لندن – ایرنا – وزیر کشور انگلیس در واکنش به آمار فزاینده فقر و بی‌خانمانی دراین کشور، کارتن‌خوابی را سبک مورد انتخاب از سوی قشری از مردم جامعه توصیف کرد و با چشم‌پوشی از مشکلات عمیق اقتصادی در جزیره گفت که دولت برای مقابله با افزایش خشونت و رفتارهای ضداجتماعی، با این سبک زندگی برخورد خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، سوئلا برآورمن بدون اشاره به معضل بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس ادعا کرد: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم خیابان‌هایمان توسط کارتن‌خواب‌ها تسخیر شود.» وی با انتشار پیامی در شبکه ایکس مدعی شد که بسیاری از این افراد اتباع خارجی هستند و کارتن‌خوابی را به عنوان یک سبک زندگی انتخاب کرده‌اند.

وی در حالی این اظهارات را مطرح کرد که موسسات خیریه بارها درباره بحران فزاینده بی خانمانی در انگلیس بدلیل کمبود مسکن مناسب و مشکلات اقتصادی مردم هشدار داده‌اند.

تازه‌ترین آمارها نشان می دهد که در سال ۲۰۲۲/۲۳ میلادی، ۱۵۷ هزار و ۶۴۰ خانوار بی‌خانمان بوده‌اند که ۱۲.۱ درصد نسبت به پیش از همه‌گیری کرونا بیشتر است.

بر اساس داده‌های آماری، ۱۰۴ هزار و ۵۱۰ خانوار در ماه مارس گذشته (اسفند/فروردین) در اسکان‌های موقت زندگی کرده و در این مدت شمار افراد بی‌خانمان، به ویژه قشر بازنشسته افزایش چشمگیری داشته است.

آنجلا راینر معاون رهبر حزب اپوزیسیون انگلیس در واکنش به اظهارات وزیر کشور انگلیس گفت: «کارتن‌خوابی یک سبک انتخابی نیست بلکه ترکیبی از افزایش اجاره بها و ناکامی دولت در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر است.»

وی افزود: «پس از سال‌ها تأخیر، محافظه‌کاران به وعده‌های خود عمل نکرده‌اند. اکنون پس از ۱۳ سال، آنها به جای خود، بی خانمان ها را مقصر می دانند.»

موسسه خیریه شلتر نیز که در زمینه خدمات‌رسانی به افراد بی‌خانمان فعالیت دارد به سخنان خانم برآورمن واکنش تندی نشان داد و تصریح کرد: «زندگی در خیابان یک "انتخاب سبک" نیست - این نشانه سیاست شکست خورده دولت است.»

این موسسه انگلیسی هشدار داد: «هیچ کس نباید به خاطر بی خانمانی مجازات شود. جرم انگاری مردم به دلیل خوابیدن در چادرها و جرم جلوه دادن کمک خیریه ها به آنها غیرقابل قبول است.»

پولی نیت مدیر اجرایی شلتر اظهار داشت: «بسیاری از مردم انگلیس که برای سیر کردن شکم خود با مشکل مواجه بودند در مصاف با نگه داشتن سقف بالای سر خود شکست خورده‌اند.»

وی اوضاع مسکن در انگلیس را اضطراری توصیف کرد و گفت پیش از بحران هزینه‌های زندگی هزاران نفر بی‌خانمان بودند. «اکنون افزایش اقساط وام مسکن و اجاره بهای بی سابقه، بالارفتن تورم مردم بیشتری را که هر ساعت کار می‌کنند با مشکل مواجه کرده است.»

واقعیت این است که اقتصاد انگلیس در نتیجه چندین بحران متوالی در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۶.۷ درصد رسیده و کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است.

رئیس بانک مرکزی انگلیس اواخر سال گذشته اعلام کرد که این کشور وارد یک دوره رکود اقتصادی طولانی مدت شده است. اندرو بیلی آبان‌ گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که انگلیس با یک رکود ۲ ساله "بسیار چالش‌برانگیز" مواجه است و نرخ بیکاری تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲ برابر خواهد شد.

نشریه اکونومیست هم چندی پیش در گزارشی وضع موجود اقتصاد انگلیس را یک بحران مزمن نامید که با خروج این کشور از اتحادیه اروپا تشدید شد.