صفدر صفدری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هدف از اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغها، هویت بخشی یکپارچه به عرصه های باغبانی، ایجاد ارتباط موثر و پایدار با تولید کنندگان زیر بخش، تدوین بانک جامع اطلاعاتی در این حوزه، ثبت و پایش مبدا تولید محصولات باغی، کنترل باقیمانده آثار سموم شیمیایی و آفت کش ها و ارتقای کمی و کیفی صادرات محصولات باغی است.
وی افزود: اینک تنها ۱۰ درصد از باغ های خراسان شمالی شناسنامه دار شده است و بر اساس برنامه ریزی ها تا پایان امسال باید این سطح به ۳۵ درصد افزایش یابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: تمامی خدمات و تسهیلات، یارانه های دولتی از جمله نهاده های کودی، سوخت، بیمه و به سایر موارد با اولویت در اختیار کشارزان که دارای شناسنامه باغ هستند قرار می گیرد.
وی بیان کرد: مساحت باغ، نوع درختان، ارقام و تمامی اطلاعات و داده های لازم در شناسنامه باغ درج می شود و مهمترین موارد این طرح اطلاعات و داده هایی در خصوص تولید میوه و انواع گیاهان دارویی است که صادر خواهد شد.
صفدری تصریح کرد: امسال ۹۰ تن گیلاس به کشور روسیه صادر شد که اگر باغ های استان دارای شناسنامه باشند زمینه مناسب صادرات بخشی از محصولات باغی این خطه که از نظر کیفیت نیز بسیار مناسب است، فراهم خواهد شد.
وی گفت: برنامه ریزی می کنیم تا این طرح توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی انجام شود که کارشناسان آن به پهنه ها مراجعه خواهند کرد و از باغداران می خواهیم که در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند تا از مزایای طرح برخوردار شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: این طرح با کاداستر متفاوت است چرا که در طرح کاداستر تنها مساخت و موقعیت زمین مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع محصول باغی از گستره باغ های استان با ۵۲ هزار هکتار برداشت و در این سطح ۲۶ گونه باغی تولید می شود.
به گزارش ایرنا، انواع محصولات سردسیری و نیمه گرمسیری با توجه به شرایط اقلیمی در این استان به عمل می آید که از مجموع محصولات تولیدی انگور، سیب و گیلاس دارای رتبه های کشوری به ترتیب هفت، ۱۲ و ۱۵ است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
از ۵۹ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۶ گونه آن باغی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.