تهران- ایرنا- آتش جنایات صهیونیست‌ها در غزه دامن همه یهودیان جهان را گرفته‌است و تروئیکای اروپا در کنار آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی، در بحران یهودستیزی گرفتار آمده‌اند. این موج تا حدی شدت گرفته‌است که دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در جریان سخنرانی ۱۳ آبان از رشد ۴ برابری یهودستیزی در غرب پرده برداشت.

طی هفته‌های اخیر به موازات تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، موج یهودستیزی در جهان به راه افتاده‌است که یک نمونه آشکار آن، چند روز پیش در فرودگاه «ماخاچ‌قلعه» داغستان رخ داد.

شامگاه یکشنبه هفتم آبان جمعیت خشمگینی با تجمع در این فرودگاه واقع در پایتخت جمهوری داغستان روسیه با اکثریت مسلمان قفقاز، پس از گزارش‌هایی مبنی بر فرود هواپیمای رژیم صهیونیستی باعث توقف ترافیک هوایی در این فرودگاه شدند.

تظاهرکنندگان داغستانی با محکوم کردن حملات رژیم به نوار غزه وارد ترمینال مسافربری شده، به باند فرودگاه رسیدند و با هدف جستجوی مسافران رژیم، از ایست‌های بازرسی عبور کردند.

اتفاقات داغستان تنها یک نمونه از اقدامات یهودستیزانه جاری بود و طی هفته‌های اخیر، کشورهای اروپایی به ویژه تروئیکا به شدت درگیر این بحران شده‌اند و دامنه آن در حال تسری به آمریکا است.

در همین ارتباط بود که «محسن رضایی» دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که به مناسبت روز دانش‌آموز و روز مبارزه با استکبار جهانی در دبیرستان ماندگار البرز حضور یافته بود، گفت: غربی‌ها و نظام سلطه مدعی دلسوزی برای یهودیان هستند، حال آنکه امروز یهودی‌ستیزی در آمریکا و اروپا ۴ برابر شده است.

ثبت ۸۱۹ اقدام یهودستیزانه از آغاز جنگ غزه در فرانسه

یهودستیزی در اروپا و به ویژه فرانسه که بزرگترین جامعه یهودیان اروپا را در خود جای داده که شمار آنان بر اساس برخی گزارش‌ها به حدود ۵۵۰ هزار نفر می‌رسد، موضوعی تازه نیست.

چندی پیش »یورونیوز» در گزارشی به مساله یهودستیزی در فرانسه پرداخت و این پرسش را از زبان یک خانواده یهودی مطرح کرد که «چرا باید مدرسه ما که یهودی هستیم نگهبان مسلح داشته باشد؟» این در حالی است که افزون بر مدارس، برخی کنیسه‌های پاریس هم از ترس پیوسته تحت نظرند.

«نونا مایر» پژوهشگر از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه درباره علل افزایش یهودستیزی می‌گوید: «در میانه دهه نود میلادی به میانگین ۵۰ (رفتار یهودستیزانه در سال) رسیده بودیم حال آنکه این تعداد بعد از سال ۲۰۰۰ و با انتفاضه دوم ناگهان به ۹۰۰ حمله و تهدید رسید، رقمی که با هر مداخله ارتش اسرائیل در فلسطین رابطه مستقیم دارد. اغلب، سیمای عاملان به شکل دقیق مشخص نیست اما می‌دانیم که عمدتا مردان جوان و مهاجرند. حال آنکه قبلا بیشتر پای راستگراهای افراطی در میان بود.»

با آغاز نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، یهودستیزی در فرانسه به شدت تشدید شده‌است به طوری که «ژرالد دارمانین» وزیر این کشور از ثبت ۸۱۹ اقدام یهودستیزانه طی هفته‌های اخیر خبر داده‌است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در پاریس و حومه‌های پایتخت این کشور روی دیوارهای چندین ساختمان مسکونی و اداری با ساکنان یهودی، «ستارگان آبی داوود» نقاشی شده‌ و دادستان‌های فرانسوی به تازگی اعلام کرده‌اند که تاکنون بیش از ۶۰ نقاشی ستاره داوود در فرانسه ترسیم شده‌است.

در این شرایط، فرانسه تدابیر شدیدی برای حفظ جان جمعیت یهود اتخاذ کرده‌ و وزیر کشور فرانسه در پارلمان این کشور گفته‌است که «در راستای دستور رئیس جمهور امانوئل ماکرون، ۱۰ هزار افسر پلیس برای محافظت از ۹۵۰ مکان که جامعه یهودیان در آن حضور دارند، از جمله مدارس، کنیسه‌ها و مراکز فرهنگی مستقر شده‌اند».

