به گزارش ایرنا از مرکز اطلاع رسانی پلیس فاتب، سرهنگ علی قاسم پور روز یکشنبه اظهار کرد: در پی سرقت از فروشگاه ساعت مچی واقع در محله مرزداران تهران، بلافاصله ماموران کلانتری ۱۳۹ در محل حضور یافته و بررسیهای میدانی جهت شناسایی و دستگیری سارق و کشف اموال مسروقه را آغاز کردند.
وی افزود: با بررسیهای دقیق در محل وقوع سرقت، متهم شناسایی شد و به وسیله شگردهای نوین پلیسی متهم که قصد فروش ساعتهای مچی را از طریق یکی از فروشگاههای اینترنتی داشت با هماهنگی مقام قضایی در مخفیگاهش دستگیر و ۳۰۰ عدد ساعت مچی نیز از او کشف شد.
رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: سارق در بازجوییهای انجام شده به ارتکاب سرقت ساعت مچی از فروشگاه اعتراف و اعلام کرد پس از سرقت با توجه به گران قیمت بودن ساعتها قصد داشتم آنها را در یکی از فروشگاههای اینترنتی به فروش برسانم و فکر نمیکردم پلیس از این طریق من را شناسایی کند، متهم پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شد.
سرهنگ قاسم پور یادآور شد: پلیس با اشراف اطلاعاتی و شگردهای نوین پلیسی جرائم را در کمترین زمان ممکن کشف میکند لذا شهروندان هوشیاری لازم در زمان خرید کالا داشته و از فروشگاههای معتبر خرید کنند و هرگونه مورد مشکوک را به پلیس اطلاع دهند.
اقدام پیشگیرانه پلیس در مواجهه با موبایل قاپ حرفهای تهرانپارس
سرکلانتر چهارم پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نیز از دستگیری یک موبایل قاپ جوان خبر داد و گفت: مرد جوانی که با استفاده از موتورسیکلت با پلاک مخدوش اقدام به قاپ زنی میکرد و متهم به ۱۰ فقره سرقت مشابه بود سرانجام در دام پلیس افتاد.
سرهنگ امیر هوشنگ امیری اظهار کرد: ۱۱ آبان تیم عملیات کلانتری ۱۲۶ تهرانپارس در حال گشت زنی در محدوده خیابان شهیدان قزوین تهران به یک دستگاه موتورسیکلت با پلاک مخدوش، مشکوک و موتورسوار را تحت مراقبتهای ویژه پلیسی قرار دادند.
وی افزود: متهم در همین حین با موتورسیکلت به سرعت به سمت شهروندی که در خیابان بود مراجعه و اقدام به زورگیری کرد و تلفن همراه وی را ربود و به سرعت از محل متواری شد.
سرهنگ امیری به اقدامات پیشدستانه پلیس و آمادگی هر چه تمام تر ماموران کلانتری اشاره کرد و گفت: با اعلام مشخصات متهم به سایر گشتهای انتظامی و ایجاد طرح مهار، موتورسیکلت متهم متوقف شد.
وی ادامه داد: متهم برای فرار به ماموران حمله ور شده که با هوشمندی ماموران و بکارگیری شگردهای پلیسی زمینگیر و دستگیر شد.
سرکلانتر چهارم پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به اینکه در بررسی سوابق بیشتر از متهم در مقر پلیس مشخص شد سابقه دار است، تاکید کرد: متهم به ۱۰ فقره سرقت و زورگیری اعتراف کرد و پس از بازجویی، متهم جوان به جرم خود اعتراف و شناسایی مالباختگان در دستور کار کلانتری تهرانپارس قرار گرفت و متهم به همراه پرونده تحویل مراجع قضایی شد.
دستگیری سارقان خودرو در جنوب شهر
سرکلانتر هفتم پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نیز از دستگیری سه نفر از سارقان حرفه ای خودرو هنگام پرسه زنی با خودروی پراید مسروقه خبر داد.
سرهنگ اردشیر نادری اظهار کرد: در راستای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی، ماموران کلانتری ۱۳۰ نازی آباد در محدوده خیابان شیرازی در حال گشتزنی بودند که به یک خودروی پراید با سه سرنشین مشکوک شدند و تحقیقات ابتدایی را آغاز کردند.
وی افزود: سرنشینان خودروی پراید پس از مشاهده گشت پلیس بلافاصله به طرز خطرناکی متواری شدند و به هشدار ماموران بیتوجهی کردند که ماموران در نخستینگام با ایجاد طرح مهار و با استفاده از قانون بکارگیری سلاح وسیله نقلیه مذکور را متوقف و موفق به دستگیری سه مرد سارق شدند.
دستگیری جیببر حرفهای مترو و کشف اموال مسروقه
فرمانده یگان انتظامی مترو پایتخت نیز از دستگیری جیب بر سابقه دار در مترو و کشف ۲ تلفن همراه به سرقت رفته خبر داد و گفت: متهم به ۱۰ فقره سرقت اعتراف کرد.
سرهنگ عباس کرمی راد اظهار کرد: پس از شناسایی، مراقبت های ویژه آغاز تا اینکه ماموران متهم را در حال سرقت از شهروندی با استفاده از ازدحام جمعیت مشاهده می کنند و سریعا وارد عمل شده و متهم را غافلگیر و دستگیر کردند.
فرمانده یگان انتظامی مترو پایتخت افزود: در پی افزایش سرقت در ایستگاه های مترو موضوع به کلیه ماموران مستقر در ایستگاه های مترو تهران اعلام و گشت زنی های هدفمند برای پیشگیری از سرقت و دستگیری سارقان افزایش داده شد.
ترفند جدید مجرمین سایبری برای کلاهبرداری
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی با ترفند پیامک جعلی سامانه ثنا خبر داد و گفت: متهم با ارسال یک پیام کوتاه حاوی ابلاغیه قضایی و تهدید شهروندان به صدور حکم جلب در صورت عدم رویت ابلاغیه اقدامات مجرمانه خود را پیش میبرد.
سرهنگ داوود معظمی گودرزی تاکید کرد: در این ترفند با عنوان سامانه ثنا، عدهای از مجرمین سایبری با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را ترغیب به ورود به سامانه و مشاهده ابلاغیه خود کرده در ازای واریز وجوه اندک میکنند که در نهایت به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین عامل پیشگیری از این نوع کلاهبرداری، افزایش آگاهی در این خصوص است به شهروندان توصیه کرد: به پیامکهای ناشناس که دارای لینک هستند توجه نکنید و دقت داشته باشید که هیچ سازمان رسمی و حاکمیتی از جمله قوه قضاییه با شماره های شخصی برای شما پیامک ارسال نمیکند.
سرهنگ معظمی گودرزی افزود: شهروندان همچنین میتوانند هرگونه موضوع مشکوک و مشابه را از طریق تماس با شماره ۱۱۰، مرکز فوریتهای سایبری ۰۹۶۳۸۰ گزارش کنند.