تهران- ایرنا- دو نهاد سازمان ملل متحد، درباره وخیم شدن وضعیت ناامنی غذایی در افغانستان هشدار دادند و خواهان افزایش کمک‌ها به این کشور شدند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از طلوع نیوز افغانستان، برنامه جهانی خوراک و سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد درباره وخیم‌تر شدن ناامنی غذایی در افغانستان هشدار داده‌اند.

در گزارش مشترک این نهادها افغانستان در میان هشت کشوری قرار گرفته است که با ناامنی غذای روبه‌رو هستند.

یافته‌های این دو نهاد نشان می‌دهند که کاهش و قطع کمک‌های بشردوستانه در شماری از کشورها به ویژه افغانستان سبب ناامنی شدید غذایی خواهد شد.

در بخشی از گزارش مشترک برنامه جهانی خوراک و اداره خوراک و کشاورزی سازمان ملل متحد آمده است: افغانستان، کنگو، اتیوپی، هاییتی، پاکستان، سومالی، سوریه و یمن کشورهای دچار وضعیت بسیار نگران کننده‌ هستند که جمعیت آنان با بحران شدید ناامنی غذایی روبه‌رو است و پیش بینی می‌شود که در ماه‌های آینده شرایط زندگی آنان بدتر شود.

شماری از کارشناسان اقتصادی به این باور هستند که فراهم ساختن زمینه کار برای شهروندان در کشور می‌تواند چالش‌های ناامنی غذایی را رفع کند.

محمد شبیر بشیری، کارشناس مسائل اقتصادی، گفت: متاسفانه افغانستان یکی از کشورهای فاقد زیربناها در سطح منطقه است، ما در تمامی ابعاد رفاهی، اجتماعی و اقتصادی زیربناهای کافی و استراتژیک به منظور تامین موضوعات اقتصادی در افغانستان نداریم.

سیر قریشی، کارشناس مسائل اقتصادی، گفت: بحران‌های سیاسی در افغانستان سبب شده که سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در افغانستان کاهش پیدا کند و کاهش این سرمایه‌گذاری‌ها سبب افزایش بی‌کاری در بین اقشار جامعه افغانستان شده است.

عبداللطیف نظری، دستیار حرفه ای وزارت اقتصاد یک بار دیگر از نهادهای بین‌المللی و امدادرسان می‌خواهد تا به کمک‌های‌ خود ادامه دهند.

وی گفت: با نزدیک شدن فصل زمستان و سردی هوا تقاضای ما از نهادهای امدادی و جامعه بین‌المللی این است که هم‌وطنان عزیز ما را مورد حمایت قرار دهند.

در سوی دیگر اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، اوچا، در گزارشی گفته که برای رسیدگی به ۱۱۴ هزار تن که در نتیجه زمین‌لرزه‌های پسین در هرات آسیب دیده اند، به ۹۳.۶ میلیون دلار نیاز است.

این نهاد افزوده که تنها ۲۶ درصد از مجموع این مقدار پول دریافت شده است.

اوچا در گزارشی آمار داده است: به طور کلی، برای رسیدگی و کمک به ۱۱۴ هزار تن که در نتیجه زمین‌لرزه‌های پسین در هرات آسیب دیده اند، به ۹۳.۶ میلیون دلار نیاز است اما تا اکنون، تنها ۲۶ درصد از مجموع این مقدار پول دریافت شده است و برای اطمینان از اینکه دیگر مردم آسیب دیده از این زمین لرزه‌ها در فضای باز یا در پناهگاه‌های موقت زندگی نمی‌کنند، به بودجه بیشتری نیاز است.

عبدالظهور مدبر، کارشناس مسائل اقتصادی، گفت: نظام حاکم باید یک سازوکار را در دست بگیرند یک کمیسیون ناظر را تشکیل دهند که متشکل از افراد متخصص و حرفه‌ای باشد و در عین حال صادق و متعهد باشند.

پیش از این نماینده و رییس برنامه جهانی خوراک برای افغانستان در یک گفت‌وگوی ویژه با طلوع‌نیوز گفته بود برای کمک رسانی به آسیب‌دیده‌ها نیاز به ۴۰۰ میلیون دلار دارند و افزود بود که در حال حاضر ۱۵ میلیون تن در تقلا برای پیدا کردن غذا هستند.