حجت الاسلام خمیس بداوی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: اخیرا عده ای سودجو، به فروش ماهی و آبزیان حرام تحت عناوینی چون ماهی پرورشی، ماهی تازه جنوب در نقاط مختلف استان و میادین ترهبار و جادههای استان اقدام میکنند که فروش این گونه آبزیان در وانتها و خودروهای سواری و به قیمت نازل صورت میگیرد.
وی با اشاره به برخورد گروههای نظارتی دامپزشکی با عوامل توزیع اینگونه آبزیان از شهروندان تقاضا کرد هنگام خرید انواع ماهی دقت داشته باشند که این فرآورده خام حیوانی را از مراکز عرضه مجاز با مجوزهای کسب و بهداشتی از اتحادیهها و سایر دستگاههای بهداشتی استان وتحت نظارت دوره ای دامپزشکی تهیه کنند.
حجت الاسلام بداوی ادامه داد: مردم هنگام خرید ماهی دقت داشته باشند تا گواهی حمل صادر شده توسط دامپزشکی از سوی فروشنده ارایه شود و همچنین این آبزی را از دستفروشان و یا خودروها و فروشندگان سیار خریداری نکنند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: با توجه به آیات شریفه قرآن کریم و روایات اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و فتاوی کلیه مراجع عظام تقلید، ماهیان بدون فلس و پولک مانند انواع مار ماهیها و گربه ماهیهای دریایی و رودخانهای، ماهی مرکب، انواع خرچنگ های رودخانهای و دریایی و کوسه ماهیها از آبزیان حرام بوده و غیر قابل مصرف خوراکی هستند.
وی تاکید کرد: هم استانیها از خرید آبزیان حرام و مشکوک و ماهیانی که سر و دم آنها زده شده و نوع آنها مشخص نیست خودداری کنند.
حجت الاسلام بداوی اضافه کرد: همچنین در صورت هرگونه ابهام و نیز برای گزارش فروش ماهی و دیگر فرآوردههای خام دامی توسط افراد دوره گرد، موارد را در اسرع وقت به دفتر نمایندگی ولی فقیه مستقر در اداره کل دامپزشکی خوزستان اطلاع داده و یا به سامانه ۳۰۰۰۷۲۰۰۱۵۱۲ پیامک کنند.
بر اساس این گزارش آبزیان حرام گوشت شامل انواع مار ماهی(رودخانهای و دریایی)، گربه ماهی رودخانهای و دریایی، کوسه ماهی، ماهی یال اسبی (اسبک)، سفره ماهی، صدف دریایی، حلزون دریایی، ماهی مرکب، عروس دریایی، انواع خرچنگ و لابستر، پستانداران دریایی ( نهنگ و دلفین) و کلیه دوزیستان ( تمساح، لاک پشت و قورباغه) هستند.