از نگاه کارشناسان، وضعیت ناامن در فرانسه برایند تصمیم شخص مکرون در حمایت از رژیم صهیونیستی و پیروی از بایدن است. همچنین مقامات فرانسه طی هفته‌های گذشته چند بار برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطینی‌ها را ممنوع کردند هر چند که شماری از این تجمعات برگزار شد.

بازگشت شرایط یهودیان در آلمان به برهه مخوف تاریخی

آلمان در حال حاضر با افزایش جرایم دارای انگیزه‌های سیاسی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به طوری که یهودستیزی در این کشور در سال ۲۰۲۱ افزایش ۲۹ درصدی داشت و اینک با نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه تشدید شده‌است.

به تازگی با افزایش خشونت‌ها علیه یهودیان در آلمان، «فلیکس کلاین» مسئول کمیسیون یهودستیزی این کشور، حملات اخیر رژیم به غزه را محکوم کرد و هشدار داد این روند کشور را به «مخوف‌ترین دورانش» بازمی‌گرداند.

او در مصاحبه با نشریه بریتانیایی «گاردین» گفت از سوی دیگر، با توجه به تلاش مقام‌های آلمانی برای برخورد با تجمع‌های ابراز حمایت از فلسطینیان، از سلب حقوق ابتدایی شهروندی نگران است.

سخنان کلاین به تلاش مقام‌های آلمان و فرانسه برای جلوگیری از گسترش‌ تنش‌های جنگ رژیم و حماس به این کشورها اشاره دارد که بزرگ‌ترین جمعیت‌های یهودی و مسلمان اروپا را در خود جای داده‌اند.

کلاین که در سال ۲۰۱۸ تصدی کمیسیون فدرال مبارزه با یهودستیزی را بر عهده گرفت، به گاردین گفت: «مردم از شنیدن اخبار علامت‌گذاری خانه یهودیان با ستاره داوود شوکه شده‌اند زیرا یادآور خاطره‌ای است و ما را به مخوف‌ترین دوران این کشور بازمی‌گرداند.»

پلیس آلمان در واکنش به افزایش یهودستیزی، بیشتر تجمع‌های ابراز همیستگی با فلسطینیان را ممنوع کرده‌است. هفته گذشته، مقام‌های آموزش و پرورش در برلین به مدارس اعلام کردند که به دانش‌آموزان اجازه ندهند از پرچم فلسطین، چفیه و برچسب‌های «فلسطین را آزاد کنید» استفاده کنند.

در هفته‌های اخیر نیز «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، اعلام کرده که یهودستیزی در این کشور به‌هیچ ‌وجه تحمل نخواهد شد و با توجه به نقش آلمان به‌عنوان عامل هولوکاست، این کشور «در قبال اسرائیل مسئول است.»

طنز تلخ اینجاست که صدراعظم آلمان، کشور خود را عامل هولوکاست و سران برلین را در قبال رژیم صهیونیستی مسئول می‌داند اما به این پرسش پاسخ نمی‌دهد که «چرا هزینه جنایات آلمان را باید مسلمانان غرب آسیا به ویژه مردم فلسطین بپردازند؟»

تلاش سران انگلیس برای پاک کردن صورت مساله

پس از ناتوانی دولت «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس برای مهار تحرکات ضدصهیونیستی و تظاهرات گسترده حامیان فلسطین در این کشور که با عصبانیت شدید لابی این رژیم مواجه شده‌است، مقامات لندن تصمیم به ابطال روادید و اخراج حامیان گروه‌های مقاومت فلسطینی گرفته‌اند.

وزارت کشور انگلیس طی نامه‌ای به چهار نفر از اتباع خارجی مقیم این کشور اعلام کرده‌است که روادید آن‌ها به دلیل آنچه اظهارات یهودستیزانه نامیده شده، باطل خواهد شد.

نام این افراد اعلام نشده اما وزارت کشور انگلیس ادعا کرده که این افراد تهدیدی برای امنیت ملی این کشور بشمار می‌روند و رفتارها به سود منافع عمومی نیست.

هم زمان «رابرت جنریک» معاون امور مهاجرتی وزیر کشور انگلیس طی نامه‌ای به تمام پاسگاه‌های پلیس این کشور درخواست کرده که فهرست اتباع خارجی ساکن جزیره را که به دلیل حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطین دستگیر می‌کند، به این وزارت‌خانه گزارش کند.

همچنین او از سازمان صهیونیستی موسوم به «امنیت اجتماعی» هم درخواست کرده تا کسانی را که مرتکب «یهودستیزی» می‌شوند شناسایی و معرفی کند.

از نگاه ناظران، انگلیس بجای محکوم کردن جنایت صهیونیست‌ها در غزه و تلاش برای پایان دادن به نسل‌کشی، صورت مساله را پاک و هر صدای منتقدی را خاموش می‌کند؛ همان کاری که با خبرنگاران «بی بی سی» کرد و ۱۶ نفر از آنان به جرم مخالفت با نسل‌کشی رژیم صهیونیستی و یا لایک کردن محتواهای حمایت از فلسطین تعلیق شدند.

نمونه دیگر آزادی بیان پوشالی در انگلیس با اخراج کاریکاتوریست «گاردین» آشکار شد. «استیو بل»، کاریکاتوریست ۷۲ ساله انگلیسی که چهار دهه گذشته در گاردین مشغول به کار بود، پس از کشیدن کاریکاتور «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از کار اخراج شد.

در کاریکاتوری که «بل» از نخست وزیر رژیم صهیونیستی کشیده است، «نتانیاهو» دستکش مشت‎زنی به دست دارد و با چاقوی جراحی درحال بریدن نقشه غزه روی شکم خود است.

عنوان این کاریکاتور، «ساکنان غزه اکنون بیرون بروید» است و سخنگوی گاردین اعلام کرده که این رسانه قرارداد «بل» را پس از به تصویر کشیدن کاریکاتور «نتانیاهو» تمدید نخواهد کرد.

باوجود پاک کردن صورت مساله از سوی سران لندن اما موج یهودستیزی در این کشور به راه افتاده‌است. پلیس لندن به تازگی اعلام کرده که جنگ در خاورمیانه ممکن است طی روزهای آینده به ناآرامی در لندن منجر شود.

افزایش ۴۰۰ درصدی یهودستیزی در آمریکا

تنها کشورهای اروپایی نیستند که بخاطر حمایت از صهیونیسم هزینه ناامنی داخلی می‌دهند و آمریکا نیز با موج یهودستیزی دست وپنجه نرم می‌کند.

به گفته اتحادیه ضد افترا، از زمان آغاز جنگ غزه، میزان یهودستیزی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی آمریکا ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرده‌است و تحت تاثیر جنگ غزه تاکنون حدود۱۹۰ مورد درگیری بین دانش‌آموزان و دانشجویان حامی فلسطین و رژیم اشغالی در آمریکا صورت گرفته‌است.

به تازگی رئیس دانشگاه «کرنل» در ایالت نیویورک در بیانیه‌ای از افزایش «تهدیدهای خشونت‌آمیز علیه دانشجویان یهودی این دانشگاه» خبر داد و اعلام کرد که مقامات امنیتی را در جریان گذاشته است.

با افزایش چشمگیر این موج، کاخ سفید نسبت به اقدامات یهودستیزانه در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا پس از آغاز درگیری‌های میان حماس و رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی و تدابیری را اتخاذ کرده‌است که البته نمایشی و ناموثر به نظر می‌رسند.

در مجموع، باوجود محدودیت‌ها و مجازات‌هایی چون ممنوعیت تظاهرات حامیان فلسطین در فرانسه، ممنوعیت پوشیدن چفیه فلسطینی در آلمان و بحث بر سر جرم‌انگاری اهتزاز پرچم فلسطین در انگلیس اما اعتراضات به نسل کشی صهیونیست‌ها همچنان تداوم دارد. ضمن اینکه، یهودیان در اروپا و آمریکا نیز هدف گرفته‌ شده‌اند؛ موجی که انتظار می‌رود در صورت تداوم و تشدید کشتار مردم بیگناه غزه، سرعت و شدت گیرد.

با ادامه جنایات در غزه و تداوم حمایت سران غربی از نتانیاهو، دیگر هیچ سرزمینی برای یهودیان امن نخواهد بود. اگر چه پیشتر موضوع مهاجرت از غرب به سرزمین‌های اشغالی مطرح بود و به گفته «نونا مایر» پژوهشگر از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه، سالانه ۳ هزار یهودی از این کشور اروپایی به فلسطین اشغالی کوچ می‌کردند اما امروز قضیه کاملاً فرق می‌کند. یهودیان اینک نه در اروپا امنیت جانی دارند و نه جرات بازگشت به سرزمینی که ساکنان آن هر روز زیر موشک‌های مقاومت جان می‌دهند.

از این رو است که شاهد همصدایی یهودیان مذهبی در اروپا و آمریکا با مسلمانان و مطالبه آنها مبنی بر توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان هستیم که تجمع اعتراضی چند صد نفری اخیر یهودیان آمریکا در صحن کنگره و سر دادن شعارهای علیه ضداسرائیلی در این راستا قابل ارزیابی است.