به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر اردشیر قوامزاه روز سهشنبه در همایش ملی هویت و پیشرفت با محوریت استان مرکزی در اراک، افزود: یکی از مشکلات کنونی کشور در بخش پژوهش با هدف توسعه در حوزه بهداشت و درمان، کمبود اعتبارات است.
وی بیان کرد: بودجه پژوهشی کشور، یک هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال معادل سه میلیون یورو است که با اعمال فشار، یک هزار و ۱۴۰ میلیون ریال به آن اضافه شده است.
پروفسور قوامزاده به مقایسه درمان تخصصی بیماریها در ایران و خارج از کشور اشاره کرد و افزود: فعالیت در حوزه درمان و بهداشت در ایران از کانادا و انگلیس بهتر است، بنابراین باید اینجا از امکانات پزشکی با قیمت نازل استفاده شود ولی باید کیفیت دارو از طریق مصوبات مجلس شورای اسلامی افزایش یابد.
وی بیان کرد: باید این فرصت فراهم شود تا افرادی که امکانات لازم برای ورود داروی با کیفیت را دارند، ممکن شود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران به مدیران استان مرکزی تاکید کرد: این استان میتواند برای پیشگیری از سرطان کار کند و نباید وابسته به حکومت مرکزی داشت، زیرا ممکن است اقدام از سوی حکومت مرکزی، طولانی شود.
پروفسور قوامزاده عنوان کرد: جهاد کشاورزی استان مرکزی با دانشگاههای استان میتوانند با هم هماهنگ شوند و بدانند چه سموم و کودی در درخت و سبزی استفاده میشود تا میزان آن کنترل شود و در حوزه آب نیز برای تصفیه چه موادی استفاده میشود، اینها مشکل است که باید جلوی آن گرفته شود.
وی به اهمیت پژوهش اشاره کرد و گفت: تمام پزشکان در حال خدمت هستند، اما از نظر پژوهش ضعفهایی وجود دارد و اگر پژوهش نباشد، علم پیشرفت نمیکند.
پدر پیوند مغز استخوان ایران به سابقه علم و پزشکی در استان مرکزی اشاره کرد و افزود: دکتر محمد حسابی از تفرش رادیولوژی را برای مملکت به ارمغان آورد،دکتر قریب از دیگر مفاخر استان مرکزی در حوزه کودکان فعالیت داشت و دکتر پروانه وثوق از این خطه، وقت و عمرش را برای سرطان خون گذاشت و تعدادی را در این حوزه آموزش داد.
پروفسور قوامزاده، به روند شکلگیری درمان پیوند مغز استخوان در ایران اشاره کرد و گفت: در بیمارستان شریعتی ۵۰ تخت برای پیوند مغز استخوان پیشبینی شد و در سال ۱۴۰۰، پیوند انجام میشد که در دنیا بیسابقه بود.
وی تصریح کرد: ۴۱ سال در دانشگاه تهران فعالیت علمی، پژوهشی و درمانی انجام شد و ۶ هزار ۳۸۶ پیوند مغز استخوان انجام شد و آنجا را ترک کردم که نتیجه آن، آموزش ۵۰۰ آنکولوژیست بود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران ادامه داد: اکنون ۲۰ مرکز پیوند مغز استخوان در استانهای مختلف کشور فعال است.
پروفسور قوام زاده اظهار کرد: اکنون در پژوهشکده سرطان «معتمد» مشغول هستم و در این مکان روش درمان بهتر انجام میشود.
وی بیان کرد: سلول درمانی، دنیای آینده است، اکنون سلول درمانی با کشت انجام میشود و برای درمان بیماریهایی مانند ام اس، پارکینسون، درد زانو، بیماری سرطان خون و کووید از این دانش استفاده میشود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران اضافه کرد: سلول درمانی و ژن درمانی آینده پزشکی در کشور است و آمریکا برای سلول درمانی ۶۰ میلیارد دلار و ژاپن ۲۵ میلیارد دلار در نظر گرفته است.
نخستین همایش ملی هویت و پیشرفت با هدف معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای فرهنگی و هویتی استان مرکزی و با حضور چهرههای تأثیرگذار علمی و فرهنگی استان در اراک برگزار شد.
۱۴۰ مقاله علمی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که این مقالات بعد از جمع بندی به عنوان اسناد علمی معتبر مورد استفاده قرار خواهد گرفت همچنین ٣٩ مورد از این مقالات برای سخنرانی و پوستر انتخاب شد.
در پایان این آیین با حضور مسئولان کشوری و استانی از مقالات برتر ارسال شده به این همایش تقدیر شد.