علی اصغر امانیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال به طور میانگین از هر هکتار باغ انار شهرستان بیش از ۱۱ تن انار برداشت شده است.
وی تصریح کرد: اصلاح، احیا و جایگزینی باغهای قدیمی با ارقام تجاری پرمحصول، مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات و اجرای شبکه های آبیاری قطرهای و همچنین ایجاد صنایع تبدیلی در این زمینه، میتواند زمینه ارتقای کیفی و کمی محصول انار سبزوار را فراهم کند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: مهمترین ارقام انار سبزوار شامل "لیلی، خزر بردسکن، شاهوار، ملس و میخوش" است و مهمترین مزیت انار تولیدی این شهرستان، استفاده نکردن کشاورزان از سموم و کودهای شیمیایی است که زمینه تولید محصول انار سالم و ارگانیک را در این شهرستان فراهم ساخته است.
انار، علاوه بر تازهخوری در تولید آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار استفاده میشود و پوست آن نیز در ساختن رنگهای سنتی و دباغی پوست حیوانات کاربرد دارد و انار سیاه و گل انار نیز در امور درمانی استفاده میشود.
میوه انار سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین ث و پتاسیم است و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، کلسترول خون، جلوگیری از آسیب سلولها و کمک به سلامت لثهها از مهمترین فواید شناختهشده این میوه است.
شهرستان سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار زمین زراعی و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است که حدود ۲۰ هزار بهره بردار در این حوزه فعالیت می کنند.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.