به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حجتالاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده روز چهارشنبه در نشستی با مدیرکل و معاونان ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: این ابلاغیه و اقدامات و طرحهای پیشرو در بنادر هرمزگان، نویدبخش آینده روشنی در حوزه اقتصاد دریامحور و تمدن دریاپایه در این استان است.
وی با بیان اینکه آغاز حرکت تمدنی ما باید از دریا باشد، ادامه داد: باور به این مطلب که ایران یک کشور دریایی است و ۳۵ درصد آن به لحاظ جمعیتی را استانهای ساحلی تشکیل دادهاند و سیاستها و تصمیمگیریها باید در سطوح کلان براساس یک کشور دریایی گرفته شود، هنوز محقق نشده است.
امام جمعه بندرعباس همچنین با اشاره به اینکه هرمزگان به دلیل طول سواحل آن (یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر) یک استان استثنایی است، ابراز کرد: رویکرد توازنی سازمان بنادر و دریانوردی در ایجاد طرحهای دریایی و بندری استان هرمزگان جای قدردانی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده گفت: ظرفیتها و توازن ایجادشده حوزه بنادر در این استان، منطقی و حساب شده است؛ درحالی که غفلت از طرحهای تحولآفرین میتواند به کل استان و منطقه آسیب بزند.
ضرورت افزایش سهم ریلی در هرمزگان
نماینده ولی فقیه در هرمزگان افزود: با رهنمودها و سیاستگذاریهای رهبر معظم انقلاب به مجموعه بنادر این استان باید یک نگاه سیستمی، دورن استانی، ملی و بینالمللی داشته باشیم؛ نمیتوانیم از حوزه بینالمللی غافل باشیم.
حجتالاسلام و المسلمین عبادیزاده با اشاره به نقش اساسی هرمزگان در کریدور شمال به جنوب بیان کرد: با ارتباطاتی که در حوزه کریدور شمال جنوب درحال انجام است، هرمزگان نقش مهمی در این موضوع دارد اما برای بهرهبرداری حداکثری استان از ظرفیتهای این کریدور تمامی حوزهها و بخشها باید با سازمان بنادر همراه باشند.
وی در این باره بر ضرورت افزایش سهم ریلی در هرمزگان تاکید کرد و یادآورشد: ادارات استان بهویژه راهآهن و کشتیرانی باید به صورت متوازن و همهجانبه پای کار باشند.
سهم ویژه سازمان بنادر در توسعه فرهنگی و گردشگری هرمزگان
امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و گردشگری سهم سازمان بنادر یک سهم قابل توجهی است، با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به جزیره هرمز اشاره کرد و ادامه داد: هر اداره و سازمان باید سهم خود را به این جزیره با نگاه فرهنگی و رونق اشتغال متفاوتتری ایفا کند.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده با اشاره به در پیش بودن فصل رونق گردشگری در هرمزگان خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی، پایه اقتصاد درپایایه است و نقش این سازمان در استان هرمزگان نیز میتواند موتور محرک توسعه گردشگری و رونق اشتغال برای سایر سازمانها و بخشها باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز ضمن تشریح اقدامات و طرحهای در دست انجام، مهمترین طرحهای قابل بهرهبرداری در دور دوم سفر رییس جمهور به این استان به بندر چندمنظوره سیریک در شرق استان، بهرهبرداری از پنج فروند اسکله شناور بنادر کنگ، مقام و لنگه در غرب استان و بهرهبرداری از بندر بوموسی اشاره کرد.
حسین عباسنژاد گفت: طرحهای گردشگری دریایی سه جانبه بنادر نخل ناخدا، شهید حقانی و هرمز، شروع فرآیند احداث بندرگاه جدید لنگه و عملیات اجرایی اراضی الحاقی به بندر شهید رجایی(دسترسی به اراضی۲هزار و ۴۰۰ هکتاری) نیز از دیگر طرحهایی هستند که در این سفر عملیات اجرایی و سرمایهگذاری آنها آغاز خواهد شد.