عبدالله کشاورز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان این مطلب افزود: اگر یک جستجوی ساده در فضای سایبری داشته باشید، می بینید که ویزیت پزشکان در کشورهای اروپایی بیش از ۱۰۰ دلار بوده و در کشورهای همسایه مثل عراق و افغانستان نیز حدود ۲ برابر کشور ما است.
وی با اشاره به اینکه در بخش پزشکی نیز همانند صنوف دیگر هزینه هایی وجود دارد که صرف امور مطب و بیمارستان میشود، خاطرنشان کرد: در همه حوزه ها افزایش قیمت چند برابری بوده است اما در بخش پزشکی افزایش ها حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.
کشاورز با بیان اینکه هزینه های دستمزد، اجاره بها، حقوق پرسنل و مواد مصرفی نیز بیش از اینها افزایش داشته است، بیان کرد: نبود تناسب بین تعرفه و هزینه باعث شده که چرخش نظام درمان به هم بخورد، من نمی خواهم بگویم این توجیهی برای اضافه دریافت تعرفه است، اما باید در این زمینه ریشه یابی صورت بپذیرد.
به گفته این مسوول، اگر بیمه های درمانی تقویت شوند و فشارها نیز کاهش پیدا کند در نهایت پزشک و بیمار هر دو راضی خواهند بود، متاسفانه اکنون بیمه ها فقط ۳۰ درصد تعرفه را پوشش می دهند در حالی که این رقم بایستی متناسب با سایر مسایل مربوط به این بخش هم افزایش پیدا کند.
کشاورز به آسیبهای ناشی از پایین بودن تعرفهها اشاره کرد و یادآور شد: پایین بودن نرخ تعرفه سبب شده تا برخی پزشکان متخصص به سمت خدمات غیر درمانی مثل انجام کارهای زیبایی گرایش پیدا کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: متاسفانه چندسالی هست که پدیده زیبایی توسط کسانی که مداخله گر در امور پزشکی هستند اما تخصصی در این زمینه ندارند در حال افزایش بوده و علت این موضوع هم اقبال برخی از مردم به این سمت و سو می باشد و بیشتر نیز به خاطر تفاوت درآمد حاصل از این خدمات است.
کشاورز با اشاره به اینکه تعرفههای درمانی بایستی واقعی تر شوند، تاکید کرد: برای این موضوع لازم است برخی آسیب شناسی و ریشه یابی ها به صورت جدی طرح موضوع شود.