تهران- ایرنا- نشریه تایم در گزارشی با اشاره به اتخاذ سیاست‌های یکجانبه غرب برای حمایت از رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن مردم غزه، نوشت: اتخاذ همین سیاست دوگانه موجب لغو اعتبار غرب نزد کشورهای جنوب در جهان شده است.

به گزارش یکشنبه ایرنا، مجله انگلیسی تایم در ابتدای گزارش خود به این مساله اشاره می‌کند که اگرچه سران کشورهای غربی پس از عملیات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس، آن را محکوم کردند، این امر موجب بروز شکاف میان آنها با کشورهای جنوب جهان نشد، چرا که همه آن زمان تا حد زیادی در این راستا با هم هم نظر بودند. اما به تدریج این تصور شکل گرفت که بسیاری از سیاستمداران غربی، به ویژه امریکایی ها سعی دارند این عملیات را یک "چک سفید" نزد اسرائیل برای دفاع از خود تلقی کنند، به ویژه اینکه تعداد تلفات غزه در حال حاضر بسیار بیشتر از مجموع تلفات جنگ‌های قبلی حماس و اسرائیل است.

این نشریه در ادامه نوشت: "مقایسه اوکراین با اسرائیل بسیاری را در جنوب جهانی عصبانی کرده است؛ مقایسه‌ای که ابتدا توسط ولودیمر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین صورت گرفت که مدعی بود "این عملیات مرا به یاد روزهای اولیه جنگ تمام عیار مسکو علیه کی‌یف می اندازد." زلنسکی از همه سران غرب خواست تا به دیدار سران تل آویو بروند. قیاس خطایی که دیگران، از جمله بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هم مرتکب آن شده بود، اما بسیاری در جنوب جهانی آن را رد کردند. روسیه به اوکراین حمله و آن را اشغال کرد؛ اما در عملیات ۷ اکتبر حماس، این فلسطینی‌ها هستند که برای دهه‌ها تحت اشغال اسرائیل زندگی می‌کنند."

بر اساس این گزارش، امروزه آمار تلفات غیرنظامی در غزه درحالیکه افزایش می یابد که بولیوی روابط خود با اسرائیل را قطع کرد و در عین حال کلمبیا و شیلی نیز سفیران خود را از تل آویو فراخواندند. "گابریل بوریک" رئیس جمهوری شیلی در جریان سفر خود به آمریکا در هفته گذشته گفت که واکنش دولت تل آویو به عملیات حماس «مستحق شدیدترین محکومیت ما» است.

طبق این گزارش، تصمیم آمریکا برای وتو قطعنامه ۱۸ اکتبر شورای امنیت که خواستار یک وقفه بشردوستانه بود نیز موجب عصبانیت کشورهای جنوب شد. یک دیپلمات آفریقایی در این خصوص به رویترز گفت: "آنها اعتبار خود را با این وتو از دست دادند. چونه چیزی که برای اوکراین خوب است برای فلسطین خوب نیست. این وتو به ما گفت که زندگی اوکراینی‌ها ارزشمندتر از زندگی فلسطینی‌ها است."

یک دیپلمات عرب نیز گفت: "ما نمی‌توانیم از اصول منشور سازمان ملل بخواهیم از اوکراین محافظت کند و آن را برای فلسطین نادیده بگیرد."

حتی برخی مقامات ارشد غربی نیز این اتفاق در سازمان ملل را یک استاندارد دوگانه تلقی کردند. یک دیپلمات از کشورهای عضو گروه ۷ به فایننشال تایمز گفت: "هرچه که ما در مورد اوکراین می‌گوییم باید برای غزه نیز به کار برده شود."

زمانیکه مصر نشست صلح قاهره را در ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر) برای گفت وگو در مورد راه‌های تنش زدایی در غزه تشکیل داد، برخی از سران عرب نسبت به این مساله انتقاد کردند مبنی بر اینکه "چگونه روسیه به دلیل نقض قوانین بشردوستانه مورد انتقاد قرار گرفت، اما اسرائیل نه."

تایمز با پرداختن به اتخاذ سیاست استاندارد دوگانه از سوی غرب در قبال فلسطین و اوکراین، پیش بینی کرد که جهان در آینده با بحران‌های بیشتری رو به رو خواهد شد چون طبیعت امور بین‌المللی چنین است. دولت‌های امریکا در دوران پس از جنگ جهانی دوم، نیاز به نظم جهانی مبتنی بر حقوق بین‌الملل را برآورده کردند.

تایم در انتهای گزارش خود با اشاره به احتمال عدم تحقق یک نظم عادلانه در جهان مبتنی بر حقوق بین الملل، نوشت: "در غیر این صورت، می‌توانیم سخنان آن دیپلمات گروه ۷ را اینگونه در نظر بگیریم که "غرب قطعا در مبارزه با جهان جنوب شکست خورده‌ است"، بنابراین قوانین را فراموش کنید، نظم جهانی را فراموش کنید.چون آنها (جنوب) دیگر هرگز به حرف غرب گوش نخواهند داد."

منبع: Time