به گزارش ایرنا، حمیدرضا نامداری روز دوشنبه در نشست مشترک با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی و سطحی با خطرات زیست محیطی در استان البرز همراه است.
وی ادامه داد: تلاش ها براین است تا با فرهنگسازی حداقل ۱۰ درصد مصرف آب شرب را در البرز کاهش دهیم زیرا مصرف آب شرب در این استان بیش از ۱۰ هزار لیتر برثانیه است .
نامداری گفت: درصورتی که ۱۰ درصد این مصرف را بدون ایجاد نارضایتی مردم کاهش دهیم، معادل آب ۶۰ حلقه چاه صرفه جویی کرده ایم؛ آب شرب از منابع زیرزمینی باهزینههای گزاف استخراج میشود تا رضایت مردم تامین گردد.
مدیرعامل آبفا البرز با طرح این سوال که چقدر از ۳۲۰ میلیون متر مکعب قابلیت مدیریت دارد، بیان کرد: مدیریت بر منابع محدود آب استان با روش مدیریت تقاضا از سوی مردم امکان پذیر است و با فرهنگسازی و یافتن راهکارهای عملی میتوان به این مهم دست یافت.
وی خواستار ورود دستگاههایی همچون نظام مهندسی ساختمان، راه و شهرسازی، شهرداری، آموزش و پرورش، اصناف مرتبط ، تولیدکنندگان ادوات کاهنده مصرف آب ،سازندگان ساختمان ها ، رسانهها، ائمه جماعات به موضوع آب شد و گفت: تلاش همه مسوولان باید منجر به بهینه سازی مصرف در جامعه شود.
نامداری هزینه حفر و تجهیز یک حلقه چاه با آبدهی حدود ۲۰ لیتر در ثانیه را حدود ۱۰۰ میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: اگر هزینه یک حلقه چاه را صرف فعالیتهای آموزش همگانی و فرهنگسازی کنیم به طور حتم اثربخشی آن را در مدیریت تقاضا و تغییر رفتار مصرفی مشترکان شاهد خواهیم بود. مجید درگی مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان البرز نیز گفت: البرز پنج درصد جمعیت و ۶ درصد صنایع کشور را درخود جای داده و این در حالی است که سهم آب آن کمتر از یک درصد کشور است.
وی خواستار توجه بیشتر به سند آمایش سرزمین شد و افزود: باید نگاه دستگاههای نظارتی به محیط زیست بیش از پیش ارتقا یابد.
شرکت آبفا البرز بیش از یک میلیون و۳۰۰ هزار مشترک دارد.