به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، سیدرضا مرتضوی روز یکشنبه در پنجمین جلسه گروه کاری اقتصاد گردشگری و صنایع دستی استان اظهار داشت: بر اساس سند آمایش تدوین شده ناظر به مجموعه بضاعتها، چالشها و شرایط استان؛ دو افق اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانشبنیان برای توسعه اصفهان ترسیم شده است.
وی بیان کرد: از این رو در جلسات شورای برنامهریزی و سایر جلسات کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان مقرر شد تا گروه کاری اقتصاد گردشگری با در نظر گرفتن زیرساختهای گردشگری راهاندازی شود.
مرتضوی خاطرنشان کرد: تاکنون حرکتهای نرم در حوزههای گردشگری استان مغفول مانده است.
وی با تاکید بر ضرورت تنظیم و تدوین سند جامع گردشگری استان گفت: انتظار میرود گروه کاری اقتصاد گردشگری استان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با توجه به اعلام آمادگی اتاق بازرگانی و سایر نهادها برای پشتیبانی از این طرح، سند گردشگری استان را تنظیم و تدوین کنند.
مرتضوی افزود: در تنظیم و تدوین سند گردشگری باید چند اصل مد نظر قرار بگیرد، نخست اینکه موقعیت فعلی اصفهان در حوزه گردشگری در سطح ملی و بینالمللی تشریح و چالشهای استان برای توسعه این صنعت استخراج شود.
وی ادامه داد: در مرحله بعد باید برای هر چالش راهکاری مشخص و عملیاتی پیش بینی و در حوزههای مختلف نقشه راه استان مشخص شود.
استاندار اصفهان تاکید کرد: تنها در این صورت است که میتوانیم در استان جذب گردشگر فعال و پایدار داشته باشیم.
به گفته مرتضوی، تنظیم تقویم گردشگری میتواند در این مسیر بسیار راهگشا باشد.
وی گفت: باید از ظرفیت هویت ناب ایرانی- اسلامی برای گسترش حوزه تأثیر گردشگری نیز استفاده کنیم.
مرتضوی تصریح کرد: در پذیرایی از گردشگران نباید فرهنگ مغلوب باشیم زیرا در این صورت توسعه گردشگری با دوام نخواهد بود و هنجارهای جامعه بر هم میریزد.
وی تصریح کرد: از این رو وقتی گردشگری به ایران و اصفهان سفر میکند بایستی فرهنگ ایرانی - اسلامی را درک کند و در برنامهریزی جنبه نرم گردشگری این اصول مد نظر قرار بگیرد.
مرتضوی هشدار داد: اگر در برنامهریزی در حوزه گردشگری فرهنگ غالب باشیم به موفقیت میرسیم در غیر این صورت هنجارهای جامعه بر هم میریزد و بدون شک گروههای مردمی به مقابله میپردازند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: از این رو مشاوری که برای تنظیم و تدوین سند جامع گردشگری اصفهان تعیین میشود باید در حوزه زیرساخت و جنبههای نرم گردشگری، با محوریت ارزشها و هنجارهای ایرانی - اسلامی طرح موردنظر را تدوین کند.
مرتضوی افزود: استانداردسازی خدمات گردشگری نیز بایستی در این طرح دیده شود.
وی تاکید کرد: بصورت خاص بایستی فرمانداران و شهرداران بالأخص شهرداری اصفهان پای کار بایستند و در این حوزه ورود یابد و به بهترین نحو نقشآفرینی کند.
استاندار اصفهان در باره گردشگری سلامت در استان نیز گفت: در ارائه خدمات به گردشگران سلامت باید عملیات کیفی ارائه شود زیرا گردشگران سلامت سفیران و مُبلغان خدماتی هستند که در اصفهان دریافت میکنند.
مرتضوی گفت: به جای ایجاد رقابت منفی در کشور میتوانیم از تجربیات سایر استانها بهرهمند شویم تا استان ما از ظرفیت گردشگری سلامت که در اختیار دارد، استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش ارائه شده در نشست، پرواز مسقط به اصفهان از دو هفته آینده فعال خواهد شد لذا این ظرفیت نیز بایستی مورد توجه قرار بگیرد.