به گزارش روز دوشنبه ایرنا، زمینههای هدف گذاری شده برای جذب سرمایهگذاری در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری تبریز مناطق حاشیهنشین و بافتهای ناکارآمد شهری، استارتآپها، واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان، خدمات شهری، محیط زیست و پسماند، میراث فرهنگی و بافتهای تاریخی، شهر هوشمند و خلاق، گردشگری، تفریحی و صنایع دستی، خدمات اجتماعی، فرهنگی و ورزشی، انرژیهای تجدیدپذیر، درمان و سلامت، حمل و نقل شهری – منطقهای، صنعت و معدن، ارتقای زیستپذیری شهری، بازرگانی، کشاورزی، مسکن، املاک و مستغلات، پروژههای زیرساختی شهری – منطقهای است.
سرمایه گذاری از بخش های توسعه همه جانبه و پایدار شهرهاست
شهردار تبریز نیز در این همایش با بیان اینکه تبریز از روزگار گذشته تاکنون با قرارگرفتن در مسیر جاده ابریشم مورد توجه تجار و بازرگانان و جهانگردان بوده است، گفت: در کتب تاریخی نیز اشاره شده که تبریز بهترین شهر برای تجارت است.
«یعقوب هوشیار» افزود: آذربایجان شرقی با قرار گرفتن در مجاورت کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و سایر کشورهای بزرگ دنیا و داشتن زیرساخت های بزرگ حمل و نقل کالا و مناطق بزرگ اقتصادی و کارخانجات، پالایشگاه، پتروشیمی و شهرک های صنعتی از قطب های بزرگ صنعتی و اقتصادی ایران است.
وی اظهار کرد: در سایر زمینه ها نیز تبریز سرآمد شهرهای کشور بوده و دستیابی به رشد و توسعه پایدار از مباحث عمده کشورهای در حال توسعه بوده و توسعه شهرها نیازمند نظامی از فعالیت های اقتصادی است که با ایجاد شبکه های رفاه، سلامت و کیفیت زندگی سازگار باشد.
شهردار تبریز گفت: سرمایه گذاری یکی از بخش های مهم توسعه همه جانبه و پایدار و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و نگاه ویژه به شیوه های جدید تامین مالی بازار سرمایه و نقش شرکت های دانش بنیان مسیر روشنی را ترسیم می کند تا تحرک و تحول اساسی در اقتصاد شهری ایجاد شود.
هوشیار، ادامه داد: این همایش در راستای دستیابی به رهیافت های نو در زمینه سرمایهگذاری است و بر همین اساس مصمم هستیم با تسهیل امور و در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی پروژههای بزرگ شهری و منطقه ای در تبریز اجرایی شود.
وی با اشاره به نقش کلیدی اتاق بازرگانی، تجارب و مراکز دانشبنیان در پیشبرد اهداف این رویداد بزرگ سرمایه گذاری، یادآور شد: امروز مدیریت شهری تبریز دورنمایی از یک حرکت بزرگ را آغاز کرده است و با استفاده از رهیافت های نو در زمینه سرمایهگذاری به سمت اهداف کلان خود گام بر می دارد.
شهردار تبریز با بیان اینکه حضور اساتید و سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این همایش فرصت بزرگی است تا بتوان زمینه رشد اندیشمندانه شهر تبریز را فراهم کرد، گفت: بحثهای تخصصی این همایش می تواند در راستای کمک به توسعه پایدار شهر نقش ایفا کند.
هوشیار، ادامه داد: تاسیس همزمان ربع رشیدی، یکی از قدیمی ترین دانشگاههای جهان و منطقه در ۷۵۰ سال پیش، نقش ویژهای در شکل گیری مدیریت شهری آن زمان داشته است به طوری که تبریز به عنوان پنجمین شهر بزرگ دنیا در سال ۵۹۰ میلادی، گوی سبقت را از شهرهای مهمی مانند پاریس ربوده بود.
وی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار مبتنی بر آگاهی بوده و آگاهی مبتنی بر دانش است، اظهار کرد: امروز همایش علمی این رویدار برگزار می شود و تا چهار ماه آینده همایش عملی این رویداد برگزار می شود.
آذربایجان شرقی و تبریز از روزگاران گذشته قطب اقتصادی و صنعتی و پیشتاز در تجارت است
رییس دانشگاه تبریز نیز در این همایش گفت: آذربایجان شرقی و تبریز از روزگاران گذشته، قطب اقتصادی و صنعتی و پیشتاز در تجارت به ویژه صادرات کالاهای غیرنفتی بوده و ظرفیت های خوبی در این استان در این زمینه ها وجود دارد.
«صفر نصراله زاده» افزود: برخورداری از شهرک های صنعتی، واحدهای تولیدی متعدد، فعالان بخش خصوصی، مفاخر علمی و وجود بیش از چهار هزار استاد و هیات علمی، ۱۵۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی و بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان و همجواری با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان موقعیت بسیار خوبی برای توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در این استان ایجاد کرده است.
وی با اشاره رویداد علمی همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری تبریز گفت: این همایش نخستین رویداد علمی و اقتصادی شمالغرب کشور در سال جاری بوده و در آن مقالات مختلفی در حوزههای اقتصاد شهری و توسعه پایدار شهری در آن ارائه خواهد شد.
رییس دانشگاه تبریز گفت: باید الگوهای ارائه شده در این همایش بر اساس شرایط موجود بومی سازی شود تا توسعه شهر در ابعاد مختلف مانند هوشمندسازی به خوبی محقق شود.
نصرالهزاده، با بیان اینکه ۲ الزام برای هوشمندسازی در مدیریت شهری وجود دارد، ادامه داد: یکی از این الزامات حوزه سخت افزار و تامین زیرساختها و امکانات است که زمینه هدایت هوشمند را فراهم می کند و دیگری حوزه نرم افزاری و استفاده از هوش مصنوعی است که در زمان کنونی در دنیا کاربرد زیادی پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه هوشمند سازی در دنیا در رده ۱۳ تا ۱۵ قرار داریم، یادآور شد: به لحاظ کاربرد هوشمندسازی در زندگی باید خیلی کار کرد و فرهنگ هوشمندسازی را در جامعه توسعه داد.
پنل های تخصصی، کارگاه ها و ارائه مقالات علمی این همایش با عنوان «الگوی مشارکت، سرمایه گذاری و تامین مالی» از ساعت ۱۴ تا ۱۶ امروز / دوشنبه / در آمفی تئاتر شماره یک دانشکده اقتصاد و مدیریت، «آسیب شناسی پروژه های راکد» از ۱۴ تا ۱۶ در آمفی تئاتر شماره ۲ دانشکده اقتصاد و مدیریت، «توسعه هوشمند و دانش بنیان شهری» از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در تالار استاد ناصر کاتوزیان در دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، «بالانس منابع و مصارف شهرداری ها» از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در آمفی تئاتر شماره سه دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی و پنل «سکونتگاه های غیر رسمی un-habitat» از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در آمفی تئاتر شماره سه دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی برگزار می شود.