اراک - ایرنا- ۵۲۲ نفر برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان مرکزی ثبت نام کردند که از این تعداد ثبت نام شده ۹۱ درصد با فراوانی ۴۷۴ نفر مرد و ۹ درصد با فراوانی ۴۸ نفر زن هستند که شمار داوطلبان اصولگرا در استان بسیار چشمگیر است.

به گزارش ایرنا، میزان ثبت نام در انتخابات امسال در استان مرکزی نسبت به دوره گذشته ۳۴ و ۹ دهم درصد با ۳۸۷ نفر رشد داشته و از مجموع ۵۲۲ نفر ثبت نامی ۱۷۶ نفر در حوزه انتخابیه اراک، کمیجان و خنداب، ۹۷ نفر از حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان و از حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه ۸۶ نفر، از حوزه انتخابیه شازند ۶۴ نفر، از حوزه انتخابیه خمین ۶۲ نفر و از حوزه انتخابیه محلات و دلیجان ۳۷ نفر هستند.

بر اساس این گزارش، شمار داوطلبان اصولگرا در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان مرکزی بسیار چشمگیر است در حالی که حضور اصلاح طلبان در این فرآیند چندان چشمگیر نیست و افرادی هم که در دولت قبل در دستگاه‌های اجرایی استان دارای سمت مدیریتی بودند و در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، اگر چه از حامیانی برخوردار هستند اما آنها نه خود را ۱۰۰ درصد اصلاح طلب می‌دانند و نه اصلاح طلبان تا کنون بر سر آنها به اجماع رسیده‌اند.

حضور مردم در پای صندوق‌های رای به عوامل بسیاری بستگی دارد که یکی از آن عوامل حضور نامزدهای انتخاباتی با گرایش‌های مختلف سیاسی است البته در شهرستان‌های استان مرکزی معمولا درصد حضور مردم در هر شرایطی مطلوب است اما در مرکز استان و با توجه به فعالیت احزاب مختلف و تنوع گرایش‌های سیاسی، حضور مردم با ثبت نام داوطلبان با گرایش‌های سیاسی مختلف ارتباط زیادی دارد.

در هر صورت امید است که با ورود احزاب در روزهای منتهی به انتخابات زمینه حضور پرشور اقشار مختلف مردم در این فرآیند ملی فراهم شود و با انتخاب افراد اصلح مجلسی قدرتمند و در عین حال دلسوز به مردم و کشور شکل بگیرد

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع مساحت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، دارای ۱۲ شهرستان، ۲۳ بخش، ۳۲ شهر، ۶۶ دهستان، یک هزار و ۳۹۴ روستای دارای سکنه است و بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.

استان مرکزی با دارا بودن بیش از سه هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ و بنیه کشاورزی پربار از دیرباز نقش مهمی در حوزه اقتصادی، سیاسی، تحولات فرهنگی و اجتماعی و همچنین درآمد سرانه ناخالص ملی کشور داشته است.
استان مرکزی بنا دلایل ذکر شده به طور خاص و قرار گرفتن در مرکز کشور و کریدور شما به جنوب و شرق به غرب به طور عام از استان‌های با ظرفیت کشور محسوب می‌شود و همواره نگاه دولتمردان به این خطه ویژه بوده است.

این استان هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و راهیابی گرایش‌های سیاسی این استان به بهارستان دستخوش مناسبات سیاسی سطح کلان کشور بوده به طوری که اگر در شرایطی شمار اصلاح‌طلبان در سطح کشور و به طور ویژه در پایتخت برای داوطلبی نمایندگی مجلس چشمگیر باشد در استان مرکزی هم به همین شکل خواهد بود و اگر حضور اصولگرایان بیشتر باشد در سرزمین آفتاب هم این افراد شانس بیشتری برای تصاحب کرسی نمایندگی را دارند.