گرگان- ایرنا- سپری کردن دقایقی بدون تنش و اضطراب با رفقای نوجوان در یک محیط آرام دیگر برای دختران گرگانی یک آرزوی محال نیست. راه‌اندازی «ایران‌دخت» به عنوان اولین کافه اختصاصی دختران شمال کشور در گرگان یکی از نشانه‌های اهتمام دولت به زنان آینده‌ساز این سرزمین است.

به گزارش ایرنا، با وجود توجه دولت‌های گذشته به تامین مکان امن و آرام برای زنان با راه‌اندازی پارک‌های بانوان، هنوز این قشر به خصوص نوجوانان و جوانان از نبود مکانی که به راحتی دقایقی را در آن با دوستان خود سپری کرده و از هر دری سخن بگویند بدون آن‌که نگران اتفاقات بیرون باشند رنج می‌برند.

یکی از برنامه‌های همیشگی دولت سیزدهم که بارها از سوی دولتمردان بر انجام آن تاکید شد، کمک به تامین آسایش همه اقشار به خصوص بانوان و باز هم به طور ویژه دختران و نوجوانان به عنوان آینده‌سازانی است که دامن پاک آنان نسل آینده این سرزمین را به سوی دانایی و پیشرفت بیشتر رهنمون خواهد کرد.

در همین راستا با تلاش شهرداری گرگان، اولین کافه اختصاصی دختران شمال کشور با صرف هزینه ۳۰ میلیارد ریالی در این شهر راه‌انداز شد تا گام عملی برای تحقق یکی دیگر از وعده‌های دولت سیزدهم برداشته شود.

عصر یک روز پاییزی است که قدم در این کافه می‌گذارم تا با حال و هوای آن آشنا شوم.

ساختمانی قدیمی نوسازی شده با پنجره‌های ارسی و تلفیقی از چوب و شیشه که هنگام تابش نور خورشید انعکاس رنگ‌های سبز و آبی و قرمز و زرد بر روی زمین با نقش‌های مختلف به زیبایی این مکان افزوده می‌کند.

دختر نوجوانی که همراه خواهرش به این مکان آمده اولین کسی است که نگاهم به او می‌افتد: همیشه دوست داشتم در این شهر جایی باشد که بدون نگرانی از چشم‌هایی مزاحم و نگاه‌های آلوده با دوستان خود بنشینیم و بگوییم و بخندیم اما در همه این ۱۷ سال عمرم همچنین فرصتی مهیا نشده بود.

فائزه رحیمی اظهار کرد: خوشحالم در گرگان با راه‌اندازی این کافه دخترانه‌، فرصت گذراندن سالم اوقات فراغت برای ما فراهم شد و امیدواریم این شرایط برای همه دختران گلستانی ایجاد شود.

فائزه رحیمی اظهار داشت: دولت مردمی در عمل نشان داد نگاه ویژه‌ای به مسائل دختران دارد و رویکرد فرهنگی این دولت قابل‌توجه است.

در گوشه‌ای از این کافه چند دختر مشغول تمرین تئاتر هستند و تلاش می‌کنند با زبان هنر تقاضاهای دیگری خود را برای اجرای رسمی مقابل دیدگان مسوولان مطرح کنند. خواسته آن‌ها چندان هم زیاد نیست. جایی مستقل برای دوچرخه‌سواری، اسکیت، انجام بازی‌های رایانه‌ای که همه ویژه دختران باشد و وقت گذراندن برای آن‌ها دختران و خانواده‌‎ها را نگران نکند.

مادری که به همراه دختر نوجوانش پای به این کافه گذاشته توجهم را جلب می‌کند. به فرد کناری خود می‌گوید: همیشه دخترم از من می‌خواست که او را برای تفریح به مکان‌های عمومی ببرم. گاهی با هم می‌رفتیم اما همیشه نگران بودم که نکند برای ما اتفاقی بیفتد اما این کافه دیگر دغدغه مرا از بین برد. حتی می‌توانم او را با دوستانش به اینجا بفرستم و دیگر نگران هم نباشم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان هم گفت: فضای وحدت در دولت سیزدهم منجر به افتتاح و بهره‌برداری پروژه‌هایی همچون نخستین کافه اختصاصی دختران شمال کشور شده که امیدواریم این روند همچنان در استان ادامه پیدا کند.

سیدعلی مهاجر اظهار کرد: موضوعات مغفول در دولت‌های گذشته با کار جهادی دولت سیزدهم در حال انجام است.

وی اظهار امیدواری کرد: استراتژی «دست در دست هم دهیم به مهر، گلستان خویش را کنیم آباد» در این پروژه نمایان گشت و قدم بزرگی دیگر برای رفاه و آسایش ساکنان این استان به خصوص دختران نوجوان و جوان برداشته شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش گلستان هم گفت: دختران گرگانی راه‌اندازی این پروژه را چند ماه قبل تقاضا کرده بودند که با همت مسوولان شهری در این زمان کوتاه خواسته آنان اجابت شد.

سیدرضا نظری افزود: در دولت مردمی سیزدهم اتفاقات بزرگ و مهمی رقم خورده که بهره‌برداری از نخستین کافه اختصاصی دختران شمال کشور در گرگان یکی از آنان است.

وی اظهار کرد: در سند تحولی آموزش ‌و پرورش تاکید شده باید دانش‌آموز تراز انقلاب تربیت‌ شوند که رسیدن به این هدف به زیرساخت و فضای مناسب مانند این کافه و مشابه آن نیاز دارد.

وی بیان کرد: از دل این مکان اختصاصی ویژه دختران می‌توان مدیران تراز انقلاب هم تربیت کرد و هر چه بیشتر از این مکان‌های اختصاصی در اختیار نظام تعلیم و تربیت قرار بگیرد اتفاق‌های خوبی را در آینده شاهد خواهیم بود.

محمدرضا عجم عضو شورای اسلامی شهر گرگان هم گفت: کافه دختران در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر و زیربنای ۱۰۰ متر با هزینه ۳۰ میلیارد ریال آماده و تجهیز شده است.

وی اظهار کرد: در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به مباحث فرهنگی جامعه می شود که بهره برداری از این کافه دخترانه با این رویکرد است.

گلستان مطابق سرشماری سال ۱۳۹۵، یک‌میلیون و ۸۶۹ نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف دارد که ۴۹ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهد.