به گزارش ایرنا به نقل از وزارت حمل و نقل ازبکستان، پروتکل امضا شده در مورد تشکیل مسیر «ازبکستان - ترکمنستان - ایران - ترکیه» سازماندهی حمل و نقل بار از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به کشورهای اتحادیه اروپا را فراهم می کند.
بر اساس این سند، نرخ رقابتی تعرفه و ایجاد شرایط مساعد برای حمل و نقل کالا توسط راه آهن چهار کشور اعمال خواهد شد.
این توافقنامه همچنین توسعه مشترک اقداماتی را برای یکسان سازی استانداردهای قانونی و فنی در هنگام سازماندهی حمل و نقل بار در طول مسیر و افزایش اتصال حمل و نقل کشورهای شرکت کننده در مسیر ارائه می دهد.
شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران این هفته در تاشکند پایتخت ازبکستان برگزار میشود.
به گزارش روزچهارشنبه ایرنا به نقل از رسانه های ازبکستان، در این مراسم که ۸ تا ۹ نوامبر ( ۱۸ تا ۱۹ آبان) برگزار میشود، سران کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و ازبکستان حضور خواهند داشت.
شرکت کنندگان مسائل مربوط به تقویت بیشتر روابط تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، حمل و نقل، ارتباطات و همکاری های بشردوستانه در داخل اکو و بهبود فعالیت های این ساختار چند جانبه را بررسی خواهند کرد.
ابراهیم رئیسی صبح روز ۱۸ آبان از دوشنبه به مقصد تاشکند پایتخت ازبکستان و محل نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، عزیمت می کند.
سازمان همکاری اقتصادی اکو (Economic Cooperation Organization)، یک سازمان اقتصادی منطقهای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستین بار این سازمان را پایهریزی کردند.
پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هماکنون با ۱۰ عضو و با ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت دارای ظرفیت های قابل توجهی در زمینه منابع نفت و گاز، انرژی و صنعت است. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند؛ و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.
از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند.