ساری-ایرنا- "کم تحرکی"‌متهم اول وآخر بسیاری از بیماری های غیرواگیر زنان همچون دیابت و فشارخون در مازندران است و این واقعیت قابل انکار ،زمینه ساز مرگ های زودرس می شود که به گفته مسوولان امر با اجرای طرح "بازاریاب ورزشی"‌ در استان و ترویج ورزش و تحرک کنترل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رشد زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی ضمن اینکه از تحرک و فعالیت بدنی زنان کاسته است، زمینه و بستری را فراهم کرده تا این قشر به بیماری های غیرواگیر مرتبط با اضافه وزن و چاقی مبتلا شوند.

پیش از این معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران از چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از مولفه های تاثیرگذار در ابتلای زنان مازندران به دیابت، یکی از بیماری های غیرواگیر نام برد و افزود: تعداد زنان چاق استان نیز زیاد شده است که این موضوع سبب شده تا ابتلای آنها به بیماری هایی نظیر دیابت را افزایش دهد.

به گفته عباس علیپور، استان مازندران از نظر چاقی و اضافه وزن بانوان جزو استان های رتبه دار در سطح کشور محسوب می شود که برای رهایی این قشر از بیماری های غیرواگیر اجرای برنامه هایی برای تحرک و فعالیت بدنی آنها ضرورت دارد.

وی اظهار داشت: جامعه ما به آموزش‌های مستمر و باکیفیت درباره خطرات دیابت ، پیش‌دیابت و شناخت جوانب مختلف و پیچیدگی‌های آن نیاز دارد و با توجه به این که در مازندران طبق مطالعات انجام شده این بیماری ها همچنان رو به افزایش است، نقش بهداشت و پزشک خانواده بسیار مهم و حیاتی است.

از سوی دیگر وجود عوامل خطرآفرین برای حیات زنان مازندران باعث بروز مرگ زودرس شده است به طوری که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ۴۱.۶ دهم درصد از مرگ‌های استان را زودرس و در افراد کمتر از ۷۰ سال اعلام کرد و عمده ترین دلایل مرگ زودرس استان را بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و تومورها، بیماری های غدد و تغذیه همچون دیابت برشمرد.

در تعریف علم پزشکی مرگ زودرس به مرگ هایی اطلاق می شود که در سنین ۳۰ تا ۷۰ سال رخ می دهد.

در این خصوص معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان مازندران نیز از اجرای طرح "بازاریاب ورزشی" در حوزه ورزش بانوان این استان خبر داد و گفت: برخلاف برداشت عموم از کلمه بازاریاب که مسائل مالی و تبلیغات را در ذهن ایجاد می کند این طرح ورزشی و موضوعی جدا از این مسائل است.

فاطمه خدمت گزاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی در رشته تربیت دعوت شده تا به عنوان مروجان فعالیت ورزشی، بانوان استان را نسبت به تاثیر ورزش در شادابی و سلامتی آنان آگاهی دهند.

وی ادامه داد: با حضور این مروجان فعالیت ورزشی ،تلاش بر این است تا زمینه اقبال عمومی زنان استان به فعالیت ورزشی فراهم شود تا این قشر از معضل کم تحرکی و عوارض ناشی از آن همچون ابتلا به بیماری های غیرواگیر رهایی یابند.

معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان مازندران تعداد بانوان ورزشکار سازمان یافته استان را بیش از ۵۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت:‌برنامه ریزی و هدفگذاری امسال افزایش ۲ برابری تعداد ورزشکاران بانوی استان نسبت به پارسال است.

در ۱۲ ماه پارسال ۶۷ هزار و ۹۱۸ بانوی ورزشکار سازمان یافته در استان فعالیت می کردند.

وی از کاراته، تکواندو، فوتسال و والیبال به عنوان رشته هایی نام برد که بانوان مازندرانی بیشترین استقبال را از آنها دارند.