تهران- ایرنا- محققان پزشکی و علوم عصبی در کشور سوئیس می‌گویند یک دستگاه ایمپلنت عصبی جدید ابداع کرده‌اند که از طریق ارسال پالس‌های الکتریکی و تحریک ستون فقرات، بیماران مبتلا به پارکینسون را قادر به راه رفتن می‌کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «جی‌ام‌ای نیوز»، «مارک گوتیه» بیمار مبتلا به پارکینسون که از مدت‌ها پیش در خانه خود محدود شده بود، اکنون با استفاده از یک فناوری جدید مورد درمان قرار گرفته و توانایی او برای راه رفتن بطور فوق‌العاده‌ای بهبود پیدا کرده است.

گوتیه ۶۳ ساله در بیمارستان دانشگاه «لوزان» سوئیس با این فناوری ایمپلنت تحت درمان قرار گرفت. او یک پروتز عصبی (neuroprosthetic) دریافت کرده که از یک میدان الکترود تشکیل شده و در برابر ستون فقرات او کار گذاشته شده است.

این وسیله در ترکیب با یک تولیدکننده (ژنراتور) ضربه یا ایمپالس الکتریکی در زیر پوست شکم بیمار، ستون فقرات و نخاع او را برای فعال کردن عضلات پا تحریک می‌کند. گوتیه که اهل شهر «بوردو» فرانسه است در این خصوص گفت: این وسیله زندگی من را تغییر داد چون الان من مستقل هستم. می‌توانم خانه را ترک کنم، کارهای شخصی‌ام را انجام دهم و حتی پیاده‌روی کنم.

پارکینسون یک بیماری زوال عصبی است که علائمی از قبیل لرزش، سختی (چوب‌شدگی) و دشواری در حفظ تعادل و هماهنگی به همراه دارد. بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت،‌ موارد این بیماری در مدت ۲۵ سال گذشته دو برابر شده است. برآوردهای جهانی نشان می‌دهد که بیش از ۸.۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به این بیماری مبتلا بوده‌اند.

«گریگوار کورتن» یکی از پزشکان هدایت کننده این پروژه خاطرنشان کرد که پالس‌های الکتریکی انتقال داده شده به ستون فقرات «گوتیه» او را قادر کرد که همانند وضعیت بدون بیماری راه برود.

کورتن، استاد علوم عصبی در موسسه فدرال فناوری لوزان سوئیس گفت: ما قاطعانه بر این باوریم که افراد بسیاری می‌توانند از این درمان سود ببرند.

مقاله علمی مرتبط با این پروژه که روز دوشنبه این هفته در نشریه «پزشکی طبیعت» منتشر شده، حاکی است که این فناوری می‌تواند بطور گسترده‌تری در مورد بیمارانی با وضعیت پیشرفته پارکینسون به کار رود.

«دِیو ماروِر» مدیر اجرایی شرکت «آنوارد مدیکال» که این ایمپلنت را طراحی کرده است، گفت هر چند این وسیله مشابه دستگاه‌های شوک الکتریکی خارجی خودکار یا «دفیبریلاتور» (defibrillator) قابل ایمپلنت و دستگاه های مورد استفاده برای مدیریت درد است، اما این دستگاه از این حیث منحصر به فرد است که قادر است ستون فقرات را به شیوه‌ای خاص و منعطف هدف قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: این دستگاه جدید شاید برای کادر درمانی آشنا به نظر برسد اما این دستگاه درمانی را ارائه می‌کند که امروز وجود ندارد.

گروه پزشکی «کورتن» قصد دارد سال آینده آزمایش های بالینی را روی ۶ بیمار جدید به انجام برساند.