عیسی بزرگزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره آب مجازی اظهار داشت: آب مجازی واژهای در ادبیات آب کشور است که برای تولید یک محصول کشاورزی مصرف میشود و مقدار آن معادل جمع کل آب مصرفی در مراحل مختلف زنجیره تولید است.
وی ادامه داد: آب مجازی هم در کالاهای واردتی و هم صادرات وجود دارد بهخصوص محصولات کشاورزی بیشتر است.
سخنگوی طرحهای ملی آب خاطرنشان کرد: آب مجازی بهعنوان یکی از بندهای نقشه راه آب کشور موردتوجه برنامهریزان قرار گرفته است.
بزرگزاده گفت: بر این اساس آب مجازی باید باتوجهبه بیلان آب کشور صادرات و واردات داشته باشد.
وی بیان کرد: مبادلات آب مجازی هم باید بهگونهای باشد که آب وارد شده از صادراتی بیشتر باشد؛ بنا براین محصولاتی باید صادر شوند که غیرراهبردی بوده و آب کمتری برای تولید آنها مصرف شده است.
به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند «ت» ماده ۳۸ اصلاحی این لایحه موافقت کردند تا با گرفتن عوارض از صادرات محصولات پرآببر، تولیدات کشاورزی روی کالاهای اساسی متمرکز شود.
بر اساس مصوبه مجلس، ضمن اخذ عوارض از صادرات محصولات کشاورزی پرآببر، درآمد آن صرف احیای قنوات، افزایش بهرهوری آب، محصولات کشاورزی و نیز احداث پروژههای آبخیزداری شود.
سالانه ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود که از نظر وزنی نسبت به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشورمان، رقم بالایی است؛ اما در عین حال بسیاری از محصولات اساسی را وارد میکنیم؛ در واقع با صادرات محصولات پر آب بر، آب به صورت مجازی به کشورهای دیگر صادر میشود.