به گزارش خبرنگار ایرنا، سلمان اسحاقی روز چهارشنبه در نشست هماندیشی محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اصحاب حوزه سلامت استان خراسان جنوبی افزود: ۶۰ درصد پزشکان کشور در پنج کلانشهر کشور هستند و پزشکان متخصص مشوقی ندارند که در خراسان جنوبی مستقر شوند.
وی گفت: خراسان جنوبی واقعا محروم و مستضعف است و خشکسالیهای چندین ساله بر این مسئله تاثیرگذار بوده لذا سازمان بیمه سلامت در مواجهه با مناطق محروم، این استان را ویژه ببیند و در ارتباط با پزشکان متخصص بین خراسان جنوبی و دیگر نقاط کشور تفاوت قائل شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمینه افزایش هزینهها نباید به مردم فشار وارد شود لذا پرداخت به موقع مطالبات پزشکان به ماندگاری آنها میتواند کمک کند و در مورد داروخانهها هم احساس میشود چون بیمهها تکلیف خود را به طور کامل انجام نمیدهند در عرضه دارو تعلل میشود.
وی گفت: در دوران کرونا به خاطر هزینههای سنگین درمان بسیاری از افراد مراجعه نمیکردند و چه بسا جانهایی در این زمینه گرفته شد.
اسحاقی افزود: در حال حاضر به خاطر موضوع نهادههای دامی، بسیاری از دامداریها تعطیل شده و خشکسالی کشاورزی را تحت الشعاع قرار داده لذا برخورد بیمه برای پرداخت هزینهها و گردش مالی بسیار کمک کننده است.
وی با اشاره به لزوم نگاه محرومیتزدایی در حوزه درمان گفت: داروخانهها نیز نباید بی انگیزه شوند زیرا اگر دارویی عرضه نشود مردم مجبور به طی مسیر طولانی برای تهیه دارو به مرکز استان یا شهرهای بزرگ میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: ۴۹۰ هزار نفر از جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند و ۴۴ هزار نفر بیمه رایگان دارند.
علی اربابی افزود: ۶۴ درصد جمعیت کل استان بیمه سلامت دارند و عمده این افراد شامل ۳۴۰ هزار نفر تحت پوشش صندوق روستاییان و عشایر بیمه هستند.
وی اظهار داشت: ۶۷ هزار نفر از صندوق کارمندی و ۵۲ هزار نفر هم از صندوق ایرانیان و بیمه همگانی خدمت دریافت میکنند که عمده آنها رایگان است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پایین بودن جمعیت در مقابل وسعت زیاد استان موجب افزایش هزینههای درمان شده، گفت: از همین رو جاذبه برای کادر درمان نیست و خدمات رسانی در این حوزه گران قیمت است.
وی افزود: برای درمان سطح ۲ و سه با وجود زیرساختهای مناسب، مشکل کمبود پزشک داریم و پایداری کم است لذا باید مشوقهایی برای این موضوع در نظر گرفته شود.
اربابی گفت: در مورد خدمات غیر حضوری هم امسال بیش از سه هزار نفر مراجعه کننده داشتیم که نسبت به سال گذشته رشد فزاینده داشته است و بیمه سلامت در خراسان جنوبی با ۶۰۰ موسسه قرارداد دارد لذا پوشش قرارداد بیمه خوبی در سطح استان شاهد هستیم.
وی افزود: با وجود اینکه ۸۰ درصد مراکز خصوصی طرف قرارداد بیمه سلامت شدهاند اما عمده دندانپزشکان طرف قرارداد نیستند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی از نشاندار شدن ۱۴ هزار بیمه شده بهزیستی در سامانه بیمه سلامت خبر داد و گفت: تاکنون پنج میلیارد ریال برای ارائه خدمات به این افراد هزینه شده است.
وی با اشاره به راهاندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در کشور و استان اظهار داشت: ۲۰ هزار نفر در استان نشاندار شدند و خدمات این صندوق از پنج گروه به ۱۰۷ نوع خدمت توسعه پیدا کرده است.
اربابی گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد ریال برای موارد خارج از شمول هزینه کردهایم و ۶۷۰ بارکد داروخانههای استان هم در ارتباط با سامانه دارویار ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با اشاره به اینکه کیفیت و رضایتمندی مهمترین مسئله در ارایه خدمات درمانی است گفت: با توجه به وسعت استان و جمعیت پایین، نگهداشت پزشکان اهمیت دارد و مشکل است.
سید محمد موسوی میرزایی افزود: دندانپزشکی تحت بیهوشی یکی از مشکلات در استان است که باید بیمه مشوقهایی در این زمینه اعمال کند تا متخصصان بیهوشی همکاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه همکاری بیمهها در ارایه خدمت به بیماران بستری در آی. سی. یو مورد انتظار است گفت: امیدواریم با کمک و مساعدت مجلس یک بار برای همیشه بحث حق الزحمه پزشکان متخصص حل شود زیرا جذب پزشک در استان به سختی انجام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: آنچه اکنون پزشکان بابت هزینه عمل دریافت میکنند بسیار پایین است اما حق مردم هم نیست که چنین هزینهای را پرداخت کنند.
لزوم تغییر نگاه سازمانهای بیمهگر به پزشکان، پرداخت به موقع مطالبات، در نظر گرفتن مشوقهایی برای مناطق مرزی و محروم و افزایش سرانه و واقعی سازی خدمات پرستاری از دیگر درخواستهای مطرح شده توسط مدیران حوزه سلامت استان در این نشست بود.