایین تر، که البته هر ۲ سال مجلس با این پیشنهاد موافقت نکرد.