اصفهان - ایرنا- دبیر ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: معیشت حدود ۸۰۰ هزار نفر دراستان اصفهان وابسته به مشاغل کشاورزی است و مدیریت آب کشاورزی برای این قشر غیر قابل انکار است.

به گزارش ایرنا روابط عمومی ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان اصفهان روز چهارشنبه به نقل از حجت الاسلام محسن مظاهری در آستانه رها سازی آب در زاینده رود جهت کشت پاییزه کشاورزان اظهار داشت: زمان باز گشایی و رها سازی آب برای کشت پاییزه با مطالبه کشاورزان و پیگیری مسوولان استان تعیین شده که در این زمینه مسوولان باید در راستای استفاده بهینه از این آب مسائلی را رعایت کنند که در این مورد نامه ای به استاندار ارسال شد.

وی تصریح کرد:بسیاری از ساکنین مناطق شرق و غرب استان به شغل شریف کشاورزی و باغداری مشغول هستند که معیشت حدود ۸۰۰ هزار نفر از هم استانی‌های عزیزمان وابسته به مشاغل کشاورزی می‌باشد و مدیریت آب کشاورزی برای این قشر مظلوم و مدافعین همیشگی انقلاب امری مهم و از ضروریات غیر قابل انکار می‌باشد.
حجت الاسلام مظاهری به جلسات با نمایندگان کشاورزان اشاره وبیان داشت: با توجه به جلسات متعددی که با نمایندگان کشاورزان و کارشناسان این حوزه داشته ایم مطالباتی را مطرح کردند که باید مسئولان این مطالبات بحق را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: یکی از مطالبات کشاورزان بازه مفید زمانی کشت پاییزه ( ازتاریخ ۱۵ آبان ماه تا پایان آذر ماه) است ودر صورتی که آب در غیر از زمان رها سازی شود بازدهی مطلوب و بهره بری لازم را ندارند.
دبیر ستاد امربه معروف اصفهان به میزان رها سازی آب اشاره و افزود: میزان آب رها شده برای کشت می بایستی کفایت آب دهی به همه کشاورزان خصوصاً کشاورزان پایین دست زاینده رود را داشته باشد وچنانچه میزان مورد کافی نباشد موجب خسارت به کشاورزان می شود.
وی به مطالبه کشاورزان در خصوص حفاظت وحراست از آب از مبداء تامقصد اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین مطالبات کشاورزان خصوصا کشاورزان پایین دست نواسانات آب در سال های گذشته بوده که سازمان آب منطقه ای باید حراست، حفاظت و مدیریت آب رها شده جهت رسیدن این آب به کشاورزان را در اولویت کاری خود قرار دهد و به گونه ای مدیریت کند که در پایین دست دچار نوسان نشود و الا در انتهای مسیر میزان سهم مشخص شده وصول نخواهد شد.
حجت الاسلام مظاهری در ادامه به اهمیت دادن به زمان بازگشایی آب در موضوع داشت تا برداشت محصول کشاورزان اشاره وبیان داشت: اهمیت دادن به زمان های بازگشایی بعدی برای ثمر رسیدن محصول کشاورزان از ضروریات می باشد که بازه زمانی آب دهی جهت داشت تا برداشت از ۱۵ اسفندماه سال جاری تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۳ می باشد که باید در این خصوص هم با توجه به خواسته کشاورزان به آن پرداخته شود.
دبیر ستاد امربه معروف ونهی از منکر اصفهان به حق آبه تالاب بین اللملی گاوخونی اشاره وافزود: با توجه به ریزگردهایی که بر اثر خشکی تالاب بین المللی گاوخونی وجود دارد و این ریزگردهای باعث به خطر انداختن سلامت مردمان منطقه وحتی مناطقی از کشورمی شود و همچنین تاثیر بسیار مهم این تالاب در اکو سیستم طبیعی منطقه، باید نسبت به رها سازی حق آبه تالاب هم اقدامات لازمی صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، زاینده‌رود از بیستم آبان سالجاری به منظور انجام کشت پائیزه کشاورزان استان بازگشایی می‌شود و پیش بینی می شود آب پس از سه روز به مزارع کشاورزان برسد.

رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر به دلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.