خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سیب پادرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول باارزش صادراتی تبدیل و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اضافه کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
بیشتر بخوانید:
نسخه نهایی رفع چالش صادرات سیب درختی آذربایجان غربی چیست؟
برنامهریزی برای محصول سیب تولیدی استان ضروری است
سورتینگ بهترین اقدام برای ایجاد ارزش افزوده محصول سیب است
۳۰ درصد سیب درختی کشور در آذربایجانغربی تولید میشود
تولید سیب در آذربایجانغربی به ۱.۵ میلیون تن میرسد
وی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجان غربی اظهار کرد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با سیستم های مکانیزه راه اندازی کرده ایم و ۲۸۰ هزار تن در سال ظرفیت سورت استان است که انجام می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
شهبازی گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامهریزی های ما در استان به شمار می رود.
وی با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغال زایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول میکاست ولی این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
به گزارش ایرنا از مجموع ۱۲۲ هزار هکتار اراضی باغی آذربایجانغربی، حدود ۶۵ هزار هکتار به سیب اختصاص دارد و سالانه بین یک تا ۲ میلیون تن انواع میوه هسته دار و دانه دار در آذربایجانغربی تولید میشود که سیب بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است.