به گزارش ایرنا ، خانه فخرالدوله و امینی از خانههای ییلاقی دوران قاجار بوده که در باغ معروف فخروالدوله در کنار جاده قدیم قم در بخش کهریزک واقع شده است. در این عمارت قدیمی ، سبک معماری ضمن پیروی از سبک اروپایی، سنت معماری ایرانی خود را در ایوانها و ستونهای به کار رفته حفظ کرده است.
علی کلهر شهردار کهریزک باحضور در دفتر حجه الاسلام والمسلمین رستمی رئیس اداره اوقاف شهرستان ری در خصوص موضوع احیای عمارت قدیمی فخرالدوله و بازسازی آن بنای تاریخی با محوریت بوم گردی و همچنین تَملّک اراضی طرح احداث بلوار شورا، حدفاصل انتهای بلوار تا جاده قدیم قم دیدار و گفت وگو کرد.
به موجب این جلسه، مقرر گردید تفاهم نامه و کارشناسی های لازم در راستای تملک اراضی اطراف عمارت فخرالدوله به جهت احداث طرح بوم گردی و تعریض ادامه بلوار شورا صورت گیرد.
گفتنی است؛ با نگاه ویژه علی کلهر شهردار کهریزک به امر گردشگری و بوم گردی، اُفق و چشم انداز روشنی در آینده ای نزدیک برای مردم منطقه و مسافرین ترسیم خواهد شد.
تا قبل از تبدیل شدن زمین های کشاورزی اطراف این عمارت ها به ساختمان های بلند از خیابان اصلی شهر ( جاده قدیم تهران – قم ) ، قامت خسته این بنا ها نمایانگر بود.
با توجه به ثبت ۴۷ اثر تاریخی در بخش کهریزک میتوان از این ظرفیت بالا برای جذب گردشگران و سرمایهگذاران بخش خصوصی در این آثار استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، این خانه مربوط به فخرالدوله مادر علی امینی نخست وزیر دوره پهلوی و دارای چند عمارت داخلی است که مدت هاست به صورت متروکه و غیرقابل استفاده باقی مانده و اداره میراث فرهنگی شهر ری تصمیم گرفته است هرچه زودتر این بقای تاریخی را بازسازی و مورد بازدید عموم قرار دهد.
وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی شهرستان ری است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل و قلعه دیر، وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) وامامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی و شیخ کلینی که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.