سعید جاوید بخت روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده باید تا پایان امسال هفت میلیون نهال در جای جای استان کاشت شود.
وی بیان کرد: یک میلیون و ۴۶۰ هزار اصله نهال از این تعداد در استان تامین میشود و مابقی از طریق کاشت بذور جنگلی و بومی استان تهیه می شود.
جاوید بخت تصریح کرد: در اجرای این طرح ملی ،تعهدات و سهم دستگاههای اجرایی استان هم مشخص شده است.
وی به گونه هایی که در این طرح تولید و کاشت می شود اشاره کرد و گفت: گونه هایی نظیر "بلوط"، "بنه"، "زالزالک"، "بادام" که گونه های غالب منطقه هستند در مناطق جنگلی استفاده می شود.
جاوید بخت ادامه داد: علاوه بر اینها؛ گونه های تند رشد همانند "صنوبر" و "اکالیپتوس"، به منظور اجرای طرح زراعت چوب و با هدف اقتصادی و کاهش فشار بهره برداری از عرصه های طبیعی، نیز در استان کاشته می شود.
وی تصریح کرد: همه ساله بحران های مختلفی مانند سیل، ریزگردها، کم آبی ،فرسایش خاک و حتی آتش سوزی و هجوم آفت ها جنگل های این استان را تهدید می کند که اجرای این طرح نقش مهمی در حل این مشکلات و احیای طبیعت دارد.
جاوید بخت افزود: برای اجرای این طرح در کهگیلویه و بویراحمد از ظرفیت ۹ نهالستان دولتی و پنج نهالستان بخش خصوصی استفاده خواهد شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.
این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.
به گزارش ایرنا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با دستور رئیس جمهوری و با تاکید وزیر جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی کشور به تازگی ابلاغ شد. قرار است این طرح در طول چهار سال در کشور انجام شود و سالانه در کشور ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود. همچنین در این اجرای این طرح مردمی از ظرفیت های سازمان ها، مردم، صنایع و شرکت ها، استفاده می شود.