سمنان- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق پژوهش‌ها و مطالعات انجام شده ۲۴ مولفه در ترویج فرهنگ کار در جامعه موثر است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد چکشیان روز چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان افزود: وجدان‌کاری، مسولیت‌پذیری، تعاون، مشارکت و روحیه کار جمعی، از جمله مولفه‌های مهم در ترویج فرهنگ کار است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: کار در جامعه باید ارزشمند تلقی شود و بخش‌های مختلف در تحقق این رویکرد باید نقش آفرین باشند.

وی اضافه کرد: نهضت ارتقای فرهنگ کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اهتمام ویژه در دست پیگیری است و پیگیری‌های انجام شده در موضوع «فرهنگ کار» جزو چهار اولویت نخست شورای عالی فرهنگ عمومی مطرح شد و نخستین میز تخصصی این شورا در سال ۱۴۰۲ «فرهنگ کار» بود که تشکیل این میز نشان می‌دهد این موضوع در اولویت نخبگان قرار گرفته است.

به گفته چکشیان، شخصیت‌سازی، تولید محتوای درسی، ، سبک مدیریت، توجه به بهره‌وری، و توجه به تعالی و کرامت انسانی، از عوامل موثر در ترویج فرهنگ کار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: احساس ناهمخوانی حجم کار با تلاش فرد، احساس نابلدی و ثروت‌های بادآورده مانند فعالیت در بازار بورس از جمله عوامل موثر در بی‌توجهی فرد به فرهنگ کار است.

بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی مشکل استان سمنان است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز گفت: بیکاری قشر دانش‌آموخته دانشگاهی از مشکلات اساسی در استان سمنان است و رفع این مشکل باید مورد توجه مسوولان باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی افزود: بخش دانش‌بنیان می‌تواند تا حد زیادی در رفع مشکل بیکاری دانش‌آموختگان موثر باشد.

وی با اشاره به ظرفیت معدنی مناسب در استان سمنان افزود: توجه به معادن و فرآوری مواد معدنی در این استان در اشتغالزایی بخش کارگری و دانش‌آموختگان موثر است.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: این استان در زمینه اشتغالزایی برای نیروی کار ساده مشکلی ندارد و حتی با کمبود نیروی کارگری مواجه است، اما در بخش اشتغالزایی برای افراد دانش‌آموخته مشکل دارد.

وی افزود: فرهنگ کار و تلاش باید در جامعه طوری نهادینه شود که برای جوان کار عار نباشد.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی اضافه کرد: تفکر پشت‌میزی باید به فرهنگ کار و تلاش در جامعه اصلاح شود.

وی تصریح کرد: تغییر دیدگاه از پشت‌میزنشینی به مهارت‌آموزی و کارآفرینی در جامعه مورد توجه باشد.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: ترویج فرهنگ کار در جامعه مانعی در قبال اقدام‌های ناپسند مادی و مالی از جمله قمار و ربا است و ضرورت دارد ترویج فرهنگ کار بیش از پیش در جامعه مورد توجه باشد.

قشر غالب استان سمنان کارگری است

همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: قشر غالب جامعه این استان جامعه کارگری و کارفرمایی تشکیل می‌دهد.

جعفر کاشانی ادامه داد: بین ۷۵ تا ۸۰ درصد جمعیت استان سمنان با مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط است.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۶ درصد تعهد اشتغال استان سمنان در سال گذشته محقق شد، اضافه کرد: بیش از ۹۳ درصد تعهد اشتغال امسال این استان محقق شد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال تحقق اشتغالزایی پیش از تعهد باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: آمار اشتغالزایی این استان گویای تلاش‌ها برای رفع مشکل بیکاری است و طبق گزارش‌ها زمستان سال گذشته نرخ بیکاری در استان سمنان به کمتر از ۶ درصد در ۱۸ سال گذشته رسید.

دیدار با مدیران تابع وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فعالان اجتماعی، ورزشی و فرهنگی و بازدید از واحد تولیدی در شهرستان مهدیشهر، بخشی از برنامه‌های معاون فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه در سفر به استان سمنان است.

استان سمنان بر پایه جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران، با نرخ بیکاری ۶ و نیم درصد در تابستان ۱۴۰۲ به عنوان ششمین استان کشور در این شاخص معرفی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر پایه داده‌های مرکز آمار ایران، پس از استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان غربی و با نرخ پنج و یک دهم، زنجان ۶ و ۲ دهم، یزد ۶ و سه دهم و مازندران ۶ و چهار دهم درصد، استان سمنان کمترین نرخ بیکاری کشور را در تابستان ۱۴۰۲ تجربه کرد.