اصفهان - ایرنا - معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در برنامه هفتم توسعه ۱۱ درصد در حوزه ارتباطات به عنوان هسته اقتصاد دیجیتال دیده شده و سهم اقتصاد دیجیتال در پایان این برنامه باید ۱۵ درصد اقتصاد کشور باشد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز سه شنبه به نقل از علی اصغر انصاری در نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور به میزبانی اصفهان با اشاره به اهداف برگزاری این کنفرانس، افزود: یکی از اهداف این کنفرانس اجرای طرح های ملی و جذب سرمایه گذاری برای زیرساخت های اقتصاد دیجیتال و قطب مرکز داده در اصفهان است.

وی از دیگر اهداف این کنفرانس را توسعه اقتصاد دیجیتال و نفوذ فناوری در صنایع اعلام کرد و افزود: در برنامه هفتم توسعه ۱۱ درصد در حوزه ارتباطات به عنوان هسته اقتصاد دیجیتال دیده شده که حدود پنج درصد برای بهره وری و از این میزان ۲ و نیم درصد از طریق هوشمند سازی است و در نهایت سهم اقتصاد دیجیتال در پایان این برنامه باید ۱۵ درصد اقتصاد کشور باشد.

انصاری به لایه های زیرین اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: دولت بیشترین نقش و دخالت را در لایه توانمندسازی دارد که راه اندازی قطب داده اصفهان، در بخش زیرساخت های فنی ارتباطات و پردازشی این لایه قرار دارد که دولت و وزارت ارتباطات در این حوزه وظیفه دارد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت راه اندازی قطب داده در اصفهان، تصریح کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ترافیک کشور در پنج منطقه باید توزیع شود که قطب داده اصفهان وظیفه توزیع ترافیک داده منطقه مرکزی ایران را عهده دار می شود و در حوزه بین الملل نیز ترانزیت ترافیک جنوب به شمال و شرق به غرب می تواند از این منطقه عبور کند.

وی با اشاره به اقدامات مسوولان استانی برای رفع موانع انجام پروژه های ملی، افزود: بر اساس برنامه توسعه هفتم تا پایان این برنامه باید ۲۰ میلیون نقطه تماس به شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها وصل شود که باید موانع اجرای این طرح در استان اصفهان مرتفع شده و کسب و کارهای بسیاری در این حوزه شکل بگیرد که باعث اشتغال و کارآفرینی بسیاری در این حوزه می شود.

معاون وزیر ارتباطات رفع مشکل برق را یکی دیگر از اقدامات مورد نیاز در استان اصفهان دانست و اظهار امیدواری کرد که با ایجاد یک زیست بوم کامل اقتصاد دیجیتال در این منطقه از رکود خارج شویم.

وی با تاکید به اینکه هیچ فاصله ای بین بخش خصوصی و دولت در این حوزه نیست، اعلام آمادگی کرد که اگر بخش خصوصی نظراتی غیر از نظرات وزارت ارتباطات دارد با راه حل آن را بیان کند و اینجانب نیز به عنوان نماینده وزیر ارتباطات در امور استان اصفهان به صورت ماهانه در این شهر حضور دارم و این پروژه را پیگیری می کنم.

معاون عمرانی استاندار اصفهان نیز در این کنفرانس با اشاره به موقعیت خاص اصفهان در منطقه، گفت: یکی از محورهای توسعه در این استان توسعه شرکت های دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال در این استان در نظر گرفته شده است.

مهران زینلیان به برخی از طرحهای آزمایشی در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: طرح آزمایشی آبیاری هوشمند توسط اینترنت اشیا و شهر هوشمند در حال انجام است که البته در ابتدای راه هستیم ولی این ادبیات در مدیران استانی جا افتاده است.

معاون استاندار اصفهان با استقبال از انجام طرح قطب داده در این استان، اعلام کرد: ما فرش قرمز برای سرمایه گذاران و فعالان این حوزه در اصفهان پهن می کنیم و برای رفع موانع و مشکلات حمایت کامل از آنها داریم.

هممچنین مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان در این کنفرانس با اشاره اقدامات انجام شده برای زیرساخت های ارتباطی در این استان از برنامه پوشش یک میلیون و ۲۷۰ هزار خانوار در طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها خبر داد.

جعفر مطلب زاده به طرح قطب داده فولاد شهر اشاره کرد و افزود: با راه اندازی این قطب داده فرصت های بسباری برای کسب و کارها فرآهم می شود.

به گزارش ایرنا، امروز نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور به میزبانی اصفهان و با حضور معاونان وزیر ارتباطات و معاون استاندار اصفهان برگزار شد.

در پایان نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مرکز داده کشور که امروز (سه شنبه) در اصفهان برگزار شد، شرکت کنندگان در این کنفرانس از مرکز قطب داده فولاد شهر اصفهان که در حال آماده سازی برای پذیرش کسب و کارها و سرمایه گذاران این حوزه است، بازدید کردند.

در ادامه این بازدید، علی اصغر انصاری معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و علی اکبر قنبرپور سرپرست پارک فاوا و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان در این کنفرانس بودند.

قنبر پور در پاسخ به سوالی، توضیحاتی را درباره شکل استقرار شرکت ها و بخش های طراحی شده مرکز قطب داده فولاد شهر ارائه کرد.

وی مدل واگذاری زمین در این منطقه را به سه روش مشارکت، اجاره بلند مدت و حق انتفاع عنوان کرد و افزود: در حال حاضر متراژ زمین ها برای واگذاری ۱۵۰۰ متری در نظر گرفته شده و امکان ادغام نیز دارد.

قنبرپور درباره تبدیل این منطقه به منطقه ویژه اقتصادی نیز گفت: این ایده به تازگی مطرح شده و امکان پیگیری و اقدام دارد چرا که تمام مواردی که برای آن منظور نیاز است در این منطقه وجود دارد.

در این نشست سوالاتی نیز درباره شیوه های واگذاری، معافیت های مالیاتی و زمانبندی پروژه های آماده سازی مطرح که پاسخ داده شد.

بنابه این گزارش، نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور امروز (سه شنبه) به میزبانی اصفهان برگزار شد.

اختصاص پنج هزار میلیارد ریال برای توسعه کسب و کارها در مرکز داده فولادشهر اصفهان

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات از اختصاص پنج هزار میلیارد ریال اعتبار تا پایان سال جاری برای توسعه کسب و کارها در منطقه قطب مرکز داده فولادشهر اصفهان خبر داد.
میثم عابدی در نشست دیگری در پنل تخصصی کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور که امروز در اصفهان برگزار شد، افزود: تسهیل در دریافت وام از دیگر برنامه های حمایتی برای کسب وکارهای مستقر در این منطقه است.

سرپرست پارک فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام نیز در این نشست با اشاره به اینکه قطب مرکز داده فولادشهر به عنوان شعبه ای از پارک فناوری اطلاعات محسوب می شود، ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده یک زیست بوم در این منطقه مانند آنچه که در منطقه ویژه اقتصادی پیام تجربه شده، شکل می گیرد که قطب اقتصاد دیجیتال خواهد بود.

علی اکبر قنبرپور با اشاره به امکانات و شرایط مرکز قطب داده فولاد شهر افزود: در این منطقه ۳۰ هزار مترمربع بنا ساخته شده وجود دارد و در کنار آن امکانات آموزشی و اقامتی مناسبی دیده شده است.

وی تصریح کرد: از ۱۰۵ هکتار مساحت این منطقه ۱۴ هکتار آن تقسیم و آماده شده و می تواند فعال شود.

همچنین مدیرعامل پست بانک ایران در این نشست با اشاره به ماموریت های پست بانک برای حمایت از فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: در پست بانک بخشی از تامین اعتبارات برای پرداخت تسهیلات از منابع داخلی بانک تخصیص پیدا می کند.

بهزاد شیری، بخش دیگری از تامین تسهیلات را قرارداد با صندوق های حمایت کننده همچون صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و افزود: در این موارد پست بانک به عنوان عامل این صندوق ها عمل می کند و به فعالان بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس قراردادها، تسهیلات پرداخت می کند.

محمدرضا نوحی، معاون شرکت برق منطقه ای اصفهان نیز با اعلام آمادگی برای کمک در احداث قطب مرکز داده فولادشهر اصفهان گفت: در فاز نخست پنج مگاوات برق برای قطب مرکز داده فولاد شهر آماده واگذاری است و در فازهای بعدی نیز ۱۵ مگاوات برق مورد نیاز این منطقه تامین می شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

امروز در جریان نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور و در پنل تخصصی با حضور معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، سرپرست پارک فاوا، مدیرعامل پست بانک و معاون شرکت برق منطقه ای اصفهان، جزییات حمایت های احداث قطب مرکز داده فولادشهر تشریح شد.

بنابه این گزارش، نخستین کنفرانس فرصت های سرمایه گذاری شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قطب مراکز داده کشور امروز (سه شنبه) به میزبانی اصفهان برگزار شد.