شاهین شایان آرانی در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به اثر اخبار بر بازار ارز به عنوان عامل روانی تاثیرگذار بر نرخها، اظهار کرد: خبرهای منفی با انتشار سریع در فضای مجازی، بر روند بازار ارز موثر است.
وی افزود: جنگ اخیر غزه در خاورمیانه به انتظارات افزایشی نرخ ارز در بازار دامن زد و ما در اینجا با عامل روانی مواجه بودیم که البته به این معنا نیست که نرخ ارز باید افزایش پیدا کند.
این تحلیلگر مسائل مالی گفت: منظور این است که اینگونه فشارها در تمامی کشورها وجود دارد، ولی ما یک مرجع رسمی به نام بانک مرکزی داریم که وظیفه بازارسازی و کنترل نرخ ارز را بر عهده دارد.
به گفته شایان آرانی، با فشارها برای صعود نرخ ارز به دلایل روانی و...، بانک مرکزی به خوبی وارد عمل شده و به درستی مدیریت بازار ارز را انجام میدهد.
وی تاکید کرد: به نظرم بانک مرکزی در شرایط فعلی و همچنین ماههای اخیر توانسته است که نرخ ارز را در آستانه و محدوده مشخصی کنترل و مدیریت کند؛ هرچند نرخ ارز نوساناتی را داشته، ولی این نوسانات طبیعی و نرمال است.
این تحلیلگر مسائل مالی با اشاره به اینکه، نکته مهم در شرایط فعلی این است که بانک مرکزی توان، ذخایر ارزی مناسب، اقتدار و اختیار لازم را برای مدیریت موثر بازار ارز دارد، گفت: همچنین در زمان مناسب نیز تدبیر و درایت خود را اعمال خواهد کرد.
شایان آرانی بیان کرد: موضوع حائز اهمیت این است که بانک مرکزی توانسته است با وجود همه فشارها و عوامل واقعی و روانی، بازار ارز را مدیریت و جهش نرخ دلار را مهار کند. اینکه برخی تصور کنند که جهش ارزی خواهیم داشت، باید تاکید کنم که اینگونه نیست و بازار ارز تحت مدیریت بانک مرکزی قرار دارد.
به گفته وی، در حقیقت یک نهادی وجود دارد به اسم بانک مرکزی که در زمان مناسب وارد میشود و بر اساس سیاستهای کارشناسی و فنی خود، جهش ارزی را مهار و کنترل میکند. در مدت یکساله اخیر نیز، اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت و کنترل نرخ ارز موثر واقع شده است.
این تحلیلگر مسائل مالی این نکته را نیز افزود که بانک مرکزی یک خط قرمزی را در بازار ارز دارد که اجازه نمیدهد تا نرخ ارز از یک محدوده مشخصی بالاتر برود و از این طریق، کنترل بازار ارز را در اختیار دارد